Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-02-2017, 07:03   #241
Focuss-F1
ford::average

Imię: Jan
Model: Mondeo MK5 1.5EB 203KM Titanium
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

Tadeusz ile mniej więcej kosztuje moduł ACM? Mnie blokuje jedynie to że nie do końca znam się na tych częściach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy u mnie będzie potrzebna aktywacja bo u mnie co jakiś czas zgłasza się komunikat: nie pobrano żadnych utrudnień drogowych

Ostatnio edytowane przez Focuss-F1 ; 03-02-2017 o 07:09
Focuss-F1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2017, 10:00   #242
a4tech
ford::advanced

Imię: Pawel
Model: 3.0EB
Silnik: 1x 3.0 EB + 2x Elektryczny
Rocznik: 2021

Cytat:
Napisał Focuss-F1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tadeusz ile mniej więcej kosztuje moduł ACM? Mnie blokuje jedynie to że nie do końca znam się na tych częściach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy u mnie będzie potrzebna aktywacja bo u mnie co jakiś czas zgłasza się komunikat: nie pobrano żadnych utrudnień drogowych
Znasz symbol swojego urządzenia lub VIN sampochodu ?

Mieszkam w Krakowie i mam ACM z TMC -> informacje są ciągle aktualizwane automatycznie. Efekt widać na ul. Opolskiej, Armii Krajowej czy też Zielony Mostek.

==============

Twoj ACM nie ma TCM.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez a4tech ; 03-02-2017 o 11:08
a4tech jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 09:03   #243
GregorMUN

Imię: Grzegorz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI

Koledzy krótkie pytanie, wymiana sync 2 na 3 w S-max 2016, jest możliwa? Trace jakąś funkcjonalność, czy wszystko działa jak powinno + dochodzi Sync 3?
GregorMUN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 09:25   #244
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał GregorMUN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Trace jakąś funkcjonalność, ...
Wymiana to wymiana.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "Tracisz" to co robił Sync2, "zyskujesz" to co umie Sync3. Nie bardzo wiem o co pytasz...
Reszta samochodu zostaje. Jak był automat, to nie zrobi się manual...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-02-2017, 12:44   #245
GregorMUN

Imię: Grzegorz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymiana to wymiana.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "Tracisz" to co robił Sync2, "zyskujesz" to co umie Sync3. Nie bardzo wiem o co pytasz...
Reszta samochodu zostaje. Jak był automat, to nie zrobi się manual...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie spodziewałem się zmiany automatu w manual. Raczej np. Nie wyświetla temperatury, czy innych drobnostek. Ale jeśli pełna funkcjonalność jest zachowana to nie ma problemu. Ktoś robi najbliżej opolskiego?
GregorMUN jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 13:13   #246
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Np. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w Katowicach.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 13:48   #247
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] my to chyba zmienimy na sync4 jak bedziemy jeszcze mieli nasze fury Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 15:43   #248
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ja jeszcze na Sync3, gdy koniunktura się poprawi. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 20:03   #249
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... my to chyba zmienimy na sync4...
Sync4 to będzie chyba dopiero fordowska wersja "tesli" - czyli "samochód autonomiczny"... Może nie chcieć współpracować z obecną "nieodwołalnie" w MK5 kierownicą i pedałami kierowcy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 08-02-2017, 23:24   #250
bosiaczek
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2,0 TDCi (180 KM)
Rocznik: 2015

Panowie pytanie,

próbując przygotować wymianę sync 2 na sync 3, wymontowałem IPC w celu schowania obok obecnego GPSM nowego modułu GPS. Wszystko na podstawie opisu forum 2gfusion... niestety okazało się, że modułu GPSM za IPC nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... Dla ułatwienia dodam iż posiadam SYNC 2 z nawigacją

Może ma to związek z tym iż mój mondek posiada podgrzewaną przednią szybę... ale wracając do tematu - Panowie gdzie umieszczacie moduł gps przy instalacji przekładce z sync 2 na 3.

Może za sync'iem ?
bosiaczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania