Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-04-2010, 17:40   #11
devaluator
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997
Domyślnie Odp: Osiągi 90 KM PD

mi Niemcy pozmieniali i z AHU wycisnęli 110KM. Szału nie ma. Moje zapasowa toledo 90KM w benzynie zbiera się o wiele lepiej. Ale, że mam 3 dzieciaków to nie jeżdżę jak rajdowiec a tempomat rekompensuje brak mocy przy wyprzedzaniu - po prostu wciskam SET i mam w nosie wyprzedzanie. Czasem cośtam się pyknie, ale mniej niż kiedyś seatem. No i komfort jest... czuć zwłaszcza na trasach po 400km. Nawet BMW się chowa... tak o pół metra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

devaluator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2010, 18:31   #12
wacek_pl
ford::advanced

Model: Tranzit
Silnik: 2.2
Rocznik: 1014

Kiedyś już był temat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] przejrzyj sobie

Ostatnio edytowane przez wacek_pl ; 24-04-2010 o 18:33
wacek_pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2010, 18:37   #13
darabont
ford::average

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDi 1Z 90 kM
Rocznik: 1996

Tych kucyków zawsze mogło by być więcej.Chociaż nie ma co narzekać.Wbrew pozorom autko fajnie się zbiera ,gorzej jeżeli na pokładzie jest 7 osób.W przypadku max 4 da się jeździć.W moim fajna jazda zaczyna się przy 120,czuć moc jak tylko lekko się wdepnie.Nie wiem czy mam mocniejszy silnik (wdg papierów silnik wymieniony przy 70tys) ale czy coś przy nim kombinowali ,nie wiem.Wcześniej miałem vectrę B 1.8 i na trasie galaxy 90KM zbiera się o wiele lepiej,za startu niestety przegrywa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Właśnie spojrzałem na link podany przez wacek_pl.Odczucia pozytywne jednak pozostały.
P.S.
Jeszcze tylko do końca roku i zmiana na coś dużo nowszego z nazwą Galaxy ,lub..., szczerze najbardziej podobają mi się Alhambry.Vw z zewnątrz,Ford w środku,a Seat ogólnie.Odwlekam zakup do momentu uzbierania na rocznik przynajmniej 2008.

Ostatnio edytowane przez darabont ; 24-04-2010 o 18:47 Powód: uzupełnienie
darabont jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2010, 22:40   #14
Krzysztof 81
ford::average

Model: Galaxy
Silnik: TDI 90 PD
Rocznik: 1999

Przyczyną słabego zachowania mojego auta jest nieprawidłowa praca 2 pompki. Poprzez objechane krzywki na wałku pracuje on na pół gwizdka. Czy zdażyło wam się coś takiego?
Krzysztof 81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania