![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2061 |
ford::average
![]() Imię: KONOUSUNIĘTE
Model: XXX
Silnik: XXX
Rocznik: XXXX
|
![]()
Dziękować wszystkim ...oczywiście są
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2062 |
|
![]()
Witam ponownie . Wszystko zamontowane i działa. Dzieki koledze pgrob poszlo jak po maśle jest jedno ale.....po uruchomieniu silnika słychać w glośnikach zakłócenia z pracy silnika . Czy mam sie zaopatrzyć w filtr zakłóceniowy bo wszystkie przewody są lutowane i dobrze odseparowane od siebie. Raz jeszcz rozbiore wszystko i przepatrze ale ciężko juz będzie cos wypatrzeć. Za śladową sugestię będe wdzięczny
Co dziwne na wejsciu Line aux brak objawów tylko Bt telefon i Bt audio Wysłane przez Tapatalk Ostatnio edytowane przez Wons ; 27-09-2014 o 12:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
Zastosowałem taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
![]() |
#2064 |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
Pętla masy.
Ja u siebie jeszcze walczę. Pomogło dużo zwiększenie przekroju przewodów zasilających. Według ruskich kolegów masę do modułu BT powinno się ciągnąć kablem o większym przekroju bezpośrednio z masy samochodu/karoserii, nie od radia. Trochę pomogło, ale jeszcze coś piszczy. Ja kupiłem sobie filtr na zasilanie, ale nie miałem kiedy zamontować. Co ciekawe na poprzednim alternatorze mi nie piszczało, tak samo jak nie miałem zakłóceń na monitorze DVR/kamery cofania. Teraz po odpaleniu auta latają mi paski poziome, ale jeszcze nie poprzepinałem mas do budy wszystkich. Po przepięciu masy monitora z lampki do karoserii zakłócenia na ekranie spadły znacznie.
![]() |
#2065 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2066 |
![]() Zarejestrowany: 07-12-2009
Model: S-max
Silnik: 2.0 163/205km 426nm by Heko
Rocznik: 2011
|
![]()
a ja mam pytanie czy radio travelpilot ex(czarno-biała navi) obsłuży moduł 112 z usb, oryginalne był moduł 448
auto to galaxy 2006r |
![]() |
![]() |
![]() |
#2067 | |
|
![]() Cytat:
Może dokupić jeszcze jakiś filtr na zasilanie BT ?. To w sumie od zasilania idzie syf? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2068 |
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Ja z rozpędu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. odciąłem cinche od filtra, starannie polutowałem i zaizolowałem. Z perspektywy czasu, teraz chyba bym polutował końcówki do przewodów instalacji auta, elegancko połączył i zaizolował taśmą dla pewności połączenia. Wybór metody zależy od Ciebie.
Kiedyś to było: Czarna VB 2.0 PB+LPG, później Mondeo MKIV 2.0+LPG... ![]() Ostatnio edytowane przez sagittarius82 ; 01-10-2014 o 21:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST/Focus Active
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
![]()
Ja miałem przewód 2xrca-2xrca i przeciąłem na pół, między wtyki jest wpięty filtr....
ps, pierwszy filtr jaki zamówiłem miał uszkodzony jeden tor audio, podejrzewam, że po odcięciu wtyków reklamacja mogła by nie zostać uwzględniona |
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
|
![]()
Bardz dziękuje za sugestie i trafne porady . Trapi mnie jeszcze jeden problem. Czy waszym zdaniem po zastosowaniu , wpieciu w obwód AUX filtra (separatora masy) jest odczuwalny spadek jakości dźwieku z BT? Mam takie odczucie ale sam juz sie zakręcilem i szkoda mi wszystko demontowac by sie utwierdzić w czymś czego chyba juz nie poprawie
Wysłane przez Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|