Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-03-2016, 15:10   #231
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Cytat:
Napisał Budniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...a produkt ten sam.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Chyba jednak nie. Ja mam sterownik Esuse. Polecany i ponoć najlepszy ze wszystkich. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Same lampy też mogą być od innego producenta. U dystrybutora w Polsce natknąłem się na tak samo wyglądające jednak bez wybitej homologacji na szkle. U mnie homologacja jest.
Z tego wynika, że jest jednak kilku producentów.

p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-03-2016, 22:48   #232
Budniu
ford::amateur

Model: Focus MK3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał spenser696969 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda że światełka bez homologacji E4 i błyszczące bo cena całkiem przystępna.
Czy bez homologacji - tego nie wiemy, po czym wnosisz ?
Co do błyszczenia, patrzyłem u mnie - z przodu mam w zasadzie jeszcze w czarnym macie tylko zaślepki halogenów, tak więc wydaje mi się, że specjalnie się gryźć nie będą.
Budniu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2016, 11:30   #233
spenser696969
ford::advanced

Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Budniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do błyszczenia, patrzyłem u mnie - z przodu mam w zasadzie jeszcze w czarnym macie tylko zaślepki halogenów, tak więc wydaje mi się, że specjalnie się gryźć nie będą.
Z tego co patrzałem na fotkach to na kloszu nie zauważyłem homologacji, ale pewności w 100% nie mam. Może i gryźć się nie będzie ale ja bym wolał mat.
spenser696969 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2016, 14:17   #234
p.saw

Cytat:
Cytat:
Napisał spenser696969 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co patrzałem na fotkach to na kloszu nie zauważyłem homologacji, ale pewności w 100% nie mam.
Ja też nie zauważyłem i jeśli policaj też nie zauważy to zonk.

Są wersje wykończenia matt i glose. Ja mam glose ponieważ w titanium reszta też jest świecąca.
Stary 02-04-2016, 09:10   #235
Budniu

Małe info o ledach z AliExpress - finalnie się zdecydowałem i anulowałem zamówienie na BangGood i zamówiłem te z Ali - były jeszcze wczoraj po 73$ (zamawiałem z tydzień temu). Dzisiaj wchodzę w historię zamówienia i co widzę - PROMOCJA - obecnie te same ledy z możliwością wyboru mat lub połysk są po 54,99$ czyli jakieś 18$ (~ 65-70 zł)taniej (przesyłka nadal darmowa). Cena obecnie wychodzi ok 200 zł Kto się nie zdecydował - jest dobry moment (piszą, że jeszcze przez 4 dni trwa te promo).
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 02-04-2016, 13:49   #236
u08mlap
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1,0
Rocznik: 2013

od tego kitajca kupiłem już kilka kompletów chłopakom na forum polecam lecz z gwarancją jest problem jak coś to trzeba odesłać uszkodzoną lampę
u08mlap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2016, 19:42   #237
p.saw

He, he, jak coś to trzeba kupić kolejny komplet. No taki żarcik. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż przy tej cenie to w razie awarii nie wiem, czy zakup kolejnego kompletu nie jest najlepszym rozwiązaniem.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście biorąc pod uwagę "wątpliwą" gwarancję. Ale jak ktoś chce mieć "pewną" gwarancję to zostaje zakup w Polsce za 600 PLN.

Po drobnych naprawach u mnie działają już 1,5 roku. Naprawiane (wymieniane) były złączki lamp, bo te oryginały są baaardzo budżetowe.
Kupiłem solidniejsze złączki, trochę lutowania i koszulki termokurczliwej i jest git. Naprawa kosztowała mnie 20 zł. i trochę mojego czasu. Ale lubię sobie czasami podziubać w aucie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-04-2016, 20:13   #238
luck_69

Imię: Marek
Model: Focus
Silnik: 1,6 Ecoboost
Rocznik: 2013

Za tą cenę to chyba i ja się skuszę. Kolego p.saw czy masz te światła podpięte zamiast postojówek i wykorzystujesz funkcję postojowe - 50% mocy? W sumie to chyba niezłe rozwiązanie? Opis jest tłumaczeniem z chińskiego na pl przez google translate - MASAKRA!
Ktoś wie czy można zmienić funkcję świateł aby 0 było 0, a nie ten "skandynawski" automat? Jeśli nie podpięcie pod światła pozycyjne wymaga chyba dodatkowego stycznika i czujnika oświetlenia?

Bump: Znalazłem jeszcze taniej tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ....i jeszcze jedna sprawa - oczywiście w opcji "postojowej" razem z dziennymi świecą i tylne światła. To chyba wbrew przepisom (abstra***ąc od homologacji) :-)
luck_69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2016, 22:38   #239
urozanin
ford::beginner

Model: Focus Mk3 sedan
Silnik: 2.0TDCi 140KM
Rocznik: 2011

Polecam opcję z przyciemnieniem 50%, bardzo fajnie wygląda z światłami mijania ; )
Funkcję świateł skandynawskich można dezaktywować niestety tylko przez odpowiednie oprogramowanie (u dobrego mechanika albo w ASO - sam płaciłem za to 130zł).
urozanin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-04-2016, 07:40   #240
Budniu

Cytat:
Napisał luck_69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Znalazłem jeszcze taniej tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ....i jeszcze jedna sprawa - oczywiście w opcji "postojowej" razem z dziennymi świecą i tylne światła. To chyba wbrew przepisom (abstra***ąc od homologacji) :-)
Ok, ale tu nie masz wyboru mat/połysk - z tego co widzę są tylko w połysku w tej cenie.
Odpowiedz

Tagi
bezpiecznik , drl , focus , światła dzienne

Zasady postowania