![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-07-2009
Model: MONDEO KOMBI AUT. ghia
Silnik: 2.0 TDCI 130@152/302@341Nm
Rocznik: 2005
|
Zobaczyłbyś jak wygląda z osłoną, bo jak sądzę swój silnik znasz z widzenia tylko bez osłonyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ja żadnych minusów nie widzę. O plusach pisali koledzy wcześniejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-01-2009
Model: Transit Connect mk1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2004
|
Mi się kiedyś poluzowała w czasie jacdy na autostradzie i tarła po asfalcie.Wejście pod auto i zostawiłem w rowie.Od tamtego czasu zero problemów.I też ciszej w aucie...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-06-2008
Model: MKIII Ghia, kombi, tip-tronic Mondeo mk4 kombi powershift
Silnik: TDCI 115km - chip 140km Tdci. 163km
Rocznik: 2005. 2011.
|
Czy dobrze zrozumiałem, teraz jeździsz bez osłony i jest ciszej?
Ramzes |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-07-2009
Model: MONDEO KOMBI AUT. ghia
Silnik: 2.0 TDCI 130@152/302@341Nm
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-11-2009
Model: mondeo
Silnik: tdci
Rocznik: 2003
|
jest na pewno czystszy silnik a czy jest ciszej to ciezko mi powiedziec bo oslone mialem w benzynie 2l a teraz mam 2l ale tdci bez oslony ale bym ja zlozyl
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-08-2007
Model: Ford Mondeo MKI
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1995
|
To trochę z innej beczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pod silnikiem nie mam założonej osłony bo jak już pisałem wcześniej kupiłem i okazała się tanim niepasującym zamiennikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam natomiast osłonę chłodnicy tą wąska pod zderzakiem jak u każdego. Jak strzeliła mi chłodniczka wspomagania na wskutek czego wyciekał mi płyn ze wspomagania i zbierał się na tej właśnie osłonie a pod samochodem suchutko nic nie kapało nie wiedziałem, że coś z nią nie tak. Pompa zaczęła buczeć z małej ilości płynu w układzie. Dopiero po ściągnięci tej osłony zobaczyłem to co zobaczyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakby osłony nie było o wiele wcześniej widziałbym, ze coś wycieka i napewno nie doszło by do momentu, że pompa zaczęła buczeć. Wiadomo ona chroni chłodnice przed szkodliwym działaniem syfu z naszych dróg. A jeśli chodzi o silnik nawet jeśli miałbym brudną misę olejową czy skrzynie biegów to co z tego jak i tak nic im nie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś kto pisze, że wyciszyła taka osłona silnik a jeszcze nasze klekoty to mnie rozbawia. Miałem taką osłonę w fiacie siena benzyniaku (co choćby z tego powodu już czyni ten silnik o wiele cichszy od naszych TD) była bo była, za którąś wymianą oleju nie chciało mi się jej montować i zostawiłem bez. Różnica jaka była w czasie jazdy? Kompletnie żadna i tak było cicho.
|
|
|
#17 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Ja akurat mam tą osłonę oryginalną.Nie wierzę w to że jak zmieniasz koło i zobaczysz zapocenie na silniku od oleju to polecisz po uszczelki i będziesz wymieniał.Poza tym to czy leci czy nie widać po otwarciu maski.Mk1 czy mk2 to nie są auta w których silnik zajmuje wraz z osłonami całą komorę silnika.
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-05-2009
Model: Mondeo Turnier Ghia
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 01.1996
|
Witam!
ja tez mam w swoim Mondku taka oslone i nie wydajemi sie zeby byla jakims negatywnym produktem, wrecz przeciwnie, bardzo sobie chwale ta oslone. Kolega Uro 2 ma racje, a demontaz tej oslony zajmuje zaledwie 5 min i co wazne nie trzeba miec kanalu ani podnosnika. pozdrawiam...
|