Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-08-2025, 09:00   #2101
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cytat:
Napisał bialafiesta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale żaden mail nie dotarł
Czytaj dokładnie co jest napisane po wysłaniu zapytania o licencję. Mail nie przyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

kln1920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-08-2025, 10:15   #2102
HUGOBERG
ford::advanced

Imię: .
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 ecoboost 2.0 TDCi
Rocznik: 2018/2018

Musisz odczekać do 30 min i co parę minut odświeżać stronę F5 na klawiaturze tak długo aż sciagnie ci plik na pulpit.
HUGOBERG jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-08-2025, 14:10   #2103
Jones_1
FCP member

Imię: Dariusz
Model: Fokus MK2
Silnik: 2,0 PB
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał bialafiesta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam. Jak na chwile obecną wygląda sprawa z darmową 2 , miesięczną aktywacją wczoraj próbowałem ale żaden mail nie dotarł.
sprawdź w spamie, powinieneś dostać kod
Jones_1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-08-2025, 21:31   #2104
HUGOBERG
ford::advanced

Imię: .
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 ecoboost 2.0 TDCi
Rocznik: 2018/2018

Żadnego maila nie dostaniesz z aktywacja.
HUGOBERG jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2025, 18:48   #2105
tomekw
ford::amateur

Imię: Tom
Model: ford fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Witam,
Mam problem ze złączem diagnostycznym ODBII w swoim Ford Fusion mk5 2015 (PB + LPG). Podłaczam interfejs ELM327 + forscan pełna wersja i mam brak połaczenia. Około półtora roku temu ostatnio się tym sposobem podłaczałem i działało. Probowałem jeszcze kilku sprzetów od znajomych, nie koniecznie pod forda (łącznie z Launch crp123) i brak jest komunikacji.
Czy może jest ktoś z Warszawy na tym forum lub okolic kto ma na 100% działajacy interfejs do Forda Mondeo mk5 lub Fusion mk5 lub jakieś urzadzenie aby chociaż się podlączył i sprawdził czy nawiązuje komunikacje.
Sprawdzalem napiecia na PIN4,5 i 16 na złączu ODBII i jest prawidlowo 4,5 GND a na 16 VCC; bezpiecznik nr 15 od 'datalink gataway module' także sprawny.
Nie wiem czy to elm327 jest problematyczny i trzeba kupic jakis lepszy od viakena czy może musze skoncentrowac się na połaczeniach kablowych od strony złącza.
tomekw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2025, 21:28   #2106
tomao
ford::expert

Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018

Cytat:
Napisał tomekw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
LPG
Przy wcześniejszych połączeniach też było LPG? Zazwyczaj trzeba na czas połączenia odłączyć zasilanie od sterownika gazu.
tomao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2025, 21:37   #2107
Smutu
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Ford Fusion (USA) SE
Silnik: 2.5 benzyna
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał tomekw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
Mam problem ze złączem diagnostycznym ODBII w swoim Ford Fusion mk5 2015 (PB + LPG). Podłaczam interfejs ELM327 + forscan pełna wersja i mam brak połaczenia. Około półtora roku temu ostatnio się tym sposobem podłaczałem i działało. Probowałem jeszcze kilku sprzetów od znajomych, nie koniecznie pod forda (łącznie z Launch crp123) i brak jest komunikacji.
Czy może jest ktoś z Warszawy na tym forum lub okolic kto ma na 100% działajacy interfejs do Forda Mondeo mk5 lub Fusion mk5 lub jakieś urzadzenie aby chociaż się podlączył i sprawdził czy nawiązuje komunikacje.
Sprawdzalem napiecia na PIN4,5 i 16 na złączu ODBII i jest prawidlowo 4,5 GND a na 16 VCC; bezpiecznik nr 15 od 'datalink gataway module' także sprawny.
Nie wiem czy to elm327 jest problematyczny i trzeba kupic jakis lepszy od viakena czy może musze skoncentrowac się na połaczeniach kablowych od strony złącza.
Mam Viakena i jeszcze jeden starszy moduł - oba mi działają w Fusionie a wcześniej działał ten starszy również w MK4 z LPG - jak chcesz to zapraszam do Książenic.
Smutu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-10-2025, 09:56   #2108
darmodziej
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005

Cytat:
Napisał Smutu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
działał ten starszy również w MK4 z LPG
Takie problemy są wtedy, kiedy sterownik LPG jest podłączony do gniazda OBD. Jeżeli nie jest podłączony, ten problem nie występuje.
darmodziej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2025, 23:11   #2109
tomekw
ford::amateur

Imię: Tom
Model: ford fusion
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Dzięki panowie za podpowiedzi. Nawiązałem komunikacje po OBD2 z samochodem. Musiałem wyjąć wcześniej bezpiecznik od instalacji LPG. Zmyliłem się bardzo, gdyż mój ELM327 z forscanem mimo tego nie dał rady sie połączyć - pewnie ELM do wymiany. Na szczęście, miałem w zapasie czytnik typu MUCAR CDL20 i on się połączył. Teraz poszukam jakiegos lepszego przetwornika aby z forscanem zadziałał i powiedzmy że pełną kontrolę nad autem będę miał ogarniętą.
Wielkie dzięki dla SMUTU za propozycję gościny. Już prawie dzwoniłem, aby skorzystać z zaproszenia ale ostatecznie dałem sobie jeszcze chwilę na próby i udało się.
tomekw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2026, 16:00   #2110
Kamilsxt
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Korekta wtryskiwaczy Forscan dw10c 163km da się?

Programem Forscan można sprawdzić korektę wtryskiwaczy?
Mondeo '12 163KM
Kamilsxt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4

Zasady postowania