![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#211 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-02-2021
Model: Focus
Silnik: 1.8 Flexifuel
Rocznik: 2009
|
![]()
Dzień dobry. Bardzo proszę o informację, gdzie w 3City zrobię remont 1.8 Duratec w Foce Mk2? Obdzwoniłem chyba ze 20 warsztatów, wszędzie "majstry" od klocka i wahacza, zarobić i się nie narobić. Oczywiście do roboty głowica i słynne pierścienie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
ford::amateur
![]() Imię: HARRY
Model: ford focus c-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2010
|
![]()
Polecacie jakiegoś fachowca co ogarnie temat z dpf w okolicach Gdańska/Tczew/Chwaszczyno?
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
W sensie naprawi czy wytnie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
![]() Imię: HARRY
Model: ford focus c-max
Silnik: 2.0 tdci
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
![]() Imię: Paweł
Model: Grand C-max
Silnik: 1.0 ecoboost 125KM
Rocznik: 2014
|
![]()
Cześć, pierwszy post i od razu z grubej rury.
Może macie jakiś warsztat który ogarnie 1.0 EB w gazie Prins? Mam problem z szarpaniem przy przyspieszaniu i błędami gazu. Byłem u ponoć najlepszego gazownika, autoryzowanego Prins, kombinacje z softem, podziałało dwa dni i znowu powrót problemów. Rozłożył ręce, wysłał do fachowca od Forda. Fachowiec od fora stwierdził, że wszystko ok, kombinacje z softem, podziałało ale po 10 kilometrach powrót problemu. Szukam dobrego mechanika/gazownika który przysiądzie i ogarnie to kompleksowo. Olałbym bo dobrze jeździ na benzynie ale spalanie jest przerażające (Grand jest jednak już zbyt ciężki). Dzięki za pomoc i polecenia! |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 140 + PS
|
![]()
To ja dorzuce swoje trzy grosze.
Polecam GODART, Żwirowa 2A, Gdynia- serwisowalem tam Foke mk1 1,6, Mondeo mk4 2.0 PB a teraz Mk4 2.0 TDCI. Zawsze fachowa diagnoza, szybko zlokalizowana usterka, ceny raczej umiarkowane. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Bump: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: MK3
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2012
|
![]()
Szukam kogoś w trójmieście kto zajmie się moją skrzynia biegów.
Focus Mk3 2.0 tdci 163km |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
![]() Imię: Ariel
Model: ford fokus
Silnik: 1.5 ecoboost 150 KM
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam potrzebuje wymienić sprzęgło w focus mk3 1.5 ecobost 2017 w Gdańsku. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
![]() Imię: Marcin
Model: RANGER
Silnik: 3,2
Rocznik: 2014
|
![]()
Brak mocy na ciepłym silniku 3,2 ranger
Witam wszystkich szczęsliwych lub mniej szczęsliwych posiadaczy RANGEROW 3,2 automat jestem tu nowy na forum miło mi Marcin z Gdyni mam następujący problem gdy auto złapie temperaturę ok 90stopni traci moc pedał w podłogę i 2ts obrotów i dopiero zaczyna wolno zmieniać biegi lub wcale Zostało wymienione EGR service Gdynia żąda 9800pln za wymianę ( kosmos) udało się zrobić taniej ,wywalony DPF z jego wyprogramowaniem, sterownik tzw nastawnik turbiny ,akumulator, auto ma moc na zimnym silniku brak mocy na ciepłym POMOCY !!!!!! Może jest jakiś pasjonata nie wymieniacz |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
![]() Zarejestrowany: 08-12-2020
Model: Mondeo mkV/Yaris Verso
Silnik: 2.0TDCI 150KM/1.3 2NZ-FE
Rocznik: 2016/2002
|
![]()
Mondeo mk5 2.0 TDCi wymiana uszczelki pod głowicą. Ktoś może kogoś polecić z Trójmiasta?
|
![]() |
![]() |