![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 |
|
ford::advanced
![]() Imię: TOMASZ
Model: FF3 FL
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
ściągnij obicie i zobacz otwór zaślepiony pierwszy od dołu czy nie przecieka. jest tam taka komora, poza tym pod spodem pod zderzakiem jest zaślepka plastikowa, wyciagnij ją i zobacz czy poleci woda (musisz polozyc sie pod auto)
3 posty wyżej masz fotki, ja tam miałem wodę, a patrząc po twoich fotach będzie to samo. łatwe do ogarnięcia, ja mam już spokój. |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-04-2019
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Co do zaślepki pod zderzakiem to jedyne co widze po prawej stronie auta to kawałek gumy z przewodami, ale to chyba nie o tym mówisz. Nic innego, co by miało przypominać zaślepkę nie widze;( Edit: chyba namierzyłem miejsce, które masz na myśli, ale tam jest suchutko. Sprawdziłem po obu stronach auta - ani śladu wody. Jest tam wygłuszenie, gąbki, które są suche, a raczej nie wyschłyby aż tak bez ekspozycji na słońce. Ostatnio edytowane przez PitersonR ; 04-05-2019 o 18:35 |
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
|
Cytat:
z tym że u mnie było to po lewej stronie ale otwory powinny być analogicznie. |
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
|
Ok, ale ja tam mam sucho, ani śladu wody. Wiec z jednej strony super, ale problem dalej nie rozwiązany;(
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
|
skoro masz ściągnięte wszystko z bagażnika to wylej na dach 2 litry wody z butelki i obserwuj którędy wlatuje, ja tak znalazłem to miejsce.
patrząc po Twoich zdjęciach to będzie gdzieś tam, no chyba że spływa po całej ścianie tyłu i się gromadzi na dole. Ewentualnie po uszczelce idzie pod plastikami jakoś. |
|
|
|
|
|
#196 |
|
|
Póki co w aucie jest wszystko założone, ale planuje zrobić tak jak piszeszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo dziekuje za Twoje wskazówki, przynajmniej jedno miejsce wydaje się wyeliminowane. Jakbyś ktoś miał inne pomysły to chętnie przyjmęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-05-2013
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2004
|
Witam
W Focusie Mk3 hatchback po ulewnych deszczach mam pełno wody pod nogami kierowcy i pod nogami pasażera za kierowcom. Ogolnie lewa strona. Gdy nacisnie sie ta wykladzine pod gumowym dywanikiem to wychodzi woda i to w duzej ilosci. Dodam ze auto stalo nie jezdzone. Ktoredy moze dostawac sie ta woda ? Co proponujecie sprawdzic ? |
|
|
|
|
|
#198 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: Focus MK3 Panther Black Metalik
Silnik: 1.0 EcoBoost 125 KM
|
Zapewne przelała się z bagażnika do kabiny.
Ja miałem problem z odpowietrznikami pod zderzakiem, tamtędy woda dostawała się do wnęki koła. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-05-2013
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2004
|
Czyli musze sprawdzic czy we wnece na kolo jest woda ?
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM