Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-09-2013, 21:57   #211
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: zalożenie tempomatu

wystarczy sprawdzic ikonke na lewym dolnym klawiszu. Jesli jest OFF to sa to przyciski do modulu tempomatu. Jesli jest ikonka predkosciomierza, to sa to przyciski do modulu ktory obsluguje tempomat i speed limiter.

MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-09-2013, 23:17   #212
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie witeka i nie s-max, ale i tak wkleję moją kierę po obszyciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

może być?
No to ja też pochwalę się tutaj - obszywałem w Katowicach i mogę polecić warsztat z czystym sumieniem!
Nowa skóra położona jest na starą w celu pogrubienia wieńca - mój fachowiec twierdził, że w żadnym przypadku nie pogrubia się wieńca gąbką...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza kierownicą obszyłem też "na miękko" podłokietnik w tunelu środkowym (pod skórą jest gąbka zmiękczająca i nareszcie można trzymać tam łokieć...).
Obszywałem siwą nicią, bo tak mam fabrycznie szytą tapicerkę.
Mnie tam mój ozdobny ścieg obszycia wieńca się opodoba bardziej, niż dyskretne, niewidoczne nitki...

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-09-2013 o 23:21
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2013, 00:42   #213
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Szczegolnie na kierownicy wyglada super, z ta perforowana skora.
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2013, 07:59   #214
Mariusz G
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010

Nie wiedzieć czemu już jest oki co akurat mnie cieszy. Dziś rano wsiadam do auta i w drodze do pacy tempomacik funkcjonował idealnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mariusz G jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2013, 08:44   #215
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

może wczoraj nie umiałeś go używać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2013, 12:37   #216
konjack
ford::beginner

Model: S-max
Silnik: 2.0 150 KM
Rocznik: 2017

Kolejny S-max z tempomatem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakupione przyciski, montaż, a następnie aktywacja tempomatu.
Podziękowania dla kolegi mayaka - za montaż i aktywację.
konjack jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2013, 21:18   #217
radson26
ford::beginner

Imię: Radek
Model: Ford Galaxy III
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to ja też pochwalę się tutaj - obszywałem w Katowicach i mogę polecić warsztat z czystym sumieniem!
Nowa skóra położona jest na starą w celu pogrubienia wieńca - mój fachowiec twierdził, że w żadnym przypadku nie pogrubia się wieńca gąbką...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza kierownicą obszyłem też "na miękko" podłokietnik w tunelu środkowym (pod skórą jest gąbka zmiękczająca i nareszcie można trzymać tam łokieć...).
Obszywałem siwą nicią, bo tak mam fabrycznie szytą tapicerkę.
Mnie tam mój ozdobny ścieg obszycia wieńca się opodoba bardziej, niż dyskretne, niewidoczne nitki...

Kiera i podłokietnik super wygląda. Jaki był koszt obszycia kierownicy i jaki podłokietnika. Logistycznie ile czasu im na to schodzi.
radson26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2013, 06:02   #218
kuczol
ford::advanced

Model: Galaxy II
Silnik: 2.0 TDCI 115PS @ +++
Rocznik: 2008

Ja to mam pecha - kupiłem wysyłkowo tempomat (niestety bez możliwości zwrotu), dokładnie taki jak ten [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (chęć posiadania tempomatu zaślepiła mnie i nie zwróciłem uwagi na to że są różne rodzaje). Po założeniu komputer wywala błąd niewłaściwego modułu sterowania prędkością, aktywacja elm-em nic nie wnosi. Czy jest jakaś szansa aktywacji tego tempomatu? Czy trzeba może aktualizować w serwisie BCM i wtedy ruszy? Czy też muszę znowu kupować tempomat z przyciskiem OFF? HELP Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A może ktoś taki potrzebuje i by się zamienił?

Ostatnio edytowane przez kuczol ; 25-10-2013 o 09:38
kuczol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2013, 09:46   #219
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

tylko OFF - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2013, 10:40   #220
kuczol
ford::advanced

Model: Galaxy II
Silnik: 2.0 TDCI 115PS @ +++
Rocznik: 2008

A nie da rady jakoś przerobić tych przycisków, może jakiś schemat jest jak to powinno być? Z elektroniką sobie radzę więc to by nie był problem. Kurcze znowu kasę wywalać, żona mnie chyba z domu wypie.... jak powiem że kasa w błoto wyrzucona na to chciejstwo. A kupowałem razem z kierownicą za 300 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kuczol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania