Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-02-2008, 17:59   #231
iraas
ford::average

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI 125 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Nowe MOndeo kombi IV- lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał iraas
No witam Kolegów "używaczy" MK IV. No i stało się dziś znalazlem babola w moim Mondziaku. Oczywiście nie jest to na poziomie Gerconsa, ale muszę powiedzieć, że się poważnie zaniepokoiłem. Chodzi o to że dziś zauważyłem na wewnętrzej części zderzaka w tylnym prawym nadkolu powazny ubytek w warstwie lakieru. Wygląda to tak jak by na skutek wyrzucanej wody spod opony strumień uszkodził lakier i powoli go wypłukuje. W tym miejscu wystaje białe tworzywo zderzaka. Ewidentnie winne jest to że ford poskąpił w wyposażeniu na chlapacze. Na szczęście lakier schodzi tylko narazie w nadkolu a nie na zderzaku, ale zaczyna być to widoczne. W dotyku lakier jest jakiś taki dziwny, miękki i ciągliwy, jakby nie utwardzony. W piątek mam troszkę wolniejszy dzień więc jadę do salonu na reklamację i postaram się przy okazji wydębić chlapacze :fcp12
Jutro wrzucę zdjęcie jak to wygląda, bo dziś mam wolne łącze na GPRS i coś nie daje rady..
Właśnie wróciłem z serwisu, w sprawie reklamacji schodzącego lakieru z wewnętrznej strony zderzaka :fcp11 .
Jestem pod dużym wrażeniem obsługi i podejścia ludzi w serwisie. Jak tylko się pojawiłem od razu wzbudziłem zainteresowanie - no jak to MK IV i lakier się łuszczy? Po 5 minutach już byliśmy na hali i autko obfotografowano, opisano i zadzwonili do Ford Polska. Po 20 minutach wszystko było załatwione tzn. Ford uznał zgłoszenie reklamacyjne i jestem umówiony na 5 lutego na wymianę zderzaka i montaż chlapaczy :fcp23 .
Taka obsługa to mi pasi. W końcu wydając tyle kasy to się wymaga. :fcp26
Zastanawiam się czy Gercons u nich był, pewnie nie, ba jak by od razu podjechał do serwisu to nie było by tych Jego legendarnych już wywodów jaki to szajs MKIV :fcp18

Stary 01-02-2008, 22:26   #232
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Jak już tak chwalisz to podaj, które to ASO Watin czy Bemo?
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2008, 09:54   #233
iraas

Cytat:
Napisał Pulse
Jak już tak chwalisz to podaj, które to ASO Watin czy Bemo?
Kupiłem i serwisuję w Bemo na Opłotakch :fcp26
Stary 02-02-2008, 14:13   #234
Tatanowy

Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 11.2007

Też muszę pochwalić Bemo ale na Mogileńskiej.Kupiłem u nich podstawę pod palmtopa firmy Kuda (montowane z boku konsoli z radiem i klimą).Poszedłem do części serwisowej z zapytaniem o montaż "od ręki".Wyobraźcie sobie,że miły pan krótką chwilę się namyślał i...
poprosił o kluczyki.Po 10 minutach oddał mi je wraz z autem w którym wykonano usługę i tu dopiero przeżyłem szok - na pytanie o cenę machnął ręką i życzył mi udanego weekendu.
Będą mieli we mnie kolejnego klienta.
Stary 02-02-2008, 14:25   #235
bufetowo

Model: MONDEO MKIV
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2008

Witam, nie wiem czy jestem na odpowiednim wątku ale cóż, spróbuje. Jak pisałem wyżej kupuje MKIV w wer. titan. + dodatki w wer. diesel w automacie. Samochód kupuję za granicą ale w UE. Chciałbym przedłużyć gwarancję do 3 lat (ze względu na automat). W Polskim ASO mówią, że przedłużenie gwarancji wystawia zagraniczny salon. Z kolei zagraniczny salon mówi ok, my możemy wystawić ale będzie obowiązywała tylko na dany kraj. Mam dziwne wrażenie że ktoś mnie robi w wałka. MOże macie jakąś więdzę na ten temat? :fcp1
bufetowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2008, 15:21   #236
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07

