Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-11-2020, 19:59   #2431
danwlo
ford::beginner

Imię: Daniel
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Powiem ci szczerze że nie wiem. Canbus mam brązowy ale jaki w nim soft to nie mam pojęcia.
Na Converse pokazuje mi fale z radia ewentualnie płytę lub aux wiadomo że navi nie będzie działać.

Nie ładuje mi listy stacji radiowych ale nie wiem czy to u kogoś w ogóle działa.
Radio pokazuje mi się jako nr fali nie jako nazwa stacji z RDS. Tak powinno być ?

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

danwlo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2020, 20:03   #2432
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008

To spytam inaczej czy jak zamawiałeś radio zamawiałeś też canbus od isudar? Czy z innej strony np.aliexprees
Jak z isudar to jest naprawdę bardzo dobra informacja wreszcie dali się namówić
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2020, 20:06   #2433
wachlarz
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: mk4
Silnik: 1,8

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaznaczam radio isudar jest jednym z najlepszych ale ma wadę z samochodem Ford ich canbus nie współpracuje z Converse, BOSION współpracuje ale czytaj wyżej jest awaryjny i bez możliwości wejścia w recowery a to poważniejszy brak niż współpraca z Converse.
Współpracę z conwerse można uzyskać po przez zmianę canbus na canbus z DASITA .
Ale zastanów się czy warto czy ci potrzeba, i stwierdzić fakt musisz teraz przed zakupem ponieważ do ISUDAR musisz dokupić osobno canbus. Więc będziesz musiał zapłacić dwa razy. Na canbus dasita będziesz czekał około 2-4 tygodnie.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Czyli kupuje ze strony isudar.com i dokupuje tego canbusa? Pewnie tak zrobię, zepnę póki co z tym, który przyjdzie od isudar a jak przyjdzie z Chin, to je wymienię.
wachlarz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2020, 20:09   #2434
danwlo

Ja zamawiałem. Radio, canbus, rejestrator jazdy DVR i kamerę cofania. Radio i canbus przyszło z polski a DVR i kamera cofania z chin ale też w ciągu 10 dni było u mnie.

Stary 03-11-2020, 20:11   #2435
yaris1

Suuuuppppeeeer
Stary 03-11-2020, 20:13   #2436
danwlo

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To spytam inaczej czy jak zamawiałeś radio zamawiałeś też canbus od isudar? Czy z innej strony np.aliexprees
Jak z isudar to jest naprawdę bardzo dobra informacja wreszcie dali się namówić
Wszystko z isudar zamawiałem. dodatkowo jeszcze mogę powiedzieć że radio na kamerę cofania przełącza się samo nie musiałem podpinać przewodu od wzbudzenia kamery działa to po canbus nawet jak jeszcze nie podłączyłem kamery to po wbiciu wstecznego odrazu był czarny ekran z kamery cofania i druga sprawa to podczas obsługi klimatyzacji i formacje pokazują się na ekranie radia.

Stary 03-11-2020, 20:19   #2437
danwlo

Yaris1, widzę że masz sporo wiedzę na temat tych chińskich urządzeń z Androidem, tak naprawdę kupiłem isudar z twojego polecenia po przeczytaniu posta.
Ale powiedz mi czy któreś canbusy pokazują na wyświetlaczu od convers np nazwę radia po RDS lub lądują listę stacji radiowych żeby można było wybrać konkretną stację radiową z licznika ?
Bo teraz jak wejdę np w fm1 na convers to mam informacje ładowanie stacji ale nie przynosi to żadnego skutku.
Czy może jest to wina np programu który jest wgrany w urządzeniu do obsługi radia FM ?

Stary 03-11-2020, 22:20   #2438
yaris1

Cytat:
Napisał danwlo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Yaris1, widzę że masz sporo wiedzę na temat tych chińskich urządzeń z Androidem, tak naprawdę kupiłem isudar z twojego polecenia po przeczytaniu posta.
Ale powiedz mi czy któreś canbusy pokazują na wyświetlaczu od convers np nazwę radia po RDS lub lądują listę stacji radiowych żeby można było wybrać konkretną stację radiową z licznika ?
Bo teraz jak wejdę np w fm1 na convers to mam informacje ładowanie stacji ale nie przynosi to żadnego skutku.
Czy może jest to wina np programu który jest wgrany w urządzeniu do obsługi radia FM ?

Nie nie ma możliwości wyboru z Converse stacji radiowych i nigdy nie było.
Na Converse wyświetla tylko cyfry
Na tą chwilę odpuściłem prace nad wyświetlaniem pełnych nazw i próbą połączenia oryginalnego bluetooth. Aczkolwiek czekam na px6 coreboard tam jest więcej możliwości.
Stary 03-11-2020, 22:45   #2439
januszek67

Model: Focus Ghia
Silnik: 2.0tdci 136km
Rocznik: 2006

Witam wszystkich kolegów. Trochę się naczytałem o wymianie zwykłego radia na Android i głowa mi urosła jak koniowi.Mam Focusa ll z kwadratowym radiem i przymierzam się do wymiany. Mam do was pytanie, na co mam uwagę zwrócić przy zakupie nowego żeby mi się wszystko zegrało z samochodem i zegarami z dużym wyświetlaczem.Nie chcę najpierw kupić a potem żałować że nie pasuje. I dlatego prosiłbym o jakąś podpowiedz za którą dziękuję.
januszek67 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2020, 23:10   #2440
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Cytat:
Napisał januszek67 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żeby mi się wszystko zegrało z samochodem i zegarami z dużym wyświetlaczem
No to nie zgra się.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania