![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2031 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-09-2013
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Cześć,
Szukałem i nie znalazłem więc pomyślałem że poproszę: Może ktoś wrzucić nowe linki do aktualizacji NX DVD? Linki z pierwszej strony już nie działają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przejrzałem dziesiątki stron tego wątku i nic nie znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Kurczę, dopiero co wczoraj wrzucałem!!! Trochę szacunku dla roboty innych - np. choćby przez próbę użycia szukajki!
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Tak jak podane było przez kolegę mm32 w linku - nie ma co aktualizować do 5.0, trzeba zaktualizować sam soft navi (a nie pełny soft radia) z mapy 2009 a potem z mapy 2014.
![]() |
#2033 |
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
![]()
Zaktualizowałem pierwszy post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: Diesel
|
![]()
Witam
Po wymianie radia nie dziala gps i mikrofon vc tez nie slyszy co mowie, pomoze ktos |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-12-2013
Model: mondeo Tytanium X
Silnik: disel 2.0 tdci 140
|
![]()
artur1970 nie wiem czy to pomysł właściciela bo wygląda to na oryginalną wklejkę forda, poza tym jest jeszcze jakiś długi nr.jakby nr.seryjny radia nie mogę wrzucić fotki bo nie mam w tej chwili auta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
Wklejka oryginalna, ale to właściciel wymyślił sobie to miejsce.
Kod pin ma zabezpieczyć radio, to jaki jest sens przechowywania go w tym samym miejscu? To tak jak napisać hasło do kompa i przykleić ją na monitorze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
![]() Imię: Titanium X
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1,8 TDCi 92 kw
|
![]()
Cześć. Mam kłopot i proszę o pomoc.
Wypaliłem NX 5.3 i przeprowadziłem (nieudaną) aktualizację wg opisu z postu nr 1. Cały proces przebiegał pomyślnie, ale na samym końcu ukazał się komunikat "Download failed". Niestety nie zwróciłem wcześniej uwagi że mam mapy 2008, a do tej wersji jak doczytałem konieczna jest wersja minimum 2009. Efekt jest taki, że po restarcie pokazuje mi komunikat: "No software." Ponadto po włączeniu pojawia się napis "building history" (czy coś koło tego). [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Chciałem nagrać plik 5.0 i powtórzyć operację w nadziei, że to pomoże ale link do 5.0 w pierwszym poście zwraca błąd 404. Te nowsze linki zaś dotyczą 5.3. Czy można prosić o powtórny upload wersji 5.0? Jak pisałem w innym wątku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - od jakichś 2 tygodni panel klima/radio samoczynnie się wyłącza i czasem załącza, ale po kilku takich akcjach całkiem ciemnieje. Poradzono mi spróbować podnieść software do wyższej wersji bo z opisu wynika, że może to likwidować podobne problemy. Jeśli to nie zadziała czeka mnie wizyta u elektronika, ale... może z właściwą dla mnie wersją (5.0) będę w stanie pomyślnie zaktualizować system? Przynajmniej na tyle, żeby wróciło sterowanie klimą i temperaturą. Jeśli samoczynne włączanie i wyłączanie nie ustąpi będę wówczas wiedział, ze to nie kwestia wersji softu. Jak widać przez nieuwagę poległem. Po powtórnym przejściu opisanej w instrukcji ścieżki tym razem w posiadaną oryginalnie płytą dvd otrzymują taki komunikat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Następnie proces aktualizacji kończy się pomyślnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale po restarcie dalej mam "no_software" (patrz pierwszy link w moim poście). Ostatnio edytowane przez FM18tdci ; 28-01-2015 o 19:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
![]()
A sprobuj 5.3 tylko ze wyciagnij plyte z navi. Nie ma navi , nie ma konfliktu.
![]() |
#2040 |
![]() Imię: Titanium X
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1,8 TDCi 92 kw
|
![]()
Żeby wczytać 5.3. musiałem wyjąć najpierw dvd 2008.
Błąd wystąpił na koniec procesu aktualizacji. Wówczas w napędzie była wyłącznie płytka wypalona z ISO 5.3, a dvd2008 leżała obok. Wg mojej obserwacji aktualizator najpierw wyczyścił stare dane, nadpisując nowe, ale w samej końcówce coś poszło nie tak (niestety nie nagrałem filmiku :/ ) Chyba że chodzi o to aby pozostawić 5.3 w napędzie ZAMIAST dvd 2008 (?) - bo tego nie próbowałem. Po wystąpieniu błędu system nie zrestartował się samoistnie. Wyłączyłem i włączyłem panel ponownie przyciskiem środkowym, a następnie wczytałem ponownie moje stare dvd 2008, które niby pomyślnie zaktualizowało navi (mapy). Ale komunikat no_software (dot. systemu) pozostał. Czy dobrze rozumuję, że gdybym miał mapy 2009, lub późniejsze to 5.3 nie pownien pokazać błędu "download failed"? Bo jeśli tak, to może któryś z Kolegów, który ma nowsze od mojego dvd (2009 w górę), a jest mu zbędne, bo kupił nowsze mapy odstąpił by mi taką płytkę za sensowną opłatą? Ostatnio edytowane przez FM18tdci ; 29-01-2015 o 09:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|