Cytat:
Napisał Tatanowy
Też muszę pochwalić Bemo ale na Mogileńskiej.Kupiłem u nich podstawę pod palmtopa firmy Kuda (montowane z boku konsoli z radiem i klimą).Poszedłem do części serwisowej z zapytaniem o montaż "od ręki".Wyobraźcie sobie,że miły pan krótką chwilę się namyślał i...
poprosił o kluczyki.Po 10 minutach oddał mi je wraz z autem w którym wykonano usługę i tu dopiero przeżyłem szok - na pytanie o cenę machnął ręką i życzył mi udanego weekendu.
Będą mieli we mnie kolejnego klienta.
chyba też tam wyląduję ,mój diler z kalisza, na pytania mailem nie bardzo chce udzielić mi informacji, więc chyba zrezygnuję z ich usług i przeniosę się do poznania.
co do gerconsa, psioczył a nie miał czasu zaprowadzić samochodu do serwisu.
Stary 03-02-2008, 10:23   #237
Marcin-Prezes

witam Cie irras. To już zadowolony z usunięcia a raczej zdiagnozowania sprawy ze zderzakiem? ja mam do odbioru swoj w pierwszym tyg marcaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak tylko go odbiorę to zgodnie z umowa telefoniczna zaraz wyślę Ci zdjęcia i podzielę sie uwagami odnośnie cacuszkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
Marcin
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2008, 11:45   #238
iraas

Cytat:
Napisał Marcin-Prezes
witam Cie irras. To już zadowolony z usunięcia a raczej zdiagnozowania sprawy ze zderzakiem? ja mam do odbioru swoj w pierwszym tyg marcaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak tylko go odbiorę to zgodnie z umowa telefoniczna zaraz wyślę Ci zdjęcia i podzielę sie uwagami odnośnie cacuszkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
Marcin
Witam Marcin. Oczywiście że jestem zadowolony, bo to niby drobiazg (jak na zdjęciach), ale za miesiąc lub dwa może zejść cały lakier ze zderzaka, ale do tego czasu to będzie zrobiony zderzaczek. Dodatkowo wczoraj wziąłem gąbkę wiaderko ciepłej wody i umyłem autko dokładnie centymetr po centymetrze zeby obejrzeć cały lakier czy nie ma innych "baboli". Poza tym nie mam tyle czasu co Gercons, żeby nie jechać do serwisu jak coś autku doskwiera. Poza tym szlag by mnie trafił jak wim że coś "nie bangla" w autku. Jak jest problem to rozwiązuje go przy pierwszej okazji, a do salonu mam 900 m. Więc furkę mogę odstawić po południu i spacerkiem wrócić do domciu :fcp4.
Poza tym nie wierzę w bajki Gerconsa, że mu odpadła w nowym aucie podsufitka itp. i w serwisie go olali. Pewnie jeździł do pana Ździsia z zakładu kowalskiego :fcp23 .
Wszystkim obecnym i przyszłym posiadaczom MKIV, życzę takiego podejścia serwisu jakiego ja doświadczyłem. Oczywiście po powrocie z urlopu i odbiorze autka z serwisu po reklamacji gwarancyjnej przekażę Kolegom relację jak się sprawa zakończyłe (zderzak+chlapacze :fcp2 )
Stary 03-02-2008, 23:28   #239
Marcin-Prezes

super będę czekał na wieści ja już nogami przebieram czekając na swojegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a gdzie to sie wybierasz na wakacje? zostawiasz mondziaka w dobrych rekach.....słyszałem ze w serwisie śliczne blondynki i brunetki pilnują autek oczywiście mondziaków 24 h na dobreGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.to tak żartemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do Gerconsa to dziwne że jak ktoś ma nowe auto to nie jeździ do serwisu jak coś jest nie tak. Myślę że to jakaś mała pierdoła wyszła ze zderzakiem i tylko to bedzie do zrobieniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja kupie sobie od razu plakatówki do podmalowaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam Cię Iraas
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-02-2008, 19:46   #240
darioflo
ford::beginner

Gercons'a historie pasują mi do nowej Laguny :fcp27
Pewnie Gercons nie zauważył na masce logo francuskiej pomyłki :fcp2

Tagi
mondeo mk4 , usterki

Zasady postowania