![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
Zgadza się. Ja do tego przez długi czas nie mogłem dojśc, bo Niemiaszki założyły złą uszczelke. Silnik pociekał, a ja kupiłem taką jak była załozona, a więc złą. Zorientowałem się że ta zła uszczelka ma wycięcie na łuku, a dobra ma mieć pomiędzy łukami. Wyciąłem z tej uszczelki ten ząbek z jednej i drugiej strony, posmarowałem silikonem i jest git.
Różni się chyba tylko tymi ząbkami, nie wysokością. Silikon dałem dla pewności, ale bez niego też by było dobrze. A najgorsze, że taka głupota, a tyle się męczyłem z tym wyciekiem. Ostatnio edytowane przez subratri ; 08-12-2009 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-06-2009
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2001
|
OK, uszczelka już wymieniona. Poszedłem za waszą radą i kupiłem oryginał forda 143 zeta).
Całość (rozebranie pokrywy, wyczyszczenie pozostałości po jakimś fajansiarnym silikonie i zmontowanie wszystkiego do kupy) zajęło mi jakieś 45 min. Robiłem to pierwszy raz na parkingu pod moją firmą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę, że teraz bez czyszczenia z silikonu uwinął bym się ze wszystkim w 15 minut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdro i dzięki za rady A co do uszczelek to faktycznie orgniał różni się od zamiennika tylko tymi ząbkami, sprawdzone przez porównanie obu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez subratri ; 08-12-2009 o 11:19 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
A w Fordzie 143 zeta sama uszczelka czy ze śrubami?
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-06-2009
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
a czemu ze śrubami? nie trzeba wymieniać śrub pokrywy zaworów. One są przykręcone jakimś drobnym momentem (coś koło 10 Nm) więc śruby są wieczne. ale to tak na marginesie tylko.
kolego j_olkowski Na forum jest opcja edytuj. Proszę nie pisać postów jeden pod drugim! |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Witek
Model: Galaxy mk1
Silnik: 2,8i v6 + nowa sekwencja
Rocznik: 1996
|
Witam. W moim jest dokładnie taki sam problem plus zdejmowanie kolektora ssącego bo to 2,8 vr6. Były wycieki i spod pokrywy i misy więc poprowadziłem do mechanika. Ale zrobiłem bzdurę gdyż sam latałem za uszczelkami a nie powinienem gdyż Powinno być naprawione bez mojego udziału. W Intercarze sprzedano jako zamiennik tą płaską a powinna być z kołnierzem i dystansami (nr.1112632 lub 95VW6584CA). Mechanior stwierdził że się nie nadaje a silikonować nie można. Zacząłem poszukiwania. Niestety w żadnym sklepie ani w necie nie mieli innych. Są tylko mało widoczne rysunki a żadnego zdjęcia gdzie można byłoby rozróżnić po wyglądzie. Paranoja! Obecnie jestem w fazie oczekiwania na zamówienie w serwisie Forda bo tylko oni wiedzieli że jest taka sytuacja. Teraz od 5 dni biegam na piechotę. Jest sporo odkręcania i demontażu dlatego chcę przestrzec przed ewentualnymi pomyłkami i problemami.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
![]() Imię: RAFAŁ
Model: FORF FOCUS
Silnik: 1,6
Rocznik: 2000
|
...Witajcie- jestem tu nowy i liczę na wyrozumiałość , moja foka 1,6 16V zetec poci się- do wymiany uszczelka pokrywy zaworów -wszystko mam - ale nie mogę odkręcić ost. śruby od osłony rozrządu-ponieważ śruba schowana jest pod paskiem -ledwo ją widać latarką a co dopiero dosięgnąć kluczem-Jak zdejmuje się pokrywę po odkręceniu śrub?-trza ją podważyć czy sama schodzi ? Proszę o rade a najlepiej foto-dzięx z góry ...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Rafał29 poszperaj w dziale Focusa na 100 % znajdziesz tam odpowiedź. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|