![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
|
To zależy chyba też od oprogramowania samego licznika. Pamiętam, że gdy zmieniłem swój licznik na taki z dużym wyświetlaczem to tło było dość niebieskie. Korzystając z pomocy naszego forumowego kolegi licznik został skorygowany (podbity przebieg do 37 k zamiast pokazywanych wtedy 2,5 k) i wczytane zostało inne oprogramowanie.Zmieniło się wtedy także tło na prawie czarne z takimi niebieskimi "zorzami". Wygląda to bardzo fajnie.
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Panowie tak sobie myślę i czy nie warto założyć po prostu licznik od anglika? Stąd kilka pytań
1. Czy samochód przejdzie przegląd? 2. Czy w liczniku z anglika da się zmienić z mil na km i tych galonow na litry , jak i język polski ? 3. Czy licznik z Kugi będzie pokazywał prędkość cyfrową w km/h ? 4. Czy te liczniki od Kugi się Wam naprawiły, a konkretnie wskaźniki paliwa , po kilku tankowaniach czy nadal źle pokazują? 5. Czy jest jakaś zależność do jak8ego Focusa przed liftem podejdzie licznik po lifcie? Z tego co piszecie to jednemu wszystko działa, a drugiemu nie działa pikanie przy cofaniu i przyciemnianie kokpitu Mnie osobiście by nie przeszkadzało to , że mile są duże a kilometry mniejsze , niebieskawe. A takie liczniki są po 200 - 250 zł I ewentualnie kiedyś na wiosnę czy lato przerobić ten licznik z anglika na polski . ( oczywiście Focus =Focus chcąc zmieniać tarcze z aktualnego licznika ) Co o tym myślicie? Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 22-12-2017 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#214 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
Ja przerobiłem z Anglika. Jest ok. Pomijając delikatne prześwity pomiędzy kontrolkami (widoczne tylko w nocy) nie ma innych zastrzeżeń. A cena faktycznie kusząca.
Ustawienia europejskie i polskie przyjmuje bez problemów. Co do licznika z kugi i poziomu paliwa to chyba chodzi o zaprogramowania wielkość zbiornika aczkolwiek nie mam tu doświadczenia. Co do dźwięków to przed liftem licznik brał udział w generowaniu dźwięków po już nie.
|
|
|
#215 |
|
|
Czyli na dobra sprawę nie ma żadnych przeciwwskazań i jeśli założę anglika do siebie , zmienię ustawienia na europęjsķie to wszystko będzie ok.
Czy ktoś ma jakieś inne zastrzeżenia poza tym ze mile beda duze , a km małe? Problem moim zdaniem żaden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 23-12-2017 o 07:08 |
|
|
|
|
|
#216 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Jest to bledne zdanie, tez tak myslalem az nie doswiadczylem osobiscie. Gdy jedzie sie wolno to nie ma problemu ale przy wiekszych predkosciach na licznik trzeba patrzec dluzej bo cuferki sa male i jest to mocno uciazliwe. Mialem motocykl z angli i szybko wymienilem licznik. Jezdzilem tez samochodem kolegi nie dosc ze ciezko jezdzic siedzac po prawej to licznik na dluzszej trasie jest uciazliwy wiec jestem wrogiem pozwolenia na rejestracji takich samochodow w Polsce.
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
|
No właśnie czekałem na jakieś opinie. Ślepy nikt nie jest więc z patrzeniem nie ma problemu
Faktycznie przy wyższych prędkościach może być gorzej |
|
|
|
|
|
#218 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Nie chodzi o ślepotę lecz o zwykłe użytkowanie, patrzysz sie na licznik i widzisz duze cyferki a małe w natłoku informacji i jazdy są mało widoczne. Jeździłem tak pół roku i wiedziałem że 30 mil to 50km/h a 60 to 100km/h i tyle, podczas zwykłej jazdy to jednak troche za mało i przyglądanie na te małe cyferki mocno mnie rozpraszało.
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
|
Dlatego jedynym plusem byłby licznik od Kugi i cyfrową prędkością w km / h
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
To chyba warto zainwestować w okulary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżdżę w Anglii ale przecież zdarzają mi się wypady na kontynent gdzie muszę odczytywać w km i nie mam żadnych problemów. maciej_b podpowiadał że można tarcze zmienić |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| converse , focus |
|
|