Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-01-2012, 16:53   #221
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?

Ja mam HLA i jest opcja wyłączenia tego w C+, włączenia auto lub pytania o włączenie. Ukatywnia się tylko gdy samochód stoi na podjeździe (obojętnie czy przodem czy tyłem w górę) i wrzucisz bieg (wsteczny lub jedynkę) by wyjechać pod górę (nie działa jeśli wrzucisz bieg by zjechać w dół). Piśnie i wyświetli info na C+ o aktywacji, przez około 3 sekundy przytrzymuje hamulec po puszczeniu hamulca nożnego. Nie działa z ręczniawką
Jak wprowadzili HSA zamiast HLA mogło się coś zmienić poza nazwą...
Co do piano black pod ręcznym - opcje są różne: folie zabezpieczające przezroczyste lub kryjące np carbon a mayak sobie nawet zaflockował

Stary 03-02-2012, 09:22   #222
be_rcik
ford::advanced

Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015

Potwierdzam, można go aktywować i dezaktywować w Converse. Mam ten najprostszy converse - "bursztynowy".
be_rcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2012, 16:42   #223
jacekzom
ford::advanced

Model: Ford S-Max
Silnik: Ecoboost 203KM
Rocznik: 2010

Faktycznie, sprawdziłem jest opcja w kompie ''pod górę'':
1. wyłączone, 2. automatyczny, 3. hamulec ręczny.
Nie wiem jak działa opcja 3, mam ustawioną 2 i działa super.
jacekzom jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2012, 14:02   #224
Krzysztof_S
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 1,6 Eco Boost
Rocznik: 2012

Witam,

dzieki za odpowiedzi - nie uzywalem prawie tydzien auta bo tak zimno, a aukrat nie bylo potrzeby uzywac dwoch.
Potwierdzam HSA jest - w conversie jest tak jak opisane.

Co do dywanika w bagazniku, to nie ma go i nie ma tez w cenniku 4/2011.
Dla Trend jest za 200PLN, dla Titanium i Titanium Sport jest kreska. Moje siedzenia skladane sa ladnie wyscielane, wiec moze dlatego nie ma tej opcji? Z drugiej strony troche ich szkoda brudzic bagazami. Moze musze cos kupic...

W tym tygodniu zaczalaem jezdzic troche mocniej. I nie wiem, czy to mroz czy co, ale okolo 2-3 tys silnik jest dosyc glosny.
Do 2 tys go nie slychac, przy 4 tys jakby tez mniej, ale od 2 do 3tys to taka glosna kosiara.
Na razie to bardzo malo kilometrow (400 km w calosci).

Kris
Krzysztof_S jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2012, 00:25   #225
Krzysztof_S
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 1,6 Eco Boost
Rocznik: 2012

Mhm... ja mam w umowie wypisane wyposarzenie dodtakowe zamowione plus wyposarzenie standardowe zgodne z cennikiem 04/11 dla wersji Titanium itp itd. Wiec latwo moga argumentowac, ze to kicha.

Ale zapytam sie. Musze sie udac do dealera bo sie okazuje, ze takie rzeczy jak siatka oddzielajaca przestrzen bagazowa to przychodza luzem do dealera i dealer ma je zamontowac. A moj nie zamontowal, bo nie przyjechaly zaczepy i nie sprawdzili od razu.
Na poczatku w glowie mi sie to nie miescilo, ale dostalem screenshot zamowienia i rzeczywiscie bylo w zamowieniu i ponoc w fordzie tak jest.
Tam trzeba dziury wyciac w poodsufitce, zeby to zamontowac, wiec nie wiem czemu dealer ma to robic, ale ponoc tak jest i juz .

Z auta na razie jestem bardzo zadowolony. Zal mi tylko tzw "..." sciska, ze teraz jest 2.0 w manualu.
Bylby drozszy o okolo 8-9 tys PLN, a dodatkowo pakiet stylizacyjny i 18tki bylyby gratis, bo bym bral Titanium S.

Ale nic to - pocieszam sie ze jakby palil 12,5 litra zamiast 9,5 to by mi to cala przyjemnosc z jazdy odebralo.

Bawilem sie w powrotnej drodze z pracy do 5tys obrotow na 3ce i 4ce i ciagnie naprawde niezle. Jakbym nie wiedzial, ze ten silnik ma 1,6 to bym nie uwierzyl. A komputer pokazal spalanie 10,5. Jak pisalem, nawet nie mierze realnego na tym baku...

W sumie przydaloby sie gdzies ruszyc w trase ale sie nie zanosi. Zona ma termin porodu na koniec lutego i wtedy sprawczyni calego zamieszania z S-Maxe mam nadzieje, ze zdrowo sie pojawi na swiecie...

Pozdrowienia.

K.

Ostatnio edytowane przez Krzysztof_S ; 08-02-2012 o 00:27
Krzysztof_S jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2012, 09:24   #226
anwod
ford::average

Model: s-max
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011

Ja siatke oddzielajaca tez zamowilem i przy odbiorze zaczepy od razu byly. Niestety nie wiem czy tak przyjechal z fabryki czy robili u dilera - ale byla troche brudna podsufitka w miejscu zaczepow. Powiedzialem ze przed odbiorem maja wyczyscic na to pan psiknal cifem przetarl szmata i zrobilo sie czyste :-)
A siatka teraz sie przydala, bagazu na ferie bylo po dach ale chyba pierwszy raz w zyciu sie nie limitowalem, po prostu pakowalem :-)
anwod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-02-2012, 22:46   #227
Mihoo888
ford::amateur

Model: F S-Max Titanium/ Vw Sharan 2.0 TSI DSG/ MB E 250 CGI Cabrio
Silnik: 2.0 EcoBoost 203 PS/ 2.0 TSI DSG 200 PS/ 1.8 GDI 231 PS
Rocznik: 2012/ 2013/ 2012

Panowie,

a jakie paliwo "lejecie" do swoich EcoBoost'ów?
Zwykłe 95, 98 czy ulepszane (V-Power, Verva, Ultimate...)

Pozdrawiam

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mihoo888 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-02-2012, 23:12   #228
anwod

Model: s-max
Silnik: 1,6 ecoboost

Absolutnie zwykle, zreszta chyba takie jest rekomendowane :-) no i bp, ale nie dlatego ze tak jest na klapce od wlewu :-)
anwod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2012, 08:49   #229
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017

Mihoo888,
Jak już odbierzesz tego swojego 203EB to (po krótkim okresie użytkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) poprosimy o porównanie do 143TD. "Środowisko testowe" będziesz miał idealne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-02-2012, 10:09   #230
augusti

Model: Ford Grand C-MAX
Silnik: 1.6 Ecoboost 150km

Cytat:
Napisał Mihoo888 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie,

a jakie paliwo "lejecie" do swoich EcoBoost'ów?
Zwykłe 95, 98 czy ulepszane (V-Power, Verva, Ultimate...)

Pozdrawiam

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, ja co prawda w C-max-ie też ecoboost i leje 98, silnik pracuje deko ciszej (takie mam odczucie) w porównaniu do 95. Tankowałem również V-power i inne super hiper ale nie widziałem różnicy pomiędzy zwykłą 98 a np 100 V-Power- no poza różnica w portfelu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
augusti jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
1.6 ecoboost , s-max

Zasady postowania