![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#201 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Na lato niedawno kupiłem Michelin Pilot Sport 4 - również na Allegro, ale w innym sklepie, bo tamten nie miał wtedy interesującego mnie rozmiaru. Pytam o pochodzenie - Pani wymieniła pół Europy i mówi, uczciwie, że nie wiadomo co przyjedzie - zamówiłem, przyszły z Niemiec. Kiedyś (w innym aucie) miałem Nokiany Z G2 i też trafiły mi się z Rosji. Z jedną były problemy z wyważeniem, co zdarzyć się może w każdej marce. |
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
@karloss zgadzam się różnica jest duża. Na allegro można jednak wyrwać komplet poniżej 800PLN.
|
|
|
|
|
#203 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
W takim razie dowiem się pewnie za 4 lata (o ile bieżnik nie zniknie) czy to prawda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe kto wysnuł takie przypuszczenia i przede wszystkim na jakiej podstawie. Ja też mogę stwierdzić, że mam znajomego, który pracuje w fabryce Nokiana w Finlandii i tam opony robią z odrzutów mieszanki z Rosji. Ile w tym prawdy - wiadomo. P.S Opony zamawiałem jakoś tydzień temu przez allegro i wszystkie 4 przyszły z datą 1120 więc tyle dobrze. |
|
|
|
|
|
#204 |
|
|
Kto pyta nie błądzi.
Dziś też podzwoniłem i dowiedziałem się, że ta fabryka w Rosji jest dużo nowsza niż w Finlandii, a co za tym idzie proces technologiczny jest lepszy. Powtarzały się opinie, że nie ma różnicy w składzie mieszanki. Niektórzy mówili wręcz, że rosyjskie są lepiej zrobione zw. właśnie na nową fabrykę.
|
|
|
|
#205 |
|
![]() Imię: Marek
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Nie ważne gdzie produkowane, istotne jest QA. Jeśli nie ma ciągłej kontroli jakości produktu i nie utylizuje się nieudanych sztuk produktów, tylko przepycha na rynek "bo może nikt się nie zorientuje a jak już się zorientuje to wymienimy na gwarancji", to produkcja może być nawet w artystycznej manufakturze, a i tak dostaniemy szajs.
Jak nad Chińczykiem stoi nadzorca Koreańczyk (który jest zbyt dumny żeby dać się przekupić) to nawet chiński produkt będzie nie gorszy niż wyprodukowany w fabryce w Niemczech, Finlandii czy Polsce. Problem w tym, że QA kosztuje - więc nie zawsze się opłaca sztywno trzymać zasad. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
|
Cytat:
Byłem ciekaw po prostu. Dziś zamówiłem, komplet za 764 PLN. Jutro mają przyjść. Produkcja 2020, Rosja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#207 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
kupiłem swoje za dokładnie tyle samo.
Przyszły jak pisałem 11 tydzień 2020. Mam już na aucie i póki co, dały się wyważyć, auto jedzie prosto nic nie telepie nie ściąga itp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyczepność spoko nawet teraz w temperaturach około 10 stopni. Na zimówkach drugi bieg mi zrywał, a tutaj nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zobaczymy za jakiś czas jak to jest. |
|
|
|
|
|
#208 |
|
|
Moje też są z 11 tygodnia.
Pewnie ta sama partia. Ja będę zmieniał w przyszłym tygodniu.
|
|
|
|
#209 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Focus mk2 lift
Silnik: 2.0 TDCi 136km
Rocznik: 2009
|
A ma może ktoś z Was założone hankook ventus prime 3 lub kleber dynaxer hp4 i mógłby się wypowiedzieć na ich temat?
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
![]() Imię: Marek
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Ja mam te Hankooki. Bardzo przyjemne opony, nie miałem im nic do zarzucenia - ale nie jeżdżę agresywnie więc pewnie zależy do czego ich potrzebujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobno mają niską żywotność, ale ja wymieniam opony ze względu na wiek, a nie zużycie (podobnie hamulce) więc mogę nie być obiektywny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|