![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#241 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
No właśnie kolega z Rosji coś zaniechał patch'a do TPMS'u.
|
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Obecność wiązki na przednie koła możesz też sprawdzić poprzez oględziny zielonej wtyczki od BCM. Jeżeli masz przewody na pinach nr 21,22,33,34 to masz wiązkę. Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#243 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
|
też trzeba zrobić zdjęcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dopisywał ktoś kiedyś te czujniki? bo ja chciałem ale się nie dało, nie pamiętam w tej chwili jaka była przeszkoda ale się nie dało, numery znałem |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
|
Cytat:
Ja jak juz coś robię to musi być wszystko sprawne jak z fabryki dlatego wole poczytac i dopytac zanim zaczne wszystko robić |
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
|
Sam dokładałem, miałem dawcę w postaci "bogatej" wiązki komory silnika więc wystarczyło wypruć odpowiednie kable. Opisywałem to chyba w tym wątku, wystarczy poszukać.
Przed wypięcięm wtyczek z BCM odłącz od niego zasilanie (wtyczka z dwoma grubymi przewodami) lub odłącz akumulator. W obydwu przypadkach musisz mieć pin do radia, żeby po podłączeniu zasilania radio dalej działało. |
|
|
|
|
|
#247 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-01-2015
Model: Mondeo MKIV Turnier
Silnik: 2,0 TDCI 140 PS
Rocznik: 2007
|
Witam, mam problem, po przekładce kół na zimowe na stalówkach, oczywiście wyskoczył błąd, którego w warsztacie nie mogą skasować. Jak to zrobić samemu, czy komputer sam przestanie krzyczeć?
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Można na przykład wyłączyć TPMS w centralnej konfiguracji.
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: mondeo mk4
Silnik: 2,2
Rocznik: 2011
|
Witam
Koledzy mam problem z systemem TPMS Oryginalnie nie miałem czujników w samochodzie ktory kupiłem ( mondeo mk4 2,2 titanium 2011 po Lift) instalacje miałem w przednich nadkolach. Z racji że zostały mi koła z poprzedniego samochodu również mondeo postanowiłem doinstalować system. Zakupiłem antenki, zamontowałem je. Przód pod oryginalne kostki, tył dorobiłem instalacje do głownej kostki pod zderzakiem. Uruchomiłem system u kolegi z krakowa, i czujniki zaczeły działać, pokazuja ciśnienie, jednak po przejechaniu kilku kilometrów pokazał sie błąd monitoring ciśnienia usterka. Błąd jaki się pokazuje to jakies zmasowane instalacja anten, ( wszystkich 4-rech). Kolega Wrzoch kasował błąd 2 razy ale sytuacja powtarza się. Miła ktoś może taki problem , lub wie jak rozwiązać problem? Bede wdzