![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2081 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzesiek
Model: wcześniej Mondeo MK4, obecnie Civic IX Type R
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
stefanb ma rację - musi być jakiś odpływ, podobnie jak jest w drzwiach. W MK4 jest w dolnej części, tej przylegające do zderzaka. Cztery otwory owalne o wymiarach circa 1 x 0,5 cm. U mnie tam się zbiera syf zarówno z jezdni jak i z dachu, bo otwór tylnych drzwi działa trochę jak rynienka. Sprawdź, może zapuściłeś i zaniedbałeśGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK3/Mondeo MK5
Silnik: 1.6 EB 150KM/2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2014/2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-03-2011
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2084 |
|
![]() Imię: Grzesiek
Model: wcześniej Mondeo MK4, obecnie Civic IX Type R
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To niedobrzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem kiedyś garbusa, też był jakiś problem z wodą, więc użyłem wiertarki i zaślepki... ale nie polecam tego rozwiązania do MK5. Może spróbuj na symetrycznym pochyleniu z otwartą klapą. Może więcej się nieco wyleje. Pokombinuj różne pochyłości. Dobrze byłoby się tego pozbyć i rozwiązać problem przed jesiennymi deszczami i zimą. |
|
|
|
|
|
#2085 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
No bez jaj z tą wodą... Trudno mi uwierzyć w to, że klapa ma takiego konstrukcyjnego bug'a, który powoduje, że woda najpierw tam wpływa, a potem zostaje. Przecież jeśli odpływy są ok, to jeśli samochód faktycznie stał w deszczu na pochyleniu, to po otwarciu klapy woda powinna wyciec. Dla mnie temat ewidentnie do ASO - może w procesie produkcji coś zostało schrzanione - trzeba by zdjąć plastiki z klapy, rozebrać wszystko co się da i dokładnie przepatrzeć.
Pytanie też, czy ta woda ma prawo w ogóle się tam dostać - być może jakaś uszczelka jest uszkodzona... Ostatnio edytowane przez stefanb ; 23-08-2016 o 16:54 |
|
|
|
|
|
#2086 |
|
![]() Imię: Jack
Model: MK5
Silnik: 2.0tdci 150 -> 180
Rocznik: 2016
|
Odgłosy takie jak przy jeździe po namalowanych pasach (tarce) przy prędkości 140+ na autostradzie to też wada wieku dziecięcego ?
Ma to chyba coś wspólnego z wiatrem bo nie zawsze występuje. |
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-02-2008
Model: Mondeo MK V
Silnik: 1,5 EB
|
Cytat:
|
|
|
|
#2088 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-11-2010
Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
|
ja mam podobnie z tą wodą w MK4. Już się przyzwyczaiłem. Najpierw myślałem że może gdzieś jest nieszczelna lampa - ale wszystko ok. Nie mam pojecia jak tam woda się tam dostaje. Mam tak tylko z prawej strony. Wypływa jak się otworzy zaślepkę od wymiany żarówki -- ot taka ciekawostkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2090 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-09-2015
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EB 160KM
|
Mam problem z dziwnym zapachem z nawiewów po uruchomieniu auta, jak tylko klima zacznie chłodzić zapach znika. Zapach, a raczej smród pojawia się głównie w ciepłe dni, w chłodne go nie czuć, przypomina mi trochę wodę utlenioną i stare skarpety. Czy to możliwe że w 4 miesięcznym aucie z przebiegiem 9tys już klima się zagrzybiła? Na przyszły tydzień jestem umówiony na akcje serwisową i mają to też sprawdzić.
|
|
|
|