Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-11-2016, 20:13   #201
BrudnyHenryk
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Rozpoznawanie znaków - nie widzi teren zabudowany

Cytat:
Napisał skoru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jeszcze wyczaj jak to wysłać na zegary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyjdzie i na to czas

BrudnyHenryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2016, 21:13   #202
antrobius
ford::average

Imię: Piotr
Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5
Rocznik: 2016

W moim (produkcja marzec 2016) w zegarach pokazuje znaki z kamery, a w nawigacji (aktywowana) znaki z mapy. Bywają zrozumiałe rozbieżności, gdy oznakowanie zmienia się na drogach

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 10-11-2016, 22:44   #203
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kto powiedział, że nie rusza i kto powiedział, że manewry się jednak pojawiają w zegarach?
Wszyscy znani mi "aktuywatorzy" ustawiają ten bit w zegarach a bez jego ustawienia manewry na zegarach się wg mnie nie pojawiają.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - możesz sobie czytać...
Znam takich, którzy ustawiali tylko ten jeden bit i mogę potwierdzić że kierunki w zegarach się pojawiają - mogę ci zrzucić zdjęcie + konfigurację APIM. Na forum XDA większość osób z Forscan tak robi. Dlatego zastanawiałem się czy właśnie tutaj nie jest pies pogrzebany ale nikt do tej pory na forum kto ma aktywowaną navi przez Ciebie, Leszcz, czy inną osobę z UCDS , rzeczywiście ma też wyświetlanie ograniczeń navi w zegarach

Szukam po omacku bo nie mam UCDS i nie pozostaje mi nnic innego jak porównywać bity między konfiguracjami - w każdym razie dziękuję za ekranik z opisem parametrów
Sprawia mi dużą frajdę porównywanie i szukanie rozwiązania konfiguracji - to taka inna forma Sudoku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 10-11-2016 o 22:50
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2016, 23:23   #204
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..to taka inna forma Sudoku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dość mocno "inna"... Sudoku ma precyzyjne zasady i operuje cyframi (i tylko cyframi). Natomiast ty tak sobie hasasz po tych blokach parametrów zupełnie abstra(ch)ując od tego czy jakiś parametr kodowany jest na bicie, kilku (2-3 bitach) czy na całej cyfrze hex. Tego zupełnie nie widać w AS-Buildach.

Robota zupełnie bez sensu jeśli na bieżąco się nie weryfikuje kolejnych pomysłów.
Z tego prostego powodu - pomimo, że mam UCDSa i widzę co i jak jest kodowane (z jakimś tam niemałym prawdopodobieństwem do dokładności informacji rosyjskich kolegów...) - zupełnie się nie rwę do generowania kolejnych pomysłów.

Wsiądę sobie do auta jak przyjdzie na to czas, poustawiam co uznam za prawdopodobnie właściwe, sprawdzę jak zadziałało i opublikuję.

Jak już napisałem - "tu nie piekarnia i bułki wcale nie musza być gotowe na jutro na 5-tą rano".

A co do Twojej uwagi, że gdzieś komuś kierunki się pojawiają na zegarach mimo, że nie ustawił właściwego bitu - to po prostu moim zdaniem nieprawda.
Na XDA też było podawane jaki bit trzeba ustawić w IPC aby się navi pokazała.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-11-2016 o 23:25
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2016, 23:37   #205
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do Twojej uwagi, że gdzieś komuś kierunki się pojawiają na zegarach mimo, że nie ustawił właściwego bitu - to po prostu moim zdaniem nieprawda.
FUSIONACH nie trzeba nic grzebać w IPC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 11-11-2016 o 11:40
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2016, 00:16   #206
kaan1

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy, któryś z Was może potwierdzić, że po Waszej aktywacji navi, testach i sprawdzeniach w zegarach pojawiają się ograniczenia z navi? Jest tutaj klika osób na forum których naprawdę interesuje odpowiedź na to pytanie ... Wiecie jak - macie to w UCDSie?

Bump:
Cytat:
Napisał antrobius Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W moim (produkcja marzec 2016) w zegarach pokazuje znaki z kamery, a w nawigacji (aktywowana) znaki z mapy. Bywają zrozumiałe rozbieżności, gdy oznakowanie zmienia się na drogach

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Kto Ci aktywował?
Stary 11-11-2016, 01:24   #207
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Czy, któryś z Was może potwierdzić, ...
Zechciej zerknąć na datę pierwszego postu w tym wątku. Przyzpomnę - 28.10. Czyli "problem" ma niecałe 2 tygodnie życia. Ja się nim sam zainteresowałem bliżej 3 dni temu (pierwszy mój post tutaj z 7.11). Wcześniej wcale na to nie zwracałem uwagi, bo o tym nie wiedziałem. W tak zwanym międzyczasie nie robiłem żadnego Europejczyka, tylko samych "amerykanów" - gdzie problem z natury (brak rozpoznawania znaków...) zupełnie nie występuje.
Więc kolejny raz Ci powtórzę - "to nie piekarnia..."!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie auto do zrobienia, to się popatrzy i ogarnie. Obstawiam w ciemno, że będzie z tym mniej problemu niż z komentowaniem i weryfikowaniem Twoich uwag i koncepcji... Sorry Winetou!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 11-11-2016 o 01:32
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2016, 07:52   #208
kaan1

Cytat:
Zechciej zerknąć na datę pierwszego postu w tym wątku. Przyzpomnę - 28.10. Czyli "problem" ma niecałe 2 tygodnie życia. Ja się nim sam zainteresowałem bliżej 3 dni temu (pierwszy mój post tutaj z 7.11). Wcześniej wcale na to nie zwracałem uwagi, bo o tym nie wiedziałem. W tak zwanym międzyczasie nie robiłem żadnego Europejczyka, tylko samych "amerykanów" - gdzie problem z natury (brak rozpoznawania znaków...) zupełnie nie występuje.
Więc kolejny raz Ci powtórzę - "to nie piekarnia..."!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie auto do zrobienia, to się popatrzy i ogarnie. Obstawiam w ciemno, że będzie z tym mniej problemu niż z komentowaniem i weryfikowaniem Twoich uwag i koncepcji... Sorry Winetou!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - nie odbieraj moich pytań personalnie - wyluzuj - tu nikt nikogo nie pospiesza i niczego nie implikuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja po prostu myślałem, że aktywacja wg przepisu XDA ma tą ułomność (w porównaniu z UCDSem), że właśnie odbiera funkcjonalność wyświetlania ograniczeń prędkości z navi w zegarach. Tutaj masz zupełna rację ze zajęło mi kilka dni aby wreszcie to ktoś potwierdził jednym prostym zdaniem - przy okazji po drodze dowiedziałem się paru rzeczy pod własnym adresem - za co Ci jestem wdzięczny - wszelka krytyke zawsze przyjmuję konstruktywnie. Również z szcaunku do Twojej osoby i @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie będę publikował filmu który pokazuje, że aktywacja kierunków w zegrach nie wymaga programowania IPC w Mondeo a jedynie APIM - no chyba, że któryś z Was raz jeszcze napisze że to kłamstwo

A tak dla żartu - planujecie z @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jakąś akcję serwisową dla tych usób którym sprzedaliście navi bez tej funkcjonalności - będzie obejmowała zwrot kosztów dojazdu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 11-11-2016 o 07:54
Stary 11-11-2016, 08:52   #209
BrudnyHenryk
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] poròwnałem 7D0-03-01
1 @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - znaki w Sync2
2 @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - znaki w Sync2
3 @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - nie ma znaków w Sync2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wychodzi, że odpowiedzialny jest ten bit - jeszcze nie sprawdzałem
BrudnyHenryk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-11-2016, 08:54   #210
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
napisze że to kłamstwo
a kiedy takie stwierdzenie padło ? z doświadczenia APIM i IPC było robione . Widać masz pomysł na tylko APIM .. zapodaj pomysł > czegoś wszyscy co to robią się nauczą

Cytat:
A tak dla żartu
to dodaj wielu innych kolegów a nie skupiaj się na dwóch .
Odpowiedz

Zasady postowania