Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-05-2010, 22:00   #11
trollignacy
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 1,9 DT
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Nie pali - czy to rozrusznik?

Witam. Ja mam podobny przypadek ,właśnie też mam problem z odpaleniem , podczas gdy przekręcam kluczyk zaczyna mi coś tyrkotać włączają się wycieraczki . Na pewno nie jest to akumulator bo naładowany był . Odkręciłem przewody od rozrusznika i dalej mi strzela jakiś przekaźnik.
Ale nie sprawdziłem tej masy jak kolega invi017 doradzał jutro sprawdze i dam znać

trollignacy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2010, 01:24   #12
padi77
ford::advanced

Model: Mondeo (mk2)
Silnik: 2.0 16V Zetec
Rocznik: 2000r

Cytat:
Napisał trollignacy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Ja mam podobny przypadek ,właśnie też mam problem z odpaleniem , podczas gdy przekręcam kluczyk zaczyna mi coś tyrkotać włączają się wycieraczki . Na pewno nie jest to akumulator bo naładowany był . Odkręciłem przewody od rozrusznika i dalej mi strzela jakiś przekaźnik.
Ale nie sprawdziłem tej masy jak kolega invi017 doradzał jutro sprawdze i dam znać
oj, ale to ze go naladowales nie zawsze musi oznaczac ze z nim wszystko ok choc ja ospbiscie po tym co piszecie obydwoje to obstawial bym wlasnie tak jak kolega wszesniej napisal jakas lewa mase... czy tam jakies zwarcie czy cóś... lub tez...lipną mase... znaczy zasniedziale klemy, czy cóś nie tak na łączeniu kabelka od masy z karoserią. pozdro
padi77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2010, 08:40   #13
trollignacy

Cytat:
Napisał padi77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oj, ale to ze go naladowales nie zawsze musi oznaczac ze z nim wszystko ok choc ja ospbiscie po tym co piszecie obydwoje to obstawial bym wlasnie tak jak kolega wszesniej napisal jakas lewa mase... czy tam jakies zwarcie czy cóś... lub tez...lipną mase... znaczy zasniedziale klemy, czy cóś nie tak na łączeniu kabelka od masy z karoserią. pozdro
Akumulator jest sprawny ma zaledwie pół roku i sprawdzałem jego pojemność i napięcie

Ostatnio edytowane przez Slawko ; 02-05-2010 o 09:13 Powód: poprawiłem cytat
Stary 02-05-2010, 15:32   #14
trollignacy

Kolego "michaelk" włożyłem akumulator od kolegi i zapalił także niestety trzeba wydać kasę na nowy akumulator .Prawdopodobnie płyty w akumulatorze się zwarły .
Pozdrawiam i dzięki kolegom za poradę.
Stary 02-05-2010, 16:22   #15
darmodziej
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005

Cytat:
Napisał trollignacy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego "michaelk" włożyłem akumulator od kolegi i zapalił także niestety trzeba wydać kasę na nowy akumulator .Prawdopodobnie płyty w akumulatorze się zwarły .
Pozdrawiam i dzięki kolegom za poradę.
Sprawdź jeszcze raz, bo akumulator może być sprawny, a po prostu połączenie było słabe. Przy zmianie akumulatora poruszałeś kable i teraz łączy.
darmodziej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2010, 17:23   #16
sylwk 655
ford::average

Model: ford mondeo MK III
Silnik: 2.0TDCI 115 KM
Rocznik: 2004

Masz rok gwarancji na akumulator. Jeżeli ma zwarcie w jednej z cel dostaniesz nowy sprawny od producenta. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Możesz sprawdzić dla pewności czy ma zwarcie.Podłącz do prostownika odkręć wszystkie korki jak zobaczysz w którejś z cel elektrolit mocno bulgoczący i będzie ona dużo cieplejsza od pozostałych to znalazłeś zwarcie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sylwk 655 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-05-2010, 19:38   #17
michaelk
ford::average

Model: Mondeo MK1
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1996

dzięki wszystkim
rzeczywiście racje mieliście i okazało się że akumulator siadł totalnie i musiałem kupić nowy
pozdrawiam
michaelk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
nie odpala , rozrusznik

Zasady postowania