![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#231 | |
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#232 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
A jak z fabryki (w Mexico...) miał - to ma...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko innego niż w Europie... I w związku z tym w szczególności amerykański BCMi z dołożonym ewentualnie europejskim HCM nie koniecznie musi chcieć się dogadać.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak rozumiem Twoją wcześniejszą deklarację - sprawdzisz to dla nas i dasz znać.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tu dowód, że w Ameryce akurat HCM to jednak odkryli.
![]() |
![]() |
#233 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-10-2010
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180 PS
Rocznik: 2015
|
![]()
ja nadal ze świecą (latarką) poszukuję miejsca fabrycznego montażu HCM EU Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#235 | |
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
|
![]() Cytat:
więc nie rób głupka ze mnie..... nie broń tak mayaka , może nie wiedzieć, nie powiedziałeś mu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak woge bcm, były różne w fusionach,12-16, i trzeba wiedzieć co i jak, aczkolwiek po jakimś czasie BCM nie rózni się stosunkowo za wiele , jak i inne podzespoły od europejskiego brata MK5... wiec działam , ale spokojnie nie tylko z tego człowiek zyje, i sa rózne priorytety... zobaczymy czy będzie wszystko grało
DO KOŃCA ŻYCIA NA EMERYTURZE.. Ale jak mi się chce.. to pomogę . Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 12-03-2017 o 00:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
* nie jest to wina dobrej kamerki * nie kazdy led mruga (tylko ten zasilany PWM) * a kamera wylapie ale nie dlatego ze jest to kamera Chodzi o efekt (temporar) aliasingu czyli efektu powstajacego na skutek probkowania czestotliwoscia nie bedaca wielokrotnoscia czestotliwosci sygnalu probkowanego bedacego dokladnie w fazie z sygnalem probkowanym. W takim przypadku dochodzi do powstania sygnalu/ów o czestotliwosci nizszej. legenda: - sygnal probkowany to wlasnie migoczacy szybko, dzieki zasilaniu PWM, LED - probkowanie to proces rejestrowania poszczegolnych klatek obrazu z okreslona czestotliwoscia - wynikiem jest migotanie zarejestrowane na filmie, z duzo mniejsza czestotliwoscia, dzieki czemu widoczne dla ludzkiego oka. Z aliasingiem spotykamy sie juz od dziesiatek lat. Chociazby widoczny na filmach efekt kol krecacych sie w przeciwnym kierunku niz by to wynikalo z poruszania sie pojazdu. Dalej efekt moiry czy aliasing znany z grafiki komputerowej. To ze wystepuje w domenie dzwiekowej moze nie dla kazdego jest tak oczywisty, ale i to jest fakt, majacy kluczowe znaczenie w cyfrowej obrobce i przetwarzaniu audio. W skrocie, wystepuje wszedzie tam gdzie sygnal analogowy jest przetwarzany do domeny cyfrowej (ew s powrotem)
Focus 1.6 2000 | Focus MK2 1.8tdci 2007 | Mondeo MK4 Kombi FL 2.0tdci 2010 | Mondeo MK5 Kombi FL 2.0 EcoBlue Vignale 2020 Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 12-03-2017 o 12:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#238 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-02-2017
Model: fusion
Silnik: 2.0
|
![]()
Witam,
Mam fusiona i chce mu zmienić lampy na ledowe. Widze że jest z tym troche zabawy, ale nie ma rzeczy nie możliwych. Mam forscana i zrobiłem sobie juz radio na polskie stacje. Czy ktoś chetny mi powiedziec co i mam w forscanie pozmieniać aby ledy mi działały? Fusion 2.0 beznyna automat, 2015. Bede bardzo wdzieczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-10-2010
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180 PS
|
![]()
dziś dorwałem się do ETIS'a i wg. niego moduł hcm powinien znajdować się w okolicy tunelu środkowego, prawdopodobnie pod maskownicą?!
BCM to nr. 9, HCM to nr.8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
fusion , fusion podświetlenie , lampy , lampy do jazdy dziennej , led , oświetlenie , reflektor |
|
|