Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-01-2014, 17:24   #221
falcor
ford::beginner

Model: focus III
Silnik: 105km
Rocznik: 2012
Domyślnie

Bodajże przednia szyba jest podzielona na strefy. Lewa i prawa które mają osobne bezpieczniki. Chyba tylko tak da się ją wyłączyć na stałe.

Sent from my RM-825_eu_poland_295 using Tapatalk

falcor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2014, 18:13   #222
mmisza
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

@falcor

Zgadza się - 2 bezpieczniki 40A ( F14 oraz F16 w komorze silnika )

Pozdrawiam

MiszA
mmisza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2014, 18:38   #223
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI

Idziemy wątkiem spadku napięcia ...
Masz słabe napięcie w instalacji może być słaba iskra i silnik ma gorsze spalanie czyli gorsze osiągi.Ja wymieniłem świece na denso mimo gwarancji mam ich w du..ie i zmniejszyłem przerwę z 1.3mm na 0,9mm powiem tak jak jest zimny silnik przez 500m jest lekkie przyduszenie(nie zawsze) a później idzie jak rakieta.Przed wymianą świec auto czasem było zamulone tak jak Koledzy piszą, ford ma w nosie wszystkich posiadaczy 1.6 125KM dają do zrozumienia że silnik ma usterki "nie kupujcie go" kupujcie 1.0 125 tan jest zajebisty w końcu silnik the best of 2012-2013.Proszę mnie źle nie zrozumieć po prostu mam taką ideologię która ma poparcie w przykładach. No bo kurna długo ford może szukać usterki tego silnika 1.6 125km. Po prostu ten silnik dla forda jest jak Win XP skończono z upgradem jest tylko 1.0!!!!!
Mam wymieniony filtr powietrza na K&N-a nie wiem czy pomaga ale nie muszę kupować nigdy filtra za 60zł i jest rasowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gang na obrotach powyżej 3tyś.Był to wydatek 200zł

Ostatnio edytowane przez bonzo000 ; 26-01-2014 o 18:47
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2014, 19:19   #224
mmisza

Witam,

Dzisiejszy poranek miło mnie zaskoczył - po wyjęciu bezpieczników od grzania przedniej szyby rano nie miałem żadnych problemów z dziwnym trybem silnika. Co więcej być może subiektywnie miałem odczucie że jadę zupełnie innym samochodem ( po zagrzaniu silnik pracował tak jak powinien i było czuć że auto chce jechać ) - jutro dzień 2 testowania. Mam pytanie do szanownych kolegów - czy orientujecie się czy ogrzewanie przedniej szyby nie startuje automatycznie w MK3 na kilka chwil bez informowania kierowcy zapaloną diodą na przycisku ? Nie wiem czy u nas czy na zagranicznym forum jakiś czas temu to znalazłem i chciałby się upewnić ( w weekend wracam z ogrzewaniem oraz pożyczam aku żeby sprawdzić czy to jego uszkodzenie powoduje spadek napięcia w konsekwencji doprowadzając silnik do wspomnianego dziwnego zachowania )

Pozdrawiam

MiszA
Stary 27-01-2014, 22:24   #225
aerostar

Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM

Tak, przeczytaj sobie o tym w instrukcji obsługi.

Ogrzewanie przedniej i tylnej szyby włącza się automatycznie, jeżeli temp. otoczenia jest mniejsza niż 5 st C, a temp. silnika mniejsza niż 65 st C. Włączenie ogrzewania nie jest sygnalizowane zapaleniem się diod na przyciskach. Jak się przyciśnie dwukrotnie to się wyłączy.
aerostar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2014, 08:06   #226
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wymieniony filtr powietrza na K&N-a nie wiem czy pomaga ale nie muszę kupować nigdy filtra za 60zł i jest rasowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gang na obrotach powyżej 3tyś.Był to wydatek 200zł
Raczej szkodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardziej przelotowy filtr przepuszcza więcej syfu do silnika niż zwykły papierowy, a sama wkładka, a nie dedykowany dolot osiągów też nie poprawi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2014, 08:22   #227
mmisza

@aerostar - racja 115 strona instrukcji - a czy orientuje się ktoś czy można ten "automat" wyłączyć tak żeby tylko możliwe było "ręczne" załączenie grzania ?
Stary 28-01-2014, 10:53   #228
_Big_Mac_

Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 ecoboost 150 @ 182
Rocznik: 2013

Chyba w starszym Focusie dało się via ELMConfig
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Cytat:
Heated Windows Auto Switch On (Will automatically come on when cold outside upon ignition)
_Big_Mac_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2014, 15:35   #229
Pitek S.

Model: Golf mk 7,5
Silnik: 1,4 TSI 150 KM
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał aerostar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, przeczytaj sobie o tym w instrukcji obsługi.

Ogrzewanie przedniej i tylnej szyby włącza się automatycznie, jeżeli temp. otoczenia jest mniejsza niż 5 st C, a temp. silnika mniejsza niż 65 st C. Włączenie ogrzewania nie jest sygnalizowane zapaleniem się diod na przyciskach. Jak się przyciśnie dwukrotnie to się wyłączy.
i to jest jak dla mnie jeden z bardziej irytujących gadżetów w samochodzie
Pitek S. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2014, 16:34   #230
Duuuzy

Silnik: TI-VCT, EJ257
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Dzisiejszy poranek miło mnie zaskoczył - po wyjęciu bezpieczników od grzania przedniej szyby rano nie miałem żadnych problemów z dziwnym trybem silnika. Co więcej być może subiektywnie miałem odczucie że jadę zupełnie innym samochodem ( po zagrzaniu silnik pracował tak jak powinien i było czuć że auto chce jechać ) - jutro dzień 2 testowania. Mam pytanie do szanownych kolegów - czy orientujecie się czy ogrzewanie przedniej szyby nie startuje automatycznie w MK3 na kilka chwil bez informowania kierowcy zapaloną diodą na przycisku ? Nie wiem czy u nas czy na zagranicznym forum jakiś czas temu to znalazłem i chciałby się upewnić ( w weekend wracam z ogrzewaniem oraz pożyczam aku żeby sprawdzić czy to jego uszkodzenie powoduje spadek napięcia w konsekwencji doprowadzając silnik do wspomnianego dziwnego zachowania )

Pozdrawiam

MiszA
No i odkryłeś to, nad czym Ford się głowi od dłuższego czasu, albo tylko udaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj zacząłem klikać w przyciski ogrzewania przedniej i tylnej szyby, nagle na 1 sekundę mignęła mi choinka lampek na desce i samochód wszedł w tryb "buczenia". Po ponownym odpaleniu wszystko wróciło no normy. Co jeszcze warto zaznaczyć w tryb "buczenia" wszedł mi dopiero drugi raz przez 15 tys. km od nowości...
Tylko co z tym dalej mądre głowy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr!
Duuuzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania