![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Ja bym napisał, bo widać że twoje ma identyczną przypadłość jak wadliwa seria. Napisz niech zweryfikują konieczność wymiany/naprawy twojego radia ponownie.
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
|
Napisz napisz i daj znac co powiedza, mam wrazenie ze to jest polityka i nic tu sie nie ugra. Zawezili biuletyn, zeby takich jak my zrzucic na margines skarg ograniczajac swoje koszty a dodatkowo biuletyn trwa tylko do konca tego roku.
dla informacji - ja mam radio tej samej sygnatury ale wyprodukowane 02.07.2009 i tez biuletyn tego nie objal. Wyslalem radio do naprawy - zaplacilem 400zl (plus kurier) i radio gra jak przedtem, prady wrocily do normy. Serwis potwierdzil ze usterka byla ta sama ktora jest opisana w biuletynie. |
|
|
|
|
|
#233 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marek
Model: mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich.
Moge was troche pocieszyc tym , ze dzisiaj odwiedzilem dwa salony forda w okolicy gdzie mieszkam w niemczech , i krotko mowiac olali mnie z gory na dol. jeden to mnie prawie wysmial.widac , ze nie tylko w polsce zbywaja temat. ALE NIE ODPUSZCZE . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#234 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
|
Ja napisałem do Frankfurtu, ale nie mam jeszcze żadnej informacji zwrotnej, poza tym, że odebrali mojego maila. Czekam. Dam znać.
Dziś dostałem odpowiedź. Jestem umówiony na wizytę w tym tygodniu. Dam znać co i jak po powrocie. Ostatnio edytowane przez bope ; 04-05-2015 o 14:37 |
|
|
|
|
|
#235 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: S-MAX
|
Jestem po wymianie radia w Frankfurcie nad Odrą. Bardzo dobra komunikacja po angielsku. Żadnych pytań dodatkowych. Niestety potrzebne są dwie wizyty, bo za pierwszym razem sprawdzają stare i zamawiają nowe, a za drugim razem demontaż starego i montaż nowego. Wymiana w ciągu jednego tygodnia od umówienia się na pierwszą wizytę. Radio funkiel nówka śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-02-2011
Model: Ford S-Max
|
U mnie wystapil feler i radio padlo zupelnie..C+ go nie widzi ciemno i cicho wszedzie. Niestety wizyta w serwisie skonczyla sie kiepska wiadomosci..radio nie kwalifikuje sie do programu wymiany..
Jest jakis forumowicz z UK ktory naprawilby lub wie gdzie mozna naprawic w miare pewnie i za rozsadne pieniadze? Znalazlem jakies ogloszenia na ebay-u o serwisie ale ceny powalily mnie na ziemie - okolo 300 funtow za naprawe wiec troche kicha zwlaszcza ze samochod kupiony jakis miesiac temu.. Ps..po czym stwierdza sie ze radio nie podlega akcji serwisowej..bo ja podalem numer rejestracyjny samochodu w serwisie i mi powiedziano ze nie podlega a z drugiej strony czytalem ze to trzeba numer seryjny radia sprawdzic i po tym numerze dopiero mozna to stwierdzic..hmm jutro umowilem wizyte w serwisie to sie bede musial dopytac... Ostatnio edytowane przez adamvet ; 24-06-2015 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Naprawa w Polsce ok. 500zł. Pogadaj z kolegą Holdenikus.
|
|
|
|
#238 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 EB 182KM
Rocznik: 2011
|
Cześć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem podobne przypadłości. Napisałem do Ford Polska i odpisali mi, że biuletym nie obejmuje Polski, ale w drodze wyjątku mi naprawią. Wybrałem serwis, pojechałem, wymontowali i po dwóch tygodniach miałem naprawioną navi. Spróbujcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#239 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-02-2011
Model: Ford S-Max
|
No i kurcze kicha...serwis Forda w Norwich dal dupy po calosci (nawet nie wiedzieli ze taka akcja serwisowa jest prowadzona..po okazaniu im biuletynu potwierdzili ze samochod jest o miesiac za mlody i sie nie kwalifikuje). Zrobili diagnoze za ktora zaplacilem i okazalo sie ze radio jest zepsute...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dokladnie powtrazam im slowa..kable sa dobre a radio nie..jak sie zapytalem co jest zepsute to uslyszalem ze nie wiedza bo oni tego nie sprawdzajaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Ok..wyciagnalem radio sam i sprawdzilem z biuletynem i okazalo sie ze numer seryjny podlega ale radio znowu o miesiac za mlode....Czy ktos juz moze probowal kontaktowac sie z Boshem lub Fordem zeby objeli gwarancja "mlodszy" model ktory cierpi na to samo? Dzis wlasnie sie wkurzylem bo cholerne radio rozladowalo mi akumulator wiec to na bank jest to samo co u wszystkich.. Bede sie kontaktowal z Boshem i zobaczymy co powiedza a jakby ktos juz tego probowal (proby serwisu radia ktore ma te same objawy ale nie podlega juz akcji serwisowej) to dajcie znac...
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-04-2014
Model: FORD S-MAX
Silnik: 2,0
|
Hallo
Jak próbowałem wymienić swoje radio w Austrii. Pierwsze wrażenie super, weryfikacja radia poprzez podanie VIn - OK, termin wymiany ustalony i to bez jakiejkolwiek wizyty (wszystko na telefon i email) pozostało przesłać scan dowodu rejestracyjnego i numer radia na podstawie którego serwis miał zamówić nowe radio przed moją wizytą. I tu porażka !!! Otrzymuje telefon od osoby z serwisu (zresztą bardzo miłej) z przeprosinami że wprowadził mnie w błąd ale niestety Ford Austria nie ma umowy z Ford Polska (a tu jest zarejestrowany samochód) i nie może mi wymienić radia. A szkoda. Gdyby nie ten mały problem że jesteśmy z Polski, sprawę udało by się załatwić dosłownie w 1,5 tygodnia, bez zbędnych oględzin, po weryfikacji na podstawie VIN i tylko przy jednej wizycie w serwisie tzn montażu sprawnego radia !!! Kiedy my dogonimy takie standardy obsługi klienta ??? Bump: Dodam jeszcze że w tym momencie czekam ponad tydzień na odpowiedz Ford Polska czy łaskawie podejmą temat (mimo że samochód chociaż używany ale został zakupiony u dilera Forda w Polsce). Jeśli nawet wyrażą zgodę to potem oględziny / naprawa czyli miesiąc najmniej. A mogło być tak przyjemnie !!! |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| blaupunkt , c-max , radio |
|
|