![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2014
Model: mondeo
Silnik: 2 Tdci
Rocznik: 2009
|
Panowie .
Byłem dziś w niemieckim serwisie Forda.Pan z obsługi wbił do komputera nr.VIN i odpowiedział mi ,że niestety przykro mu ale nie wyskakuje mu żadna informacja o wymianie sprzętu przez Forda.Czy może muszę się powołać na ten biuletyn wydawany przez Forda.Gdzie znajdę ten biuletyn w którym jest mowa o tej akcji serwisowej.Może ma ktoś link do strony gdzie mógłbym go wydrukować i póżniej pokazać w serwisie.Gdzie szukać tej informacji?Najlepiej po niemiecku. |
|
|
|
|
|
#242 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Na pierwszej stronie masz biuletyn do pobrania.
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Uwaga: na pierwszej stronie dodałem link do aktualnej wersji TSB w sprawie FX.
Niestety nadal wymienione są rynki, na których działa TSB, więc pozostało liczyć na łaskawość Ford Polska, bo rynek polski Ford generalnie "ma gdzieś"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 11-08-2015 o 13:08 |
|
|
|
|
|
#244 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2014
Model: mondeo
Silnik: 2 Tdci
Rocznik: 2009
|
Cytat:
A gdzie szukać biuletynu w języku niemieckim? |
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Tańczący z S-Maxami
|
Wystarczy podać numer akcji. Ja bym na twoim miejscu podjechał do innego ASO. Mi w niemczech wymienili bez problemu i do dziś jeszcze przysyłając kartki świąteczne.
|
|
|
|
|
|
#246 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#247 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-04-2012
Model: Galaxy Mk3 GHIA
Silnik: 1.8 TDCI 125KM->150KM
Rocznik: 2008
|
Dzisiaj skończyłem wymieniać travelpilota w Galaxy pochodzącym z Belgii w Autohaus Ford, Odenwaldring w Offenbach am Main, pod Frankfurtem _nad_Menem_ z okazji wakacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czas oczekiwania na radio 3 dni, chociaż początkowo miało być nawet 2 tygodnie. Bezproblemowe umówienie się na następny dzień, nie ma kolejek, żadnych kosztów. Polecam. Nie polecam natomiast pobliskiego Hessengarage, miałem nieprzyjemność tam trafić w związku z problemem z akumulatorem półtora roku temu, zostałem potraktowany jak intruz.
Przy okazji, wielkie podziękowania dla forum za informacje o możliwości skorzystania z akcji serwisowej w Niemczech. |
|
|
|
|
|
#248 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDi
Rocznik: 2008
|
Szanowni,
Mam kłopot z radiem / nawigacją (zdjęcie tutaj: https://www.dropbox.com/s/7nsqudcvxr...radio.jpg?dl=0), które dwa dni temu przestało działać. Ekran jest czarny, podświetlenie guzików i pokręteł nie działa. Wcześniej zdarzały mu się takie wyskoki, ale odłączenie klemy od akumulatora, odczekanie chwili i podłączenie jej ponownie załatwiało temat. Niestety nie tym razem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, są w idealnym stanie. Wszystko, poza radiem, działa w aucie bez zarzutu - wszystkie lampki świecą, nawiewy dmuchają, auto pali bez problemu. Macie pomysł co może być przyczyną takiego stanu radia? Auto: Focus późny 2008, kombi, 1.6 HDi
|
|
|
#249 |
|
Tańczący z S-Maxami
|
Standardową usterka fx-a. Jest akcja serwisową wymiany tych radyjek, ale za Odrą. U nas albo naprawa we własnym zakresie za ok. 400 zł, albo pismo do centrali w Polsce ( czasami się uginają i naprawiając).
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDi