![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzych
Model: Courier
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 2002
|
Rozebrałem tego Sida jak by wilgotny. Wysuszę zobaczę.
|
|
|
#192 |
|
ford::average
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mondeo mk4 Titanium X
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2009
|
Klepanie normalne tez to mam i aku ok. A radio działa bo podobno z nim tez sa problemy i wtedy pada aku??
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Jedyne radio stwarzające problemy (przy typowej swojej usterce) to Blaupunkt Travelpilot FX.Gdy się uszkodzi to potrafi żłopać 1,5A i to non stop nawet jak jest wyłączone.
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
![]() Imię: Krzych
Model: Courier
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 2002
|
W tym jest radio 6000Cd. Sprawdziłem wiązki, wysuszyłem tego sida i jest ok.
|
|
|
#195 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-07-2016
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Mi jak fx siadł to i aku poszło do 0. Póki co wyjąłem bezpiecznik f6 zza schowka. Mam nadzieję że pomoże do czasu wymontowania radia.
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 31-08-2016 o 18:44 Powód: skandaliczna pisownia :( |
|
|
|
|
|
#196 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam.te same problemy miałem z razladowywaniem (samoczynnym)aku na postoju.Wiele dni poszukiwań i sukces,ale po kolei. Przy zamkniętym mondku(wszystko wyłączone) pobór cykliczny co 60 sekund przez ok 10-15minut to normalne (testuje wszystkie moduły-szuka usterek)po tym do30minut też przy dość dużym poborze prądu usypia i dopiero potem zużycie jest spoczynkowe.Problem u mnie tkwił w pobieraniu prądu przez moduł połączeń głosowych. Po odłączeniu go przez elektryka programem z laptopa wszystko wróciło do normy i tak było przez 4 miesiące.Przez przpadek znów wcisnolem przycisk poł głosowych i po 3 dniach problem znów wrócił rozwala mi aku w 8 godz.Teraz musze szorowac do elektryka i niech sprawdzi cz sam znów Włączyłem ten pieprzem moduł. Napiszę jeśli to się potwierdzo
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Odłącz moduł VC/BT fizycznie od auta(wypnij z niego wtyczkę) i zobaczysz,czy problem zniknie.Moduł znajduje się nad schowkiem po stronie pasażera.
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011/10
|
Witam wszystkich .
Przepraszam za Polskie znaki , pisze z pracy ( mieszkam w UK ) ,post porawie jutro z domu Opisze wam co mi sie przytrafilo : Rok temu zaczeły się jazdy z rozładowanym akumulatorem . Rano wstaje do auta -akumulator pusty ,żona do prac myka autobusem. Sprawdzam wszytko , włącznie z napięciami , miernik pokazuje wszystko w normie .Naładowałem akumulator działa bez problem prawie rok . Wczoraj znowu do auta I zas echo , podłączam jumper .Zaskakuje za 1 razem ale włączaja sie wszystkie kierunkowskazy na raz ( co dziwne kontrolka od awaryjnych nie miga ) Dzisiaj do auta to samo echo ,zaś podłączam jumper I zaskakuje za 1 razem ale tym razem otwiera mi sie tylna klapa. Ktos ma jakis pomysł co to u licha moze byc ?????? Pozdrawiam Tomasz
Był Mondeo Titanium 2.0 TDci (140KM)01/2010 teraz jest Mondeo Titanium X 2.0 TDci (163KM)10/2011. I to będzie już ostatni ford. Ostatnio edytowane przez Tomasz123456 ; 12-10-2016 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#199 |
|
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011/10
|
Dalszy ciąg przygód z Mondkiem
Wczoraj wszytsko było ok ,aż do dzisiaj do rana . Zaś nie odpalił nawet jumper nie pomógł. W ruch poszły kable i pomoc kolegi. Bateria totalnie pusta. Po południu sprawdzam akumulator miernikiem i pokazuje 11V,auto nie pali. Podłączam prostownik i po 30 min pokazuje że jest pełny 12,5v Odłaczam prostownik i zostawiam tylko podłączony miernik. Odczyty pokazyją jak skacze zasilanie na akumulatorze z 12,5v na 10,3 V i z powrotem na 12 V. Czy to oznaka skończonego Akumulatora ? Ręce opadają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego co załważyłem to wszystko to się dzieje jak jest wilgotno na dworze. Pozdrawiam Tomasz
|
|
|
#200 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
akumulator pewnie oryginalny, 5 lat, czas na niego.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|