![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-11-2009
Model: Kuga / Focus
Silnik: 2.0 TDCI / 1.6 TDCI
Rocznik: 2009 / 2010
|
Zdjecia dla Emare37
Ostatnio edytowane przez zbig67 ; 30-03-2010 o 07:22 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zablokowany
Model: 4 kółka
Silnik: 21KM
Rocznik: 1925
|
Cytat:
no to faktycznie moze sie zmiescic ale musiales trafic na gwint wewnetrzny 6 mm bo inny bat nie pasuje |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-12-2009
Model: kuga
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2009
|
I jeszcze jedna sprawa - nie wiem, moze to jakaś wada mojego samochodu, bo w zadnym z dotychczasowych cos takiego u mnie nie występowalo.
Mianowicie - wczoraj popadało troche śniegu, rano włączyłem auto, zeby nagrzać. Po chwili zauważyłem kropelki wody (jakby od pary) na wewnętrznej szybie!!!!!! Nie mam ogrzewanej przedniej szyby, nawiew był zewnętrzny. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-09-2009
Model: Kuga Titanium 4x4
Silnik: 2.0
|
Mnie najbardziej drażni otwieranie przedniej maski z kluczyka. Także fajnym rozwiązaniem byłoby normalne otwieranie ze środka samochodu i przydałyby się siłowniki do podpierania maski a nie ten pręt jak w Syrence. No oczywiście trochę głębszy bagażnik też by się przydał i możliwość składania lusterek z pilota.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2009
Model: FORD KUGA
Silnik: 2.0 TDCI
|
Mnie najbardziej denerwuje nawigacja ktora zakupilem do kugi na karte sd mapy nie sa dokladne a aktualizacja mapy nie wchodzi w rachube tylko zakup nowych map koszt ok 800zl rowniez brak menu polskiego zenujace bo samochod kupiony byl w salonie za 120000zl wydaje mi sie ze mogli bardziej sie postarac i zadbac o polskiego klienta.Dzwonilem do ford polska i tlumaczylem im ze nie wiedzialem ze to co oni oferuja nie spelnia moich oczekiwan i dlaczego mam placic za nawigacje ktrore pokrycie jest bardzo slabe.Mysle ze nastepnym razem zastanowie sie czy kupic samochod z orginalna nawigacja.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zablokowany
|
Ja mam pytanie do posiadaczy Kugi. Moze troche prowokacyjne ale chcialbym sie dowiedziec czemu kupiliscie to auto? Skoro w nim tak duzo detali, ktore utrudniaja zycie i powoduja frustracje. Na AC jest pelno negatywnych komentarzy dotyczacych roznych usterek Kugi. Nie ma natomiast ani jednej dotyczacej Tiguana. Cytuje za uzytkowniczka Kugi
"Zgadzam się z opinią,że nie warto kupować tego samochodu. Mam ten samochód trzy miesiące i z chęcią bym go oddała gdyby była taka możliwość. To naprawdę straszne żeby w dzisiejszych czasach, kiedy mamy taką konkurencję na rynku produkować samochody, które trzeszczą podczas jazdy!!! W serwisie tłumaczą,że to wina pogody!!! Bagatela wydać 100 tys. i jeździć starym samochodem, bo nowy doprowadza do szału. wolę trzymać go w garażu, bo przynajmniej nie denerwuję się w trakcie jazdy. To tyle na ten temat i proszę Was, nie słuchajcie tego co mówią sprzedawcy w salonach, bo to zwykli naciągacze. Pozdrawiam i współczuję tym którzy auto już kupili( w tym oczywiście i sobie)" I co szanowni Uzytkownicy na to? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford KUGA
Rocznik: 2008
|
tak na prawde to mnie denerwuja spryskiwacze przedniej szyby-sa do bani, stare typy to lepsze rozwiazanie niz ta lipna mgielka !
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-11-2009
Model: Ford Kuga
|
Cytat:
W trakcie korzystania z nawigacji środek wyświetlacza pokazuje wybrane komunikaty z nawigacji (nazwa ulicy, odległość i strzałki do następnego skrętu, itp.), podczas gdy informacje standardowe są wtedy wyświetlane w pomniejszeniu w dolnej części wyświetlacza. W zależności od ustawień w menu, komunikaty nawigacji na LCD między zegarami mogą być włączone na stałe, pojawiać się tylko gdy zbliżamy się do kolejnego skrętu, lub można je wyłączyć całkowicie. Pewnie teraz duży wyświetlacz jest standardem we wszystkich wersjach. Ostatnio edytowane przez Zielnik ; 01-01-2010 o 18:54 |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
![]() Zarejestrowany: 22-06-2009
Model: Kuga
|
Cytat:
A porównywać Kugę do Tiguana, to jakieś nieporozumienie... Tiguan wygląda jak wygląda, czyli kiepsko, a Kuga powala wyglądem. Taka jest różnica. A poza tym, wszyscy wiemy jak potężne jest lobby VW w Polsce. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
kazdemu podoba sie co innego wedlug mnie design kugi jest niepodwazalny, bo jest to ladne auto chodzi o te denerwujace drobiazgi i pewne nieprzemyslalne rozwiazania wg uzytkownikow czy wiekszosc osob kupuje samochod ze wzdledu na wyglad? |
|
|
|
|