![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
normalnie wydech idzie modyfikowac , tylko tego nie robi sie tak w ciemno.
Kolektor wydechowy inny , srodkowy koncowy , np od wersji mocniejszych ktore mniej wygluszaja . Ja nie mowie o rozwiercaniu bo to drogi interes zeby potem motyla dopasowac. Wiecej powietrza=wiecej paliwa= wiecej mocy. Wszystko w granicach rozsadku. Stozek to ..... 200zl na sam stozek plus porzadne doprowadzenie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-11-2009
Model: Astra G
Silnik: 2.0 DTL
Rocznik: 99
|
200zł ?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] No chyba że chcesz kompletny z dolotem od K&N Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to dasz te 200zł... K&N to inwestycja na całe życie jeśli chodzi o filtr. Decyzja i zakres możliwości zależy od kupującego. Nie jest powiedziane że filtr kosztuje 200zł, to lekka przesada. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-02-2010
Model: MK V
Silnik: 1.6 105km
Rocznik: 90
|
[pważnie myślałem nad stożkowym filtrem aczkolwiek niewiem może to moje złudzenie słuchowe lecz moja siostra w vw golfie ma stożkowy filtr 2.0 na wyższych obrotach świszcze filtr w budzie nie miłosiernie co mi się nie podoba.A o filtrach czytałem sporo.
Co do rozwiercania przepustnicy jeśli już bym ją rozwiercał to tylko u tokarza a co za tym idzie motyla bym robił również u niego Temat polerowania kanałów znam faktycznie go nie przerabiałem bo ciężko jest go wypolerować w środku .. tylko powiedzie mi jeśli możecie bo słyszałem rożne opinie czy kanały poleruje się na polysk tak jak fele czy tylko matowi papierem do np 2500? Może pomyślę o tych kolektorach bo w sumie nie mam co robić w domq choć niebawem sezon się motocyklowy zaczyna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
Cytat:
jeszcze do tego trzeba zamowic plyn. Za 200zl zadnego calego dolotu nie kupisz , masz internet poszukaj troche a nie takie herezje wypisujesz. Jedynie ze pseudo sportowy filtr + rurka chromowana , ktore nic nie porawiaja poza wygladalem. Do stozka trzeba zrobic konkretne doprowadzenie , bo zmieniac filtr ktory ciagnie powietrze z poza komory silnika , na pseudo sportowy filtr ktory ciagnie cieplo pod maska. Takich pseudo tunerow mamy pelno , wiecej zabiera niz daje. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] teraz do tego filterek na odme , plus jakies prozadne doprowadzenie 300zl masz lekko jak to cos ma dac. Jedynie ze mowimy o takim druciarstwie jak Ty piszesz. Ze kupujemy filtr z wygladu stozkowy do tego diode ,montujemy jak popadnie, rure od pochlaniacza zakosic , reszte szmata zatkac. I masz ryczacy filtr o wygladzie stozka. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-02-2010
Model: MK V
Silnik: 1.6 105km
Rocznik: 90
|
tomiscorpio właśnie to samo miałem na myśli i min dlatego wypolerowałem sobie przepustnicę bo każdy co innego mówił .. wypolerowanie przepustnicy zajęło mi 1h ale przekonam się sam.
Co do filtra opisałem już swoje obiekcje. W aucie siostry jest wszystko ok z tego co widziałem [robił to mechanik bo było to wcześniej jego auto] a gwizd pozostał dalej. Widziałem kiedyś filterek K&N zapakowany w puszkę tyskiego [5l] lub [3l] zamontowaną pod maską i z wlotem powietrza zaciąganym od strony grilla tak że było to świeże powietrze nawet całkiem fajnie to wyglądało. |
|
|
|