Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-10-2014, 21:59   #2101
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leszcz, wg mnie moduły 212 w wersji B (tak jak ten co znalazłeś) nie mają USB
bardzo dziękuję wiec go odpuszczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 08-10-2014, 22:38   #2102
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Szukaj modułów 212 z końcówką Ax gdzie x to dowolna litera
Ja mam -AB ale widziałem też -AC
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-10-2014, 00:09   #2103
siero3
ford::beginner

Model: Mondeo mk4 Titanium
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2007

Temat bardzo obszerny, i nie sposób przeczytać tyle stron. Dlatego zapytam.

Mam Forda Mondeo z końca 2007 roku w wersji Titanium. Mam moduł bluetooth navi i converse. Niestety nie posiadam usb i voice control mam po angielsku jak i komunikaty z navi. Jaki moduł powinienem kupić aby mieć usb i polskie komunikaty?

Wiem, że powinienem prześledzić cały wątek ale jest to trochę pracy. Dlatego z góry przepraszam za pewnie ciągle powtarzające się pytanie.

Dziekuje
Stary 14-10-2014, 09:03   #2104
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Jesli posiadasz nawi nx to przy żadnym module nie będziesz miał języka ojczystego. Jesli posiadasz nawi fx wtedy popatrz kilka postów wstecz.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-10-2014, 11:55   #2105
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Z końca 2007 to nie wiem czy przypadkiem nie Denso albo jakiś EX jeszcze... A poza tym kolega siero3 to leń skończony (do czego sam się przyznaje) - nie dość, że "nie ma czasu czytać" oraz cierpi na ogólną niechęć do używania opcji "szukaj", to nawet opisać jakoś porządnie swojego problemu mu się też nie chce...
Stary 15-10-2014, 04:04   #2106
siero3

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z końca 2007 to nie wiem czy przypadkiem nie Denso albo jakiś EX jeszcze... A poza tym kolega siero3 to leń skończony (do czego sam się przyznaje) - nie dość, że "nie ma czasu czytać" oraz cierpi na ogólną niechęć do używania opcji "szukaj", to nawet opisać jakoś porządnie swojego problemu mu się też nie chce...
Przepraszam faktycznie nie napisałem wszystkich szczegółów - nie, że mi się nie chce ale przez nieuwagę.
Nawigacja jaką posiadam to NX DVD, nie bardzo wiem co powinienem podać więcej to podam co przychodzi mi do głowy: Converse ( z polskim menu), nawigacja NX DVD ( polskie menu, bluetooth - parowanie z tel, zestaw głonomówiący, kontakty na ekranie nawigaciji itd itp). Auto z końca 2007, wersja titanium - dość dobrze wyposażona (reflektory skrętne, automat, skóra, navi, converse - jedynie do szczęscia brak usb i polskich komunikatów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

A to co chciałbym uzyskać to :
- dołożyć usb (bt audio streaming jeśli się również da) - czyli wymienić moduł ( z tego co się orientuję) - tylko na jaki?
- jeśli to możliwe polski lektor, komendy głosowe itd - to też sprawa modułu - znowu pytanie jaki?

Mam nadzieję, że tym razem udało się podać wszystkie potrzebne info.
Opcji szukaj używałem ale z marnym skutkiem - jakoś ta wysszukiwarka mnie nie lubi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam jak i również przepraszam za mało rzeczowe wpisy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-10-2014, 08:36   #2107
sagittarius82
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał siero3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko na jaki?
np. na 8M5T-19C112-ER - literki na końcu dowolne w przypadku posiadania NX DVD

Cytat:
Napisał siero3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli to możliwe polski lektor, komendy głosowe itd
tego w przypadku NX DVD nie załatwisz modułem, ponieważ sterowanie głosowe realizuje sama nawigacja. Są firmy, które "uczą auta polskiego" za opłatą kilkuset zł, wujek G łatwo Ci je wskaże.
Stary 17-10-2014, 13:37   #2108
siero3

Cytat:
Napisał sagittarius82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
np. na 8M5T-19C112-ER - literki na końcu dowolne w przypadku posiadania NX DVD

tego w przypadku NX DVD nie załatwisz modułem, ponieważ sterowanie głosowe realizuje sama nawigacja. Są firmy, które "uczą auta polskiego" za opłatą kilkuset zł, wujek G łatwo Ci je wskaże.
Czy jest jakaś lista modułów na podstawie której mógłbym szukać odpowiedniego modułu w internecie? A jest ich trochę na allegro i ebay. Czy zanim kupie moduł powinienem sprawdzić jaki mam aktualnie (żeby seria się zgadzała)? Czy również czeka mnie jakaś grzebanina z wiązką, przerabianie kabli/wtyczek czy może to będzie plug&play?
Stary 17-10-2014, 13:49   #2109
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

przydałoby się abyś sprawdził jaki masz teraz, bo na podstawie tego będzie wiadomo czy wiązkę trzeba przerabiać czy też nie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2014, 13:56   #2110
sagittarius82
ford::average

Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Czy jest jakaś lista modułów na podstawie której mógłbym szukać odpowiedniego modułu w internecie?
Ja miałem 7S7T-19G488-AE a wsadziłem 8M5T-19C112-ER - bez przeróbek się nie obyło.

Cytat:
czy może to będzie plug&play?
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przydałoby się abyś sprawdził jaki masz teraz, bo na podstawie tego będzie wiadomo czy wiązkę trzeba przerabiać czy też nie
Nie jestem ekspertem, ale z tego co wyczytałem na forum autko kolega ma z 2007, więc raczej nie będzie to Plug&Play bo dopiero bodajże po 07.2008 były dawane wiązki stereo, chyba, że ktoś już coś kombinował, ale wątpię.

Ostatnio edytowane przez sagittarius82 ; 17-10-2014 o 14:02
sagittarius82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania