![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bart
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Czy mógłby ktoś sprawdzić w Forscan jaki jest standardowy nagłówek surowego strumienia danych - raw data - podczas odczytu działania nagrzewnicy PTC? Poziom grzałki w % widać na wyświetlaczu w aucie, pewnie można sprawdzić w Forscan?
Nagłówek PID jest używany w bezpośredniej komunikacji z autem, używa ich Torque Pro, np. naładowanie baterii <224028>, temperatura skrzyni <221e1c>, temperatura katalizatora <22f43c>. Surowe dane widać podobno tutaj: FORScan->FORScan Log folder: FORScan.log ewentualnie dump.bin Dzięki! |
|
|
|
|
|
#232 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-03-2019
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2011
|
Podpowiedzcie mi proszę czy to, że mam gotową instalację oznacza, że mój panel klimatyzacji również jest przystosowany do PTC?
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Na automacie działa, na manualu inny panel z końcówką o ile pamiętam Bx.
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-03-2019
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2011
|
No tak, tylko jak się dowiedzieć, jakie oznaczenie ma mój panel manualny?
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Organoleptycznie czyli trzeba wyjać i podejrzeć.
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Witam Kolega Fosgen, to leń któremu nie chce się przeczytać tego krótkiego wątku tylko liczy, że ktoś mu ten wątek streści Nie, nie będzie streszczenia => trzeba się wysilić i przeczytać Dziwię się kolegom, że wspierają lenistwo Moderatorzy powinni "wyciąć" te bezsensowne rozmowy pozdrawiam pankrakus
|
|
|
|
#237 |
|
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Bez rozbierania, podłączyć pod kompa.
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Zakładam, że teraz należałoby ją podłączyć: zasilanie do skrzynki bezpieczników dużej mocy/ nadkola a sterowanie do...? Czy byłby ktoś tak miły i podpowiedział jak poprowadzić kable i jak/ gdzie się z nimi wpiąć? Ewentualnie czy są jeszcze jakieś inne wiązki które mógłbym dokupić, aby ograniczyć "druciarstwo"? Bo zakładam, że w moim aucie nie ma nawet kabla zasilającego z bezpiecznikiem i jego również muszę dołożyć, tak? Oczywiście przeglądałem forum rosyjskie, ale mam sporo wątpliwości, dlatego wolę dopytać tutaj. Dziękuję! |
|
|
|
|
|
|
#239 | |||
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Cytat:
- zasilanie do skrzynki bezpieczników - masa do nadkola (lub pod obudową akumulatora) - kupujesz 2 kable po 3m, o przekroju 10mm² - wkładasz do peszla - przeciągasz - docinasz na odpowiednią długość - zarabiasz końcówki "oczka": a) na masowym oczko ø 6mm i potrzebna śruba z gwintem M6 b) na zasilającym oczko ø 5mm i potrzebne 2 nakrętki z gwintem M5 (najlepiej samokontrujące) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przejście do komory silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 09-10-2019 o 11:33 |
|||
|
|
|
|
|
#240 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
|
Dzięki, to w kwestii zasilania chyba już wszystko wiem!
Ale faktycznie na początek poszukam go jeszcze od strony bezpieczników i nadkola. |
|
|
|
![]() |
|
|
|