Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-07-2013, 16:47   #231
Sadammax
ford::amateur

Imię: Adam
Model: smax
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zestaw naprawczy czy koło zapasowe

Witam.

Kwestia Lewarka.
Trapezowy od MK3 i MK4 czy taki jaki jest dla Sharana i Galaxy. który z nich jest bardziej stabilny?

Ostatnio edytowane przez Sadammax ; 11-07-2013 o 17:34 Powód: zmiana treści zapytania
Sadammax jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2013, 15:45   #232
DeLIsDel
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: C-MAX
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016

Dziś pierwsza przygoda mojego eSia z lawetą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przecięcie boczne opony na krawężniku, laweta do serwisu ogumienia, a ja po zimówkę na podmianę do domu (na szczęście tylko 10km). Każdemu kto wybiera się więcej niż 200 km od domu polecam dojazdówkę.
DeLIsDel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2013, 23:37   #233
Bartek_P
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

Ja wożę zestaw naprawczy z motocykla. Taki sznurek z klejem Nie trzeba ,ani klucza, ani lewarka. Co prawda na boczne uszkodzenia nie pomoże,ale to i tak lepsze niż wożenie dojazdówki.
P.S.Kiedyś wiziałem chyba na TICO zapas przykręcony do klapy bagażnika na zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bartek_P jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 09:56   #234
droopsio

Imię: Bartek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1.8 TDCi

to może i ja dodam argument za posiadaniem zapasu / dojazdówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sytuacja działa się w niedzielę na A2 koło Konina podczas powrotu z długiego weekendu. Przy prędkości autostradowej nastąpiło przebicie i rozerwanie opony.... Efekt jak na zdjęciu - mając tylko jakikolwiek zestaw naprawczy nic bym nie zdziałał, a tak wymiana na dojazdówkę i udało się dojechać do domu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0379.jpg (95.6 KB, 271 wyświetleń)
droopsio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 11:04   #235
DeLIsDel

Imię: Adrian
Model: C-MAX
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016

Droopsio co to była za opona bo efekt trochę mnie przeraził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ? W jakim wieku była ta opona ?
DeLIsDel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 11:40   #236
droopsio

Imię: Bartek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 1.8 TDCi

opona Falken ZIEX ZE 914 wzmacniana.

Opony kupowałem na wiosnę tego roku, więc pewnie więcej niż 2 lata nie miała. Nie chce mi się iśc sprawdzać DOT-a, leje na dworze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Generalnie na Falkenach letnich jeżdże już któryś sezon w róznych autach i jest ok. Nigdy nie miałem przypadku dziwnego zachowania się samochodu. Wiadomo średnia półka ale na plus wg mnie.
Na feldze zostały 'boki opony' co pozwoliło na uniknięcie innych uszkodzeń (oprócz felgi of course), więc wg mnie opona spisała się do końca bardzo dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wystarczyło założyć dojazdówkę i autobus z rodziną pojechał dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Myślę, że w takiej sytuacji (prędkość, przebicie, rozerwanie) żadna opona nie zachowa się inaczej.

teraz będe miał 3 pozostałe opony na sprzedaż bo wymieniam komplet na nowe, ale to już w osobnym poście w innym dziale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
droopsio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 14:56   #237
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S

Cytat:
Napisał Bartek_P Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wożę zestaw naprawczy z motocykla. Taki sznurek z klejem Nie trzeba ,ani klucza, ani lewarka. Co prawda na boczne uszkodzenia nie pomoże,ale to i tak lepsze niż wożenie dojazdówki.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O ...... co to za wynalazek nie spotkałem się jeszcze z tym może wrzuć jakąś fotkę .
Stary 20-08-2013, 18:15   #238
domin1979

Model: S-Max Titanium
Silnik: EB 203KM
Rocznik: 2012

Wygląda to jak w załączniku.

Ja mam inne pytanie.
Miał ktoś doświadczenia z pękniętą oponą i assistance?
Na ile straconego czasu się przygotować?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.jpg (8.1 KB, 198 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2.jpg (4.3 KB, 172 wyświetleń)
domin1979 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 19:04   #239
dikileiden
ford::professional

Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017

domin1979 - sorry ale nie chciało by mi się bawić takim ''cofniętym'' wynalazkiem i wolę w 100% wozić dojazdówkę. Choćby kwestia rozerwania opony i taki wynalazek można sobie wsadzić . Podobnie jak oryginalny zestaw do naprawy, który to jest na wyposażaniu naszych aut.

Ostatnio edytowane przez dikileiden ; 20-08-2013 o 19:08
dikileiden jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2013, 20:05   #240
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S

No wiesz .... lepszy rydz
niż nic .
Tak mówi stare przysłowie .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A zapasówka która nie jest schowana pod samochodem lub w odpowiednim dla niego wytłoczonym w podłodze miejscu to naprawdę kłopot zwłaszcza jeśli jedzie komplet 7-osób , podobnie jest z roletą bagażnika .

Wracając do pomysłu to chyba trochę lepszy jest komplet z nabojami.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tagi
koło zapasowe , s-max , zestaw naprawczy

Zasady postowania