![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1991 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Czego używasz do skóry? I jak często trzeba się w to bawić?
|
|
|
|
|
|
#1992 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-01-2016
Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#1993 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-10-2007
Model: Ford Mondeo MKV
Silnik: 1.5 EB
|
Ufff... Przebrnąłem jakoś przez 1990 postów i mam jeszcze pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy 1.5 EcoBoost w manualu bardzo odczuwa obciążenie samochodu ? Z reguły jeżdżę sam , ale czasem wrzucę na bagażnik dachowy sprzęt WS (windsurfing) albo obciążenie 2-3 osoby + bagaże. Jaki to ma wpływ na przyspieszenie i spalanie w tym silniku ? (w porównaniu np do Waszych wcześniejszych aut - ja mam obecnie 143 KM TDCI) 2. Bardzo mi się podoba wydech w mocniejszych MKV, ale raczej wybiorę 1.5 EB. W katalogu jednak w Titanium jest oznaczone jakby układ wydechowy z końcówkami z polerowanej stali był w standardzie, ale sprzedawca u mnie mówi inaczej. Jak to jest u Was w Titanium 1.5 EB ? Ma ktoś polerowany wydech ? Nie da się jakoś tego dodatkowo zamówić ? (mam wrażenie, że ktoś o tym pisał w jakimś poście, ale nie mogę go znaleźć. 3. Czy da się zamówić w salonie felgi 18 ze wzorem 5x2 takie jak na zdjęciach z katalogów (w oryginalnym katalogu są tylko 17 i 19)? 4. Czy oryginalnie przyciemniane szyby są przyciemniane folią ? 5. Ostatnie pytanie: Frozen White czy Tetconic Silver Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
|
|
|
#1994 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-02-2016
Model: peugeot 307
Silnik: 1,6 HDI
Rocznik: 2007
|
Odnośnie wydechu to faktycznie występuje tylko w mocniejszych silnikach. Ale pytałem w salonie to można by było domówić w serwisie. Z malowaniem na gotowo wyszłoby 2tys. zł.
Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1995 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-01-2016
Model: Mondeo
Silnik: 1.5 ecoboost
|
Ad 5: Frozen White Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1996 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 10-12-2015
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Nikt za Ciebie decyzji z kolorem nie podejmie, nie mniej jednak: Frozen White wygląda zdecydowanie lepiej, choć to wyzwanie do utrzymania dobrego wyglądu auta. Tectonic choć wygląda na praktyczny kolor, to uważam go za najbrzydszy z gamy. Proponuję Ci coś pomiędzy czyli srebrny. Praktyczny i stosunkowo neutralny, a mk5 w srebrnym wygląda smukło i optycznie powiększone. Cokolwiek wybierzesz, i tak będziesz happy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. brawo za wytrwałość, mi ten temat jak go znalazłem zajął więcej jak tydzień, czytając "w przerwach na fajka" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
film z linka zrobił na mnie ogromne wrażenie! Może wygląda trywialnie ale to nie lada wyzwanie, bardzo jestem ciekaw jak to wygląda od strony technicznej... amortyzator mięknie? Wtedy sprężyna go szybciej wypchnie do dziury.. Twardnieje? Wtedy zatrzyma koło w poziomie ale lądowanie na krawędzi dziury będzie bolesne.. Progresywnie? więc jak szybko amortyzator jest regulowany.. 1000Hz? Niemożliwe! Jak wykrywany jest początek dziury? Z nagłej zmiany stopnia wysunięcia amortyzatora? Jednym słowem od strony technicznej kawał dobrej roboty, bo to są systemy które geniusz zaprojektował prosto (jak ABS), albo wymagają naprawdę konkretnych komputerów, czujników i algorytmów, wtedy szacun za implementację takich rozwiązań w aucie z segmentu D. Progresywne zawieszenie regulowane w czasie rzeczywistym (w milisekundach) to jak wyzwanie rodem z Boston Dynamics: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czasem genialne proste rozwiązania mają problem z dotarciem do zastosowania masowego, np koła z rolkami..: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Magnes pomimo, że jest przedziwną energią i siłą "znikąd" choć jest w każdej dziedzinie naszego życia nie stał się źródłem darmowej energii, i choć zawdzięczamy mu elektryczność i wiele otaczających nas urządzeń, w szczytowym momencie został użyty do budowy super szybkich pociągów, nie wypycha jednak statków na orbitę. Samochody, choć wciąż się rozwijają i na przestrzeni nawet 3-5 lat jesteśmy wskazać różnice i rozróżnić generacje samochodów, wciąż widzimy rozwiązania niezmienione sprzed 100 lat. Ewolucja samochodów, choć nabiera tempa, wciąż stawia mrówcze kroki. Wprowadzenie takich systemów jak przeskakiwanie dziur w mojej ocenie to kroki milowe w tej mrówczej skali. Tak jak kontrolowane strefy zgniotu i ESP, to kamienie milowe w ewolucji aut. Otwiera to drzwi do szeregu całej serii nowych rozwiązań.. Mamy niwelowanie hałasu dzięki mikrofonom i emitofanej kontra fazie? (technologia sprzed 30 lat..) Za parę lat może podobny algorytm znajdzie się w naszym zawieszeniu.. po co wtedy remontować drogę Piotrków - Częstochowa? Wystarczy w menu wybrać tryb Polska Droga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Się nagadałem! Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 21-02-2016 o 02:18 |
||
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
![]() Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
|
Cytat:
Pierwsza rzecz - cokolwiek nie wybierzesz będziesz zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja odebrałem wczoraj i ciągle nie opuszcza mnie euforia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przesiadłem z 1.8 TDCI 125KM i odczucia przy jeździe samemu lepsze niż w poprzednim. Po obciążeniu pasażerami trzeba się przestawić na inną zmianę biegów i ciągnięcie od momentu, gdzie diesel już się kończył. Przyciemniane szyby mam fabryczne (nie jest to folia) - z Frozen White wyglądają obłędnie. Do tego są tak ciemne, że nie widać czy ktokolwiek siedzi wewnątrz. W aucie z tyłu jest taki przyjemny półmrok. Moim zdaniem warto je zamówić. P.S. Też niedawno przebrnąłem przez wszystkie wątki dotyczące MKV "od dechy do dechy". Czasami było warto, a czasami miałem paniczne pomysły anulowania zamówienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez _vinci_ ; 21-02-2016 o 09:24 |
|
|
|
|
|
|
#1998 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
co byś nie kupił to zawsze trafi się jakiś kwiatek. Jak kupowałem kiedyś nowego peugeota 307 to jaak poczytałem opinie na auto centrum to włosy mi dęba stanęły co ja kupiłem.Teraz po 11 latach eksploatacji mogę powiedzieć że jest to auto nie do zajechania, mam moda na 110 bo to była 90 i śmiga bez żadnych problemów.Teraz mam jeszcze mk5, astre J 1,6 turbo i megankę 1,6 16V i muszę stwierdzić ze najgorzej jest z renault w tym zestawieniu,zobaczymy jak będzie z mk5.
Bump: być może wskoczy na podium przed megankę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1999 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
|
No o MK5 w Autocentrum Zachar też nie mówił w najepszym tonie, choć silnik chyba chwalił z tego co pamiętam. Generalnie ja te programy traktuję mocno rozrywkowo.
|
|
|
|
|
|
#2000 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
No niestety Zachar testował kompletnego golasa Trend, podczas gdy np. VW dostarczył wypasionego Highline do testów, także to mogło mieć wpływ na jego ocenę.
1994 Peugeot 106 1.1 60KM -> 2003 Mazda 6 GY 1.8 120KM -> 2007 Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi 125KM Titanium HB -> 2015 Ford Mondeo Mk5 2.0TDCi 150KM Titanium X Kombi -> 2019 Volvo V90 T8 Inscription 390KM |
|
|
|