![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#211 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-05-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 2003
|
![]()
No i jest problem, bo właśnie mój mechanik zapomniał... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardziej wczuł się w dopasowanie sprzęgiełka niż na firmie alternatora, na pewno nie był to visteon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
![]() Cytat:
Witam, Ja mam Visteon 1S7T BC. Jeśli ktoś przerabiał już temat montażu kółka ze sprzęgłem proszę o odpowiedź. Z tego co się oreintuję to najbardziej prawdopodobne jest że będzie pasowało kółko z bezyny 2.0 numer INA F-232854.3, tak pisał Ivec2. Proszę o pomoc jeśli ktoś to zwalczył z tym alternatorem. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], kom. 784920575 Dzięki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
|
![]() Cytat:
Ktoś ma jakieś pomysły, czy to może być wina alternatora, w momencie gdy wszystkie układy elektryczne zaczynają pracę (ABS, czujniki, itp.) wszystko znika.... Proszę o pomysły |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-06-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam,
Mam podobny problem ja wszyscy powyżej(tzn. ma mój teść) , ale pytanie chcę zadać z innej beczki. Jak to jest, że w/w elementy wytrzymują od wyjazdu z fabryki 100/150 czy 200 tyś. km, a jak się wymienia je czy to w ASO czy u zaufanych mechaników to lipa robimy 1k czy 2k / 20k tyś. lub mniej i sytuacja się powtarza ??? Może wina leży na sposobie montażu tych elementów ?? Może przy pierwszym montażu coś robią inaczej niż my ??? Nie jestem mechanikiem więc nie śmiejcie się z mojego postu, ale jak czytam o waszych problemach to szlag mnie trafia, że jeszcze nikt czegoś na to nie wymyślił tylko trzeba ładować tyle kasy co chwilę. Osobiście pracuję i pracowałem w różnych ASO ( Skoda,VW,Audi obecnie BMW) i tam takich problemów nikt nie miał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
![]()
jednak też założył mi fordowskie sprzęgiełko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
![]() Zarejestrowany: 06-06-2010
Model: focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, jestem nowy na forum, ale łaczy nas ten sam problem... Rowniez zastanawiam sie nad zamontowaniem sprzegielka do alternatora (od citroena HDI lub mondeo benzyna). Czy mozliwe jest sprawdzenie jaki mam u siebie alternator bez wyjmowania go? (tzn. odkrecajac nadkole? ) Oraz czy przy montowaniu owego sprzegielka tez wymieniacie caly komplet: pasek, napinacz, kolo pasowe i rolki? bo koszty wychodza konkretne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
![]() Zarejestrowany: 06-06-2010
Model: focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat: