Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-06-2013, 20:33   #201
lag3
ford::average

Imię: Wojciech
Model: FF3
Silnik: 1,6 125 benz.
Rocznik: 2012/2013
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

Witaj aerostar, dokładnie o ten efekt chodziło tak jak opisujesz obecnie go brak.
ps. teraz trudno mi powiedzieć jak było czy zawsze przy tych samych obrotach ale zawsze było to pierwsze normalne przeciągnięcie pomiedzy 2000 a 3000 tyś bez wzgledu na bieg.
Tak czy siak to ten sam problem.

Bump: aha byłem dzisiaj w serwisie odczytać błędy o których jest wcześniej, jakby ktoś poszukiwał odpowiedzi co one oznaczają: cytat serwisanta" błędy komunikacyjne wynikające z rozładowania aku i kilku prób odpalenia(spieszyło mi się i myslałem że zaskoczy:-niestety ładowanie mnie nie ominęło)" no i na czwartek dodatkowo wymieniają tylny znaczek forda i jakiś czujnik przy sprzęgle(taki trochę stuk mam przy wciskaniu mniej wiecej w połowie) ale to w innych tematach mozna poczytać...

lag3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2013, 11:50   #202
Durendal
ford::beginner

Model: Focus MK3
Silnik: Duratec Ti-VCT 125 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał aerostar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odezwij się proszę jak wrócisz z serwisu, czy udało Ci się zaktualizować PCM, żebym wiedział czy mogę spodziewać się aktualizacji i umówić w serwisie.

Przyjrzałem się dokładnie jak to u mnie wygląda. Rzeczywiście podczas przyspieszania na dwójce na zimnym silniku w pewnym momencie dosłownie na ułamek sekundy samochód przerywa przyspieszanie (wskazówka obrotomierza zatrzymuje się na bardzo krótką chwilę) i faktycznie można poczuć coś w rodzaju lekkiego szarpnięcia. Nie pamiętam przy jakich obrotach to wystąpiło, ale chyba gdzieś w okolicy 2500 rpm. Czy o ten efekt Ci chodziło? Czy występuje on regularnie przy tych samych obrotach, czy w zupełnie przypadkowych momentach?

Pozdrawiam
Hmmmmm. Mam od nowosci takie cos. Jak ruszam pierwszy raz zminym autem, na jedynce, potem na dwojke i przez moment czuc ze auto nie ciagnie a potem lapie strzal. Mi to wyglada na zmiane faz rozrzadu ktora przez zimny i niestabilny silnik jest odcuzwalna. Przy drugim takim przypadku juz nie ma takiego zachowania. Wiec raczej nie czuje tego jakos jakas usterka
Durendal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2013, 14:45   #203
mmisza

Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał aerostar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odezwij się proszę jak wrócisz z serwisu, czy udało Ci się zaktualizować PCM, żebym wiedział czy mogę spodziewać się aktualizacji i umówić w serwisie.
Pozdrawiam
Hej,

Lipa jeśli chodzi o oprogramowanie - od stycznia nie ma nic nowszego. Profilaktycznie sprawdzili kable i świece - tradycyjnie w kompie brak błędów.

A miało być tak pięknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.....

Pozdrawiam

MiszA
mmisza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2013, 19:57   #204
lag3

no nie wiem mmisza mnie to pomogło/aktualizacja.. wizyta trwała ok 6h wraz z wymianą tapicerki drzwi tylnych lewych, może coś jeszcze zrobili o czym mnie nie poinformowali??? obecnie praca silnika na zimnym jak i ciepłym jest idealna/nawet stwierdzam że silnik ma fajny dżwięk przy agresywniejszej jeżdzieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-06-2013, 22:22   #205
aerostar
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej,

Lipa jeśli chodzi o oprogramowanie - od stycznia nie ma nic nowszego. Profilaktycznie sprawdzili kable i świece - tradycyjnie w kompie brak błędów.

A miało być tak pięknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.....

Pozdrawiam

MiszA
Dzięki za info. Coś przeczuwałem, że nie ma tej aktualizacji. A dowiadywałeś się może skąd biorą te aktualizacje (online czy z CD) i czy rzeczywiście jest taka możliwość, że jeszcze nie dotarła?
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-06-2013, 08:08   #206
mmisza

Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D

Cytat:
Dzięki za info. Coś przeczuwałem, że nie ma tej aktualizacji. A dowiadywałeś się może skąd biorą te aktualizacje (online czy z CD) i czy rzeczywiście jest taka możliwość, że jeszcze nie dotarła?
Nie śmiałem już zapytać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - dowiem się za jakiś czas bo będę miał przegląd a ponieważ kończy mi się gwarancja to delikatnie zasugerowano mi abym pojawił się wcześniej tak żeby jeśli coś wyjdzie na przeglądzie zrobić to jeszcze na gwarancji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Pozdrawiam

MiszA
mmisza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2013, 19:52   #207
bonzo000

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI

Koledzy a może się spotkamy gdzieś na piwie i zobaczymy wspólnie co w naszych fokach słychać 1.6 125HP. Grill, palenie fabrycznych gum, proponuję Turawa woj. opolskie "Borowik" termin do ustalenia.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2013, 00:08   #208
falcor
ford::beginner

Model: focus III
Silnik: 105km
Rocznik: 2012

A 105 km się kwalifikuję ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się pisze, jeżeli termin spasuje.
falcor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2013, 10:30   #209
bonzo000

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI

Oczywiście Kolego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał falcor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A 105 km się kwalifikuję ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się pisze, jeżeli termin spasuje.
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2013, 12:48   #210
lag3

ja też jestem chętny