![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
|
Przeglądam opis oferowanego STAG4 Plus na stronie producenta. Na dole opisu tego modelu jest następująca tabelka:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak mam rozumieć 3 wiersz. Rocznik 2003 i nowsze rekomendowany STAG-300 premium. A moje auto jest z 2006 roku. |
|
|
|
#242 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-11-2012
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2005
|
i powtarzasz moją historię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też chciałem 300 premium, ale użytownicy jak i monterzy sa zgodni. 300 ISA2 albo 4+ w zupełności wystarczy.
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
|
Która zatem z tych dwóch jest lepsza?
STAG-300 ISA2 czy STAG-4 plus PS. Cały czas chodzi mi po głowie ten BRC Sequent 24.11. Jest droższy od zestawu powyższego o 500zł i mam dalej od siebie o 50km do BRC. Myślicie że warto wejść w BRC ? |
|
|
|
#244 |
|
|
NIE Dlaczego? Droższe prawie 2x wtryskiwacze, a wszystko kiedyś pada. BRC to zestaw i koniec. Nic nie można zmieniać. Dalej, jeszcze tutaj na forum nie widziałem poprawnie założonej instalacji BRC. Każdy ma co chwali, ale ja ostatecznie skreśliłem BRC z mojej listy. STAG 4+ jest tańszy i mniejszy, a jeśli zrobisz aktualizację SW, masz te same możliwości co ISA2. No więc, po co przepłacać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
|
Tylko że ja sam nie chcę się dotykać do tego także nie będę robił żadnych aktualizacji SW.
mam prosić gazownika o taką usługę ?? |
|
|
|
#246 |
|
|
no za coś kase bierze. Łaski nie robi
Poza tym zwykłe 4+ spokojnie starczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jesli masz kase to załóz nawet 300 premium i tez będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez jaho2000 ; 18-07-2013 o 21:07 |
|
|
|
|
|
#247 |
|
|
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym pomarańczowym światełkiem CHECK na tablicy. Bo nigdy mi się jeszcze nie palił.
Czy gazownik powinien mieć komputer i wtyczkę do kompa mondeo. Aby na przyszłość jak się zapali to by mógł sprawdzić jaki błąd wywala. Czy jest to problem mieszanki czy inny niezwiązany z LPG. ???? |
|
|
|
#248 |
|
|
gazownik podpina się raczej do kompa od gazu. Jeśli wali "czeka" to zazwyczaj ugobo na wtrysku. Na samym O2 nic nie pojedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Inaczej nie ma prawa czeka wywalić (oczywście nie rozkminiamy tutaj innych uszkodzeń). Jesli teraz jeździ i nie ma na czeka to jeśli wywali po założeniu gazu to wiadomo ze winowajcą jest mieszanka
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
|
To jasne że jeśli wyjdzie CHECK tydzień czy miesiąc po montażu to będzie podejrzenie na gaz.
Ale chodzi mi o sytuację np. za rok czy nawet dłużej. Jeśli zapali się CHECK to czy mechanik który obecnie zajmuje się moim autem na komputerze pokaże błąd zaubogiej mieszanki?? Chodzi mi o diagnozę w przypadku błędu. |
|
|
|
#250 |
|
|
Błąd mieszanki odczytasz z kompa gazu, a nie samochodu. Tutaj problem jest ilości gazu, a nie benzyny. Ten ewentualny błąd odczyta i zniweluje ci "gazownik", a nie "mechanik".
|
|
|
|
![]() |
|
|
|