![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#201 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: S-Max
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2016
|
![]()
Ja ciągle jeżdżę Galaxy. Ale może gdzieś w kwietniu się to zmieni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie sprawa była prosta - dzieci podrosły, nie trzeba już pakować wózków, wanienek i kilogramów pieluch. Więc możliwość zapakowania europalety do bagażnika przestała mi być potrzebna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A i trzeci rząd foteli przydał mi się zaledwie parę razy, dla mnie gra niewarta świeczki. Do tego Galaxy to "prawie autobus". I po kilku latach jeżdżenia tak się właśnie zacząłem czuć, jak kierowca autobusu. Mam nadzieję, że w S-Max'ie poczuję się znowu jak kierowca osobówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
|
![]() Cytat:
Co do Galaxy sie zgodzę, ale w S-Maxie na pewno nie siedzi sie jak w sedanie. W mojej ocenie, na moje potrzeby (2+3) nie ma ładniejszego pekaesa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
![]() Zarejestrowany: 06-01-2010
Model: S-max
Silnik: 2.0 EB 240
|
![]()
Dokładnie jak napisal fanfar19.
Oprócz pakowania pieluch,wózków i wanienek przeżywam to samo.Od siebie dodam że denerwuje mnie podatność galaxy na boczny wiatr, myślę że z maxem będzie lepiej. I wiecej do czytania na forum Ostatnio edytowane przez Robban ; 07-03-2016 o 17:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
![]() Zarejestrowany: 16-09-2015
Model: Transit Cus.Kom/Micra
Silnik: 2,2[155KM]/1.2[98KM]
Rocznik: 2015
|
![]()
dziękuje za odpowiedzi. Ja własnie jestem na etapie "wanienek, rowerków i pieluch" wiec Transit Custom jest idealny, ale jestem jak to napisaliście kierowca autobusu w 100%.
faktycznie forum o nowym Galaxy jest martwe, albo wszyscy kupują S-Max p.s zdjęcie w załączniku jest pionowe, ale "forum" ładuje poziomo [tak apropo] Ostatnio edytowane przez Issakles ; 07-03-2016 o 20:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
|
![]()
:O nigdy czegoś takiego nie widziałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
|
![]()
Witam kolegów.
Ja może z innej beczki.Co prawda tytuł wątku jest wady wieku dziecięcego to nie znaczy żeby rozprawiać ile do S maxa zmieści się wanienek,pieluch i innych akcesoriów dziecięcych. Po pokonaniu od nowości 18 tyś km zaczął a właściwie od samego początku wkurzał mnie ten system START-STOP.Najczęściej zapominam od razu wyłączyć to przyciskiem obok lewarka zmiany biegów i tu moje pytanie,czy ktoś potrafi to całkowicie i skutecznie wyłączyć,albo najlepiej żebym mógł włączyć jak tego będę chciał.Wiem,że zaraz odezwą się ekolodzy miłośnicy przyrody i świeżego powietrza,ale mnie ten start-stop irytuje a wręcz powoduje szybsze zużycie silnika,rozrusznika a i o akumulatorze nie wspomnę. Innych znaczących wad oprócz tych co były już w wątku opisane nie odkryłem. Dla zainteresowanych z obliczeń wychodzi spalanie w trasie ok 6,5 l/100km przy średniej prędkości 120-130 km/h. W mieście nie podam bo jeżdżę tylko w trasach głównie autostrady. Jeszcze poniżej był poruszany temat nawigacji.Ja świadomie nie wybrałem fabrycznej navi,po 1)droga,po 2)stara mapa i zapewne bez możliwości ostrzegania przed korkami i zablokowanymi drogami, 3)no fotoradary może i jakieś są i aktualizacje bardzo drogi. Kupiłem sobie TomToma GO5100.Nawigacja ta ma wszystko to co chcę ostrzeżenia przed korkami w całej europie,fantastycznie wyznacza trasę alternatywną jak jest zablokowana droga,powiadamia o fotoradarach nawet tych przystawnych tzw.śmietnikach a nawet powiadamia o odcinkowych pomiarach prędkości i to w całej Europie.Fantastyczne urządzenie.A i CB radio też mi się udało fajnie zamontować prawie go nie widać. Pozdrawiam wszystkich użytkowników i życzę szerokości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
![]() Imię: Tomek
Silnik: 1.5 EB
|
![]() Cytat:
A w nowym eSiu podoba mi się wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może dlatego, że mój dopiero "jedzie". Bump: @citrovit a jak zamontowałeś tę nawigację? Próbowałem kiedyś do szyby na ramieniu ale to nie zadziałało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
|
![]() Cytat: