![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#191 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-03-2008
Model: Mondeo MK III Titanium
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
![]() Zarejestrowany: 19-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: TDCi
Rocznik: 2004
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
![]() Zarejestrowany: 24-03-2008
Model: Mondeo MK III Titanium
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
![]() Imię: krzysiek
Model: mondeo mk5 vignale 2019
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019
|
![]()
witam
no przyszedł ten dzień slawetna sprężynka mnie tez juz dopadła narazie jako miękki błąd ale pewnie zaswieci sie i juz nie zgasnie po ponownym odpaleniu wywala awaryjny tryb roznie nieraz juz przy 40km/h a nieraz przy 120 km/h pod obciązeniem kłęby czarnego dymu i glosny klekot tak jak by sie cos obijalo o blache np łańcuch po odpuszczeniu gazu cicho i nie kopci przy spokojnej jeździe tez nie kopci , odpalanie lekki dymek przy starcie i koniec kolor dymu czarny zrobilem przelewy i wygladaja nastepujaca: 1 - 55 2 - 34 3 - 31 4 - 29 co o tym myslicie zamowilem zaworek narazie wymienie tylko na 1 wtrysku bo prawie sie mondim jezdzic nie daje a juz o wyprzedzaniu to wogole strach bo tryb tylko czeka hihih teraz sie smieje ale jak wybule za wtryski to mi mina spadnie ta wesola |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
![]()
Jeżeli próba przelewowa była przeprowadzona prawidłowo to 1 wtrysk albo przelewa, albo może to być konieczne wprowadzenie nowego kodu dla tego wtryskiwacza. Po ponownym wprowadzeniu kodu dla 1-ego wtryskiwacza przeprowadź próbe przelewową raz jeszcze. Jeśli dalej wyniki się nie poprawią to 1-wszy wtrysk do regeneracji.
Możesz poczytać więcej tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] PS. A może masz walnięty czujnik położenia wałka rozrządu? Mam ten sam rocznik i wiem jak to się zaczyna - po pewnym czasie przy ciepłym silniku nie masz szans zapalić go!
![]() |
#196 |
|
![]()
witam zrobilem probe przelewowa tak jakGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. umialem czyli po 1,20 min pojemnik nr 1 sie prawie napelnil wiec musialem probe przerwac a i zapomnialem zaslepic powrotu do pompy nie wiem czy to ma jakies znaczenie co o tym sadziecie
1-98 ml 2-28 ml 3-41 ml 4-25 ml dorzucam fotke:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
|
![]()
a i dodam ze auto mi nie kopci wywala blad poprostu i nie chce odpalac za bardzo, pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
![]()
Piorkum, ten pojemniczki powinny być ponizej linii wtryskiwaczy. Jeszcze raz przesyłam link z instrukcjami jak to się powinno robić: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#199 | |
![]() Imię: krzysiek
Model: mondeo mk5 vignale 2019
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |