![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2201 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2009 Grudzień
|
Temat nie aktualny dziś zostałem posiadaczem tempomatu dzięki pomocy krystianen wprawdzie oprogramowanie liczników stare i nie pokazuje zadanej prędkości ale jeszcze nad tym popracujemy.. w sobotę trasa zobaczymy jak sie spisze...
Poszukujacym kerownic...... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Kuna74 ; 21-06-2017 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#2202 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.0 Duratec (145KM) + LPG
Rocznik: 2008
|
Witam, przymierzam sie do instalacji tempomatu w moim MK4 z 2008r. Pytanko czy takie przyciski sie nadadza?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy jest ktos w okolicach Krakowa kto by sie podjal pomoc (za oplata) przy takiej wymianie i aktywacji? Czy ELMConfig wystarczy do aktywacji? Bo mam kabelek od Viakena. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2203 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Przyciski z przedlifta więc Ok, tylko widzę ze gość ma kilka kompletów wiec najlepiej zadzwonić i dopytać żeby nie wysłał innych.
Elmem spokojnie dasz radę.
|
|
|
|
#2204 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Ja Ci mogę ogarnąć tempomat.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk. A tym kabelkiem tez spokojnie dasz radę. Tez mogę pomoc w razie problemów. Pisz na PW. |
|
|
|
|
|
#2205 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Pawel
Model: 3.0EB
Silnik: 1x 3.0 EB + 2x Elektryczny
Rocznik: 2021
|
Jeżeli bliżej Ci pod Kraków od strony Olkusza to zapraszam.
Bump: Jeżeli bliżej Ci pod Kraków od strony Olkusza to zapraszam.
|
|
|
|
#2206 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Do aktywacji wystarcza viaken i elmconfig. Zerknij sobie tylko jak zdjąć kierownicę - reszta to pikuś.
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#2207 |
|
|
Zabralem sie dzis za montaz tempomatu, niestety utknalem na wyciagnieciu poduszki. Zgodnie z ponizszym watkiem pkt 4:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] "Zalecam ostrożność na tym etapie. Poduszka sama nie odskakuje od kierownicy. Aby ją wyciągnąć należy lekko ją podważać wraz ze zwalnianiem blokad i delikatnie wysunąć." Mocowan poduszki jest 3 sztuki w kazdym jest plastikowy haczyk + 2 prety (zalaczam obrazek). W jaki sposob i co podwazac?, bo probowalem podwazyc plastik, odginac prety i dalej nie wiem co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2208 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo IV
Silnik: 2.0 TDCi 103KW
|
Ja wkładałem wkrętak w wygięcie przy plastikowym haczyku i odginałem go w stronę drugiego pręta. Poduszkę zaś z tej strony z której odciągałem pręt, podważałem palcami, żeby wyskoczyła.
|
|
|
|
|
|
#2209 |
|
|
Dzieki wielkie, meczylem sie niemilosiernie, ale udalo sie. Pozniej krotka pilka z ELMConfigiem i dziala tempomat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzieki wszystkim za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2210 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0
|
Czy możecie polecić kogoś dobrego we Wrocławiu lub w okolicach, kto przeprowadził by mi w moim mondeo mkIV 2008 (diesel) montaż tempomatu. Będę wdzięczymy za info.
|
|
|
|