![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2411 |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
|
![]()
A jeszcze masz kolego FC10 zasilający "System audio Sony" - może to ten 10 Amper.
Z Twojej rozpiski 3 od samego dołu w tekście pisanym z tabelki :-) Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#2412 |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]()
też był sprawdzany, schemat by się przydał ...
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
A jest napięcie na F21 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2414 |
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
|
![]()
A no właśnie - jestem mistrzem w spalaniu bezpieczników ;-)
(mój rekord 120A ;-) Ostatnio w Lexusie z 2010 r. miałem podobną usterkę, a sam go spaliłem. Wszystko było tylko radia było brak. Poszukiwania trwały z 2 godz. (w wielu miejscach były te bezpieczniki rozmieszczone - konstruktor ze skośnymi oczętami - miał fantazję) Książka mówiła co innego, a ja zacząłem sprawdzać wszystkie "napotkane" bezpieczniki. Ale metoda moja polegała na sprawdzeniu każdego z bezpieczników - przed i za nim - no ale muszą być do tego specjalnie skonstruowane bezpieczniki. Wszędzie żaróweczka (jeśli jest napięcie z jednej strony) musi świecić i z drugiej. Jeśli nie świeci - bezpiecznik spalony - od czego by nie był. Ale niektóre bezpieczniki są po prostu zalane od góry i ich konstrukcja to jakby uniemożliwia. Wyjmowanie każdego to raczej niezdrowe - chyba, że odłączyć akku i przejść z kolei na OHMomiarkę. Pewno to nic nowego taka metoda, ale tonący to i brzytwy się chwyci ;-) Pozdrowienia |
![]() |
![]() |
![]() |
#2415 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
![]()
Dzisiaj dotarła do mnie ostatnia potrzebna czesc, wiązka od fiesty. Teraz tylko musze znaleźć chwile żeby wiązkę przerobic, oczywiście wcześniej musze się do szkolić jak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2416 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-03-2015
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
![]()
cześć,
mam pytanie odnośnie montażu mikrofonu w mk4 kombi po lifcie. moja góra wygląda w następujący sposób, akurat ktoś cos takiego próbuje sprzedać. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jak dostać się do mikrofonu. boki mi odłażą. przez lukę zauważyłem że od przodu samochodu trzymają ją mocniejsze haki. jutro poszukam jeszcze jakiejś sondy coby sprawdzić czy może mikrofon jest, choć szykuję się na montaż. ktoś może miał doświadczenie z demontażem po lifcie |
![]() |
![]() |
![]() |
#2417 |
|
![]()
Panowie zbieram części do montażu BT/VC/ USB
Moduł i mikrofon zamówiony , teraz chcę przerobić wiązke do BT ale przydał by się jakiś schemat, wybaczcie może gdzieś już to było ale tu jest ponad 200 stron i troszkę by mi to zajęło. Może ktoś podpowie ? Czy wystarczy tak podłączyć instalacje do BT jak w tym poście i będzie wszystko działało czy coś jeszcze potrzeba ?? http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=2162 Ostatnio edytowane przez Jokers21 ; 15-04-2015 o 15:37 |
![]() |
![]() |
#2418 |
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK4 2021
Silnik: 1.5Ecoboost 150PS A8
Rocznik: 2021
|
![]()
Zamontowałem sobie już moduł BT/VC i niby wszystko działa. Mam tylko pytanie czy zmiana opcji w ELMconfig coś zmieni?
Chodzi o opcje w CCC: 1. Voice control -na with voice control, 2. Microphone -na with microphone, 3. Bluetooth handsfree -na jedną z opcji BT/VC+BT Audio Skoro takie opcje są dostępne to może warto je pozmieniać? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2419 | |
ford::advanced
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
powinno pozostać without microphone przynajmniej w konfiguracji BT/VC + NX pozdrofka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2420 |
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK4 2021
Silnik: 1.5Ecoboost 150PS A8
Rocznik: 2021
|
![]()
Mam Sony 1CD, ale chyba mimo wszystko pozostawię tą opcję bez zmian.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|