Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-07-2019, 06:58   #191
sawoj
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Ford Fusion USA
Silnik: 2.0 240KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: dołożenie czujników PDC

Cytat:
Napisał Cezar12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega ma Fusiona...? Bo nie doczytałem. I kwestia montowania czujników, czy koniecznie jest wymiana zderzaka? Czy można precyzyjnie wywiercic otwory?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Mam Fusiona. Zderzak oryginalny ma zaznaczone otwory na czujniki. Dobry fachowiec zrobi bez problemu, u mnie robił to kolega z Forum

sawoj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2019, 07:19   #192
Cezar12
ford::beginner

Imię: Cezary
Model: Fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał sawoj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam Fusiona. Zderzak oryginalny ma zaznaczone otwory na czujniki. Dobry fachowiec zrobi bez problemu, u mnie robił to kolega z Forum
Dobrze czyli bez demontażu można to bez problemu ogarnąć? Kolega co pomógł jest z Krakowa?

Cezar12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2019, 07:41   #193
sawoj

Cytat:
Napisał Cezar12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobrze czyli bez demontażu można to bez problemu ogarnąć? Kolega co pomógł jest z Krakowa?

Musisz zdemontować zderzak Pomagał kolega z Nowej Dęby
Stary 23-07-2019, 07:56   #194
Cezar12
ford::beginner

Imię: Cezary
Rocznik: 2017

Dobry kolega z tej Nowej Dęby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Ale z Kórnika mam daleko do niego. Ile czasu taka zabawa trwała u Ciebie ?

Ostatnio edytowane przez Cezar12 ; 09-08-2019 o 12:47
Cezar12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2019, 08:17   #195
sawoj

Cytat:
Dobry kolega z tej Nowej Dęby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Ale z Kórnika mam daleko do niego. Ile czasu trwał taka zabawa trwała u Ciebie ?

Na spokojnie około 6 godzin No masz daleko ale ciężko znaleźć kogoś kto ogarnie zarówno mechanikę ( demontaż zderzaków, wycięcie precyzyjne otworów pomalowanie ramek czujników bo były bez lakieru i montaż) i elektronikę (aktywacja czujników)
Stary 27-08-2019, 12:08   #196
alexa
ford::average

Witam Grono
Koledzy czy możecie podpowiedzieć czy dokładając PDC do przodu Fusiona powinienem szukać wiązki na 4 czy 6 czujników ? Albo precyzując pytanie czy zakładając 6 sztuk z przodu będzie działać wszystkie 6 czy tylko 4 z nich ?
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-08-2019, 08:41   #197
steell
ford::professional

Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015

Cytat:
Napisał alexa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam Grono
Koledzy czy możecie podpowiedzieć czy dokładając PDC do przodu Fusiona powinienem szukać wiązki na 4 czy 6 czujników ? Albo precyzując pytanie czy zakładając 6 sztuk z przodu będzie działać wszystkie 6 czy tylko 4 z nich ?
Nie ma prostej odpowiedzi, trzeba by sprawdzić na aucie. Masz kogoś z Forscanem w okolicy albo sam posiadasz? Jeżeli tak to sprawdźcie czy da sie zakodować 8, 10 czujników jak moduł na to pozwoli to jak najbardziej. Jest tylko jeszcze jedno ale, jeżeli nie zamierzasz uruchamiać parkowania automatycznego to Ci 10 czujników na nic. Jeżeli masz 4 czujniki z tyłu oryginalnie to na 99% da się uruchomić 4 z przodu i to jest optymalne. No chyba że tak jak napisałem kusi cię parkowanie.
Stary 29-08-2019, 09:32   #198
alexa
ford::average

Cytat:
Napisał steell Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma prostej odpowiedzi, trzeba by sprawdzić na aucie. Masz kogoś z Forscanem w okolicy albo sam posiadasz? Jeżeli tak to sprawdźcie czy da sie zakodować 8, 10 czujników jak moduł na to pozwoli to jak najbardziej. Jest tylko jeszcze jedno ale, jeżeli nie zamierzasz uruchamiać parkowania automatycznego to Ci 10 czujników na nic. Jeżeli masz 4 czujniki z tyłu oryginalnie to na 99% da się uruchomić 4 z przodu i to jest optymalne. No chyba że tak jak napisałem kusi cię parkowanie.
Steell bardzo dziękuję za podpowiedź. Zatem dziury na zbędne dwa czujniki będą do zaślepienia, czy możesz pokierować jak zakodować te czujniki ? Właśnie nabyłem forscan-a i zamierzam go użyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
alexa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-08-2019, 21:01   #199
kzmuda1
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>

2015 powinien bez problemu ruszyc na 10 pdc bez opcji a.parkowania,
Stary 01-10-2019, 13:14   #200
steell
ford::professional

Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak ma PAM to powinien ruszyc na 8 czujników na 10 to juz loteria mój nie ruszył i dalej jestem w kropce.
Odpowiedz

Zasady postowania