Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-09-2016, 09:53   #2281
Adi7716
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: Mondeo mk5 Titanium -> Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 150KM -> 180KM by tedi_k
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał tedford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też to mam, brzęczy coś przy czym u mnie to jest przy określonych prędkościach, ok. 60-65 i potem 90-95. Nie mogę za nic namierzyć gdzie brzęczy żeby coś zaradzić.
Witam, sprawdź czy czasami nie "brzęczą" uchwyty na kubki ja szukałem w desce a była to "łapka" która trzyma kubek! WD40 poprawił jakość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktoś albo jakiś serwis poradził sobie z cykaniem w słupku przy kierowcy ???? Dostaję już po mału szału jak jadę i jest cisza a to cyka i cyka... przebieg 48000km

Bump:
Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie podszybie jest tak odkształcone, że wyłazi czarna pianka.
U mnie deska wygląda od nowości identycznie!!! Jakoś się z tym zaprzyjaźniłem, ale zobaczę jak to wygląda obecnie w nowych mk5 w salonie...

Bump:
Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy jeździe po dziurawej nawierzchnii pojawiły się piski w tyle auta - bagażniku kombii. Po diagnozie na postoju wydaje mi się, że to chyba klosz trzeciego światła stop - tak jakby ocierał o spojler i skrzypiał. Czy ktoś kto ma kombii mógłby zobaczyc u siebie, czy skrzypienie wystepuje przy próbie poruszania klosza góra dół na jego końcach? Zastanawiam się, czy w tym miejscy nie będzie dochodzić do przecierania lakieru.
U mnie cisza jak w Kościele... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Adi7716 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2016, 10:53   #2282
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Docisnąłem tą lapmkę i jest spokój. W razie czego widzę, że można pod lampką wcisnąć malutki kawałek gumy np. silikonowej na końcach, pod odstającą lamkpę i to działa. Gumki nie widać, lampki nie trzeba demontować. Można prosto problem diagnozować. Przy otwartej klapie - poruszyć ją za uchwyty w lewo i w prawo symulując drgania, naprężenia podczas jazdy - zacznie skrzypieć. Jeśli nie skrzypi - to jest ok. Przy naciskaniu samej lampki tez minimalnie trzeszczy ale widzę że nie zawsze oznacza to, że słychac to wewnątrz i przeszkadza.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2016, 11:16   #2283
biner
ford::professional

Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał Adi7716 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, sprawdź czy czasami nie "brzęczą" uchwyty na kubki ja szukałem w desce a była to "łapka" która trzyma kubek! WD40 poprawił jakość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktoś albo jakiś serwis poradził sobie z cykaniem w słupku przy kierowcy ???? Dostaję już po mału szału jak jadę i jest cisza a to cyka i cyka... przebieg 48000km

:
Nie wiem jak zdemontować bez polamania tego plastiku bo bym tam zajrzał, bo też mnie to wkurza na maxa zgłosiłbym to ale fachury pewnie tego nie usłyszą jak znam życie.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2016, 11:52   #2284
kaan1

Zauważyłem, że jak cyka i mi przeszkadza (pojawia się to od czasu do czasu), to poruszam za punkt mocowania pasa z uchwytem na słupku i przestaje. Boję się, że jak zacznę manipulowac przy plastiku to sam element z tworzywa zaczniej mocniej skrzypieć niz to cykanie
Stary 15-09-2016, 13:59   #2285
biner
ford::professional

Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

mam to samo odczucie.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2016, 14:10   #2286
siebek
ford::advanced

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019

Ja w ASO zgłosiłem cykanie w słupku B i mi to zrobili. Mają nawet instrukcję serwisową do tego.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Stary 15-09-2016, 14:24   #2287
kaan1

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w ASO zgłosiłem cykanie w słupku B i mi to zrobili. Mają nawet instrukcję serwisową do tego.

Czyli pełna satysfakcja - plastików nie uszkodzili i nie skrzypią? Zbieram listę rzeczy do poprawienia i myślę zrobić to przy pierwszym przeglądzie rocznym - nie chce mi się jeździć tam i z powrotem do serwisu. Czy wiecie może, że jest jakieś ograniczenie na zgłaszanie gwarancyjnego tego typu poprawek? Widziałem na forum VW Paska, że tam odsyłali ludzi z kwitkiem, mówiąc że tego typu sprawy, pasowania, mocowania, trzaski itp. usuwają w ramach zgłoszeń gwarancyjnych tylko do 6 miesięcy lub 10 tyś km.
Stary 15-09-2016, 14:46   #2288
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

A jak komuś zacznie skrzypieć po 11 tys lub po 7 mies, to co?
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2016, 15:08   #2289
kaan1

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak komuś zacznie skrzypieć po 11 tys lub po 7 mies, to co?
No właśnie o to pytam, czy warunki sprzedaży (gwarancja, rękojmia, itp) nie mają czegoś "drobnym druczkiem" - ograniczenia na tego typu reklamacje - zgłoszenia. Na forum VW widziałem, że paru użytkowników Paska serwis odprawiał z kwitkiem z takim właśnie uzasadnieniem.
Stary 15-09-2016, 17:37   #2290
Korchez
ford::average

Model: Mondeo MK5 Titanium Mica Shadow Black
Silnik: 2.0 203 KM EB AT =>240 by Totek2

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zgłosiłem cykanie na przeglądzie. Rozmontowali i zmontowali słupek ponownie.
Przy okazji ufaflunili jasną podsufitkę brudnymi łapami.
A słupek po tygodniu zaczął trzeszczeć głośniej.
Nie warto było.
Korchez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania