![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
Dokładnie, te uszczeleczki wszystko delikatne, a hitem jest podłokietnik który mogą używać ludzie o wzroscie min 195 cm a reszta lokieć trzyma na konsoli środkowej. Na forum M6 czytałem że kolesiowi jakis wałek popuścił. Jedyny plus M6 to że sprzedaż za dobrą cenę. Według rankingu jest numerem 1 czyli najmniej traci na wartości.
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
Dziwne - ja mam 181 cm i podłokietnik mi leżał idealnie jak się przymierzyłem. Co do plastików - nowy Mondziak ma takie przerażająco plastikowe klamki że się w salonie bałem drzwi otwierać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps Już chyba 5-te auto z rzędu na które narzekasz, zaraz braknie segmentu D Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#243 |
|
|
MOże klamki tak (chociaż nie odczułem że się mają połamać) ale przynajmniej tunel środkowy się trzyma jak należy i jest z miękkiego materiału.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Podłokietnik w wersji FL jest krótki ale boczki tunelu środkowego są wysokie i obite miękką "skórą" więc jest całkiem wygodnie.
Jakaś seria Mazd6 2.2 diesel ma wadliwe (zbyt miękkie) wałki co skutkuje ich wycieraniem się. Efekt to usterka silnika, wałek, turbina i inne elementy osprzętu silnika do wymiany. Silnika nie wymieniają choć zapewne opiłki z wałka mogą mieć negatywny wpływ na trwałość i wydajność silnika. Mazda wiedząc o problemie w konkretnej serii pojazdów, nie przeprowadza akcji sewisowej tylko musisz jeździć z duszą na ramieniu dopóki silnik się nie zjeb..... A dodatkowym skutkiem awarii są twarde (czyt. nie działające) hamulce. Ciekawe czy jak ktoś się w końcu zabije to Mazda przyzna się oficjalnie do wady fabrycznej. Myślałem nad zakupem Mazdy6 i śledzę od dłuższego czasu ich forum więc to co napisałem ma niestety pełne pokrycie w faktach. |
|
|
|
|
|
#245 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-12-2014
Model: mondeo
Silnik: mk4
Rocznik: 2011
|
ze skanu jvc wynika ze dl. fotela w mk5 jest=48cm.Zmierzyłem w mk4, dl=53cm.
5 cm to jednak sporo i zasadne są narzekania |
|
|
|
|
|
#246 |
|
|
A ona nie ma przypadkiem jakiś śmiesznych małych tarcz hamulcowych.
Powiem ci Kruger tak jeśli jeździsz mondkiem i nie narzekasz na niego to ja bym wziął MK5.Gdyby moja małżonka nie jęczala że chc automat to bym wziąl bez zastanawiania MK5 2,0 TDCI 180 PS mimo że nie robie sużych przebiegow. Ale zważywszy na to że ma być automat to sklaniam się ku MK5 2,0 EB. Jeśli jednak bym się zdecydowal na manuala benzynę to wziąlbym superba bo diesel będzie tu napeno dużo droższy niz MK5 Bump: Mierzyłem siedzisko w M6 przed FL ma takie samo jak MK5 i nikt nie narzeka. Bump: zachar w teście potwierdził że jest krótki ale za to b. wygodne to nie wiem jaki to ma wpływ na komfort Bump: Ja mam w astrze bardzo długie z wysuwaną końcowką ale i tak tego nie wysuwam bo to nic nie daje i tak udo jest powyżej |
|
|
|
|
|
#247 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
|
Cytat:
Co do siedzeń MK5 to handlowcy krótsze siedziska w MK5 uzasadniają tym, że wpływa to pozytywnie na krążenie krwi w nogachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Moim zdaniem to efekt projektu "globalnego", który niestety nie jest skonstruowany wyłącznie pod europejskiego odbiorcę. Jak testowałem MK5 z altancarą, komfort był poprawny, nie odczuwałem braku na długości siedziska. Ale te materiałowe były jakby mniej komfortowe. Może różne materiały powodują, że jest odczuwana inna twardość/miękkość foteli? |
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
|
Ale ile oni sobie życzą za tą alcantrę, jakieś absurdalne kwoty
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
|
Chcą dużo za dużo. Jeśli już brać to moim zdaniem w pakiecie Upgrade za 11k PLN: skóra + LED + przyciemniane szyby.
Drożej niż w Passacie: za ok 7k PLN dopłacasz do Highline i dostajesz za to Altancare, lepsze wykończenie wnętrza (piano + alu. lub drewno) aktywny tempomat, koła 17', podgrzewane fotele, kolorowy wyświetlacz między zegarami i jakieś chromy na zewnątrz. |
|
|
|