Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-05-2010, 15:57   #191
Makiks
ford::average

Model: Mondeo MK III Titanium
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał piorkum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a mozliwe jest ze jest tylko uszkodzony zaworek w pompie ? diagnosta mi mowil ze jest taka mozliwosc gdyz byl podobny problem w audi a6 gosciu pojezdzil na shelu i po paru bakach przeszlo ja tez sie na wtryski od razu naciagnac sie nie dam i pompa tez nie poszla w maliny bo niby w 2004 r poprawili matarialy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możliwe. Jasne, że możliwe. Trzeba się udać do wspomnianego przeze mnie warsztatu, a tam fachura zdiagnozuje co jest przyczyną "migającej sprężynki".

Makiks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-05-2010, 20:08   #192
piorkum

Model: Ford Mondeo
Silnik: TDCi
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał Makiks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możliwe. Jasne, że możliwe. Trzeba się udać do wspomnianego przeze mnie warsztatu, a tam fachura zdiagnozuje co jest przyczyną "migającej sprężynki".
ale ja jestem z podkarpacia poza tym bylem u innego diagnosty powiedzial ze jeden wtrysk juz na 100 % leje mam takie pytanie ile na tym mozna pojezdzic bo cienko z kasa u mnie a chce zrobic juz wszystkie odrazu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piorkum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-05-2010, 22:02   #193
Makiks

Model: Mondeo MK III Titanium
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał piorkum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale ja jestem z podkarpacia poza tym bylem u innego diagnosty powiedzial ze jeden wtrysk juz na 100 % leje mam takie pytanie ile na tym mozna pojezdzic bo cienko z kasa u mnie a chce zrobic juz wszystkie odrazu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem ile z tym można pojeździć. Radzę się uwijać, bo szkoda silnika i oczywiście nerwów. W Warszawie to jest koszt między 1200 a 1500 zł.Oczywiście mowa jest o cenie za regenerację kompletu wtrysków. Myślę, że na Podkarpaciu nie będzie drożej.
Makiks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2010, 12:29   #194
kowal76

Imię: krzysiek
Model: mondeo mk5 vignale 2019
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019

witam
no przyszedł ten dzień slawetna sprężynka mnie tez juz dopadła
narazie jako miękki błąd ale pewnie zaswieci sie i juz nie zgasnie po ponownym odpaleniu
wywala awaryjny tryb roznie nieraz juz przy 40km/h a nieraz przy 120 km/h pod obciązeniem kłęby czarnego dymu i glosny klekot tak jak by sie cos obijalo o blache np łańcuch po odpuszczeniu gazu cicho i nie kopci przy spokojnej jeździe tez nie kopci , odpalanie lekki dymek przy starcie i koniec kolor dymu czarny zrobilem przelewy i wygladaja nastepujaca:
1 - 55
2 - 34
3 - 31
4 - 29
co o tym myslicie zamowilem zaworek narazie wymienie tylko na 1 wtrysku bo prawie sie mondim jezdzic nie daje a juz o wyprzedzaniu to wogole strach bo tryb tylko czeka hihih
teraz sie smieje ale jak wybule za wtryski to mi mina spadnie ta wesola
kowal76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2010, 20:04   #195
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Jeżeli próba przelewowa była przeprowadzona prawidłowo to 1 wtrysk albo przelewa, albo może to być konieczne wprowadzenie nowego kodu dla tego wtryskiwacza. Po ponownym wprowadzeniu kodu dla 1-ego wtryskiwacza przeprowadź próbe przelewową raz jeszcze. Jeśli dalej wyniki się nie poprawią to 1-wszy wtrysk do regeneracji.
Możesz poczytać więcej tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

PS. A może masz walnięty czujnik położenia wałka rozrządu? Mam ten sam rocznik i wiem jak to się zaczyna - po pewnym czasie przy ciepłym silniku nie masz szans zapalić go!
Stary 02-06-2010, 19:24   #196
piorkum

witam zrobilem probe przelewowa tak jakGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. umialem czyli po 1,20 min pojemnik nr 1 sie prawie napelnil wiec musialem probe przerwac a i zapomnialem zaslepic powrotu do pompy nie wiem czy to ma jakies znaczenie co o tym sadziecie
1-98 ml
2-28 ml
3-41 ml
4-25 ml
dorzucam fotke:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 02-06-2010, 19:27   #197
piorkum

a i dodam ze auto mi nie kopci wywala blad poprostu i nie chce odpalac za bardzo, pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-06-2010, 22:54   #198
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Piorkum, ten pojemniczki powinny być ponizej linii wtryskiwaczy. Jeszcze raz przesyłam link z instrukcjami jak to się powinno robić: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 02-06-2010, 23:42   #199
kowal76

Imię: krzysiek
Model: mondeo mk5 vignale 2019
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. A może masz walnięty czujnik położenia wałka rozrządu? Mam ten sam rocznik i wiem jak to się zaczyna - po pewnym czasie przy ciepłym silniku nie masz szans zapalić go!
kurcze nie wiem czy to może ten czujnik ale na pewno mam szary nie czarny tylko nie pamiętam który to był wadliwy fabrycznie
kowal76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2010, 11:41   #200
piorkum

Cytat:
Napisał kowal76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kurcze nie wiem czy to może ten czujnik ale na pewno mam szary nie czarny tylko nie pamiętam który to był wadliwy fabrycznie
czarny byl wadliwy
Odpowiedz

Tagi
brak mocy tdci , mondeo mk3 , nierówna praca , silnik

Zasady postowania