![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: focus
Silnik: 1.6 100km
Rocznik: 2008
|
Czyli jednym słowem warto i będzie to odczuwalne?
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#242 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Jak dają konie to szkoda nie brać.
Gdyby jeszcze to był "tuning" i można by się obawiać, że auto "nie jest przystosowane" do większej mocy, to jeszcze bym się zastanawiał czy iść w górę czy nie. Tutaj moim zdaniem jest typowy "no brainer" czyli nie ma co się zastanawiać. |
|
|
|
|
|
#243 |
|
|
Zrobione☺
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#244 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
To żeś się rozpisał :-)
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
|
Co tu dużo mówić. Jest lepiej. Wersja 120 czuć że była specjalnie zmulona. Teraz auto chętniej wkręca się na obroty.
Podziękowania dla tedi.k. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#246 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2017
Model: Ford Focus Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Czy ktoś z Was orientuje się co robią na pierwszym przeglądzie okresowym ? Mam upgrade wersji z 150>180 i czy przypadkiem mi tego nie cofną jakimś updatem przypadkowo?
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
![]() Imię: Waldi
Model: Ford Edge Sport
Silnik: 2.7 EB @ 320 KM
Rocznik: 2017
|
Nie "cofną", zaktualizuje Ci się do nowszej wersji programu dla 182 KM. Gorzej jeśli masz chipa, wówczas czeka Cię wizyta u Tunera, który robił Ci program, bo przywrócona zostanie wersja 182 KM.. a tak nawiasem mówiąc, polecam Ci zawirusowanie, jest naprawdę fajnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
Jestem świeżo po pierwszym przeglądzie i mam chipa, tak jak pisałem w wątku o tuningu 1.5 EB, nic nie sprawdzali kompem i żadnych aktualizacji nie robili. Sprawdzili tylko wszystko i zmienili olej (którego wlali mi za dużo...). Nie masz się czym martwić.
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
|
Mam nadzieję że wszystko będzie ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki panowie
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
|
Odświeżę trochę temat już prawie rok jeżdżę po zmianie softu na 182 i powiem tak różnicy nie odczułem wielkiej ale satysfakcja że ma się więcej kunia jest przyjemna jak przyjdzie okres wiosenny robię chipa albo wrzucam boxa.
Zauważyłem różnicę na pewno w maksymalnej prędkości przy różnych temperaturach powietrza. Auto przy niskich temperaturach żwawiej przyspiesza i osiąga wyższą maksymalną prędkość. W lecie foka ledwo dobijała do 215 na piątym biegu, o szóstym biegu nie ma co gadać bo takiej prędkości nie osiągnąłem a wczoraj jakoś podkusiło mnie sprawdzić maksymalną prędkość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy temperaturze -1 na 6 biegu od 3tys. obrotów dociągnąłem spokojnie do 220 aż byłem w szoku gdyby nie górka zamykał bym licznik bo auto ciągnęło by dalej, aż banana miałem na twarzy xD Droga na której testowałem w lecie była ta sama co wczoraj. Ktoś to samo zauważył u siebie w foce ? Ostatnio edytowane przez b3zel ; 23-11-2018 o 21:14 |
|
|
|