Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|dolnośląska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-11-2012, 04:38   #11
sawekfan
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Regeneracja xenonów

Cytat:
Napisał AdamJ. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszukam i dam znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Heh dzięki ale już w Vacmet odbłyśniki zrobiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Możesz jednak podać to może komuś się przyda.

W Vacmet biorą 40-45 zł NETTO od sztuki i w ciągu 3-4 dni można jechać po odbiór. Nie chcieli zbytnio sami rozbierać lampy więc dostarczyłem im same odbłyśniki. Wyciągnąłem je bez problemu od tyłu, nie musiałem rozklejać lampy. Tylko trafić tam to jest sztuka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdyby ktoś nie chciał błądzić to trzeba wjechać w bramę w podwórko i jechać do samego końca drogi. Po lewej stronie budynek Vacmetu jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie odbłyśniki nie były w złym stanie i chyba więcej dało wyczyszczenie soczewek niż regeneracja odbłyśników, no lae skoro cały zestaw był na wierzchu to się zrobiło to i to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 15-11-2012, 08:04   #12
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009

od razu sprawdź jak Ci świecą xenony... bo mi ostatnio 'szpecjalista' na stacji diagnostycznej tak ustawił, że widziałem 2 m przed sobą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam sobie podkręciłem w garażu, podjechałem na inną stację i wsio bangla... i mam ksenon, a nie lampę gorszą od halogenu.

VACMET również polecam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Juzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-11-2012, 23:08   #13
sawekfan
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2006

Po demontażu i montażu odbłyśników światła świeciły mi za nisko. Pojechałem na stacje diagnostyczną, ustawili i jest ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A mam jeszcze pytanie odnośnie odbłyśników, czy one się różniły przed liftem i po? Zauważyłem, że występują odbłyśniki z kołnierzem pojedynczym (w tym linku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pierwsza dwa zdjęcia) na który nakręca się mocowanie żarnika oraz z szerszym, potrójnym (takie jak w linku na 3 i 4 zdjęciu pomimo iż nie są z mondeo MK3). Wysokość jest taka sama ale gdy próbowałem na odbłyśnik z pojedynczym kołnierzem nakręcić mocowanie żarnika to blaszka, która powinna nachodzić na śrubkę wkręconą w odbłyśniku wychodziła dużo niżej a więc nie pasowały elementy do siebie. Wie ktoś skąd ta różnica?

Ostatnio edytowane przez sawekfan ; 16-11-2012 o 00:47
sawekfan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania