Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-03-2016, 14:44   #2291
goodi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za 2500 dadzą Ci alcantare na środek, a za 4000-5000 zrobią ze skórą z boku.
We Fiordzie?

goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 14:46   #2292
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał goodi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
We Fiordzie?
Raczej nie, chodzi chyba o outsourcing Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Muszę to przemyśleć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może za 6 zrobią mi Vignale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 14:50   #2293
goodi

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może za 6 zrobią mi Vignale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Służę wzorcem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2016, 14:52   #2294
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

W którymś z wątków w zeszłym tygodniu pisałem o wycenach zmian tapicerki... Ceny obróbki deski nie znam, ale ta nie-Vignale też jest fajna.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 15:03   #2295
goodi

Zobaczymy, jak ta skóra będzie się zachowywała latem, na dużym słońcu. Na razie poszła do zabezpieczenia, ale lata się trochę boję, bo na parkingu popołudniowe słońce naparza mi akurat w podszybie.
Stary 03-03-2016, 15:20   #2296
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Na Alledrogo za 2,5k PLN są praktycznie nowe, oryginalne fotele ze skóry lub alcantary + 4 boczki wyjęte pewnie z rozbitków. Ciekawe ile by do tego wymiana kosztowała.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 15:21   #2297
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżdżę 10+, naprawdę. Tyle, że osiągam je dużo szybciej niż inni. Na 50tce mam zwykle 5+.
Od kiedy odwiedziłem Austrię n lat temu, to zaczęło mi imponować dostojne jeżdżenie, wpuszczanie innych i zatrzymywanie się przed przejściem. :-)
Ja mam z Austrii inne wspomnienia.. jeżdżąc do Włoch przez Austrię jechałem spokojnie unikając mandatów i w okolicach Wiednia byłem największym zawalidrogą i frajerem na drodze, wszyscy lokalni nam się wpychali pod dam dziób. A we włoszech żeby przetrwać na stradzie trzeba za.....ać razem z nimi, inaczej Cię zepchną z drogi.. Nawet w Niemczech nie ma już tej kultury co kiedyś.

Na naszych drogach spokojny/umiarkowany kierowca to ten co jedzie równo z większością aut, w praktyce jest to najbezpieczniejsza metoda, jazda "w kolumnie". Niestety praktyka pokazuje że kolumna zawsze jedzie nieco szybciej od ograniczenia. Oznakowanie często nakazuje drastycznie zwolnić tam, gdzie jedzie się płynnie zachowując pęd np na wjeździe do wsi z górki i tam najczęsciej niebiescy łowią. Większość mandatów w pl jest za gapiostwo a nie za ewidentne stwarzanie zagrożenia. Ja nie powiem że zapierdzielam czy zamulam, jeżdżę płynnie najczęściej razem z kolumną i lubię dynamicznie przyspieszyć np ze świateł albo przy wyprzedzaniu.

Oświadczanie, że jeździ się w punkt ze znakami zakrawa mi na hipokryzję, zwyczajnie jest to cholernie trudne! Jeśli na próbę pojedziemy przez miasto w punkt ze znakami to będziemy jechać czasem i o połowę wolniej niż wszyscy dookoła... nie zachęcam do niebezpiecznej jazdy, jednak zbyt wolna jazda też bywa niebezpieczna..
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] niezły wynik bezmandatowy!

Też używam yanosika nawet po mieście, ale nawigacja google to dla mnie dramat... tylko automapa. Od czasu spopularyzowania Yanosika coraz rzadzeij używam CB...
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 15:30   #2298
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Alledrogo za 2,5k PLN są praktycznie nowe, oryginalne fotele ze skóry lub alcantary + 4 boczki wyjęte pewnie z rozbitków. Ciekawe ile by do tego wymiana kosztowała.
No jest to ciekawa opcja.

Bump: Też używam yanosika nawet po mieście, ale nawigacja google to dla mnie dramat... tylko automapa. Od czasu spopularyzowania Yanosika coraz rzadzeij używam CB...[/QUOTE]

U mnie już od dawna bat się kurzy w garażu.

Bump:
Cytat:
Napisał goodi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zobaczymy, jak ta skóra będzie się zachowywała latem, na dużym słońcu. Na razie poszła do zabezpieczenia, ale lata się trochę boję, bo na parkingu popołudniowe słońce naparza mi akurat w podszybie.
Wszystko zależy od jakości skóry. Miejmy nadzieję, że będzie ok.

Bump:
Cytat:
Służę wzorcem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Popatrzyłem na te fotele na alledrogo i faktycznie ciekawie to wygląda. Różne warianty kolorystyczne i materiałowe. Ciekawe jak z poduszkami, chyba się tylko wtyczki przepina.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 03-03-2016 o 15:53
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 20:18   #2299
piotrek1919
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160
Rocznik: 2015

Panowie ta opcja z fotelami na Allegro do przemyślenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz migiem zejdą im aukcje. Tylko kto by sie podjął wymiany bo przeważnie sa elektryczne i ciekawe czy bedą pasować do wersji z fotelami bez elektryki.
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2016, 20:30   #2300
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Ciekawe o po jakim nieboszczykuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Wychodze z takiego założenia ze nie kupiłem nówki żeby teraz przepierdziane fotele wstawiaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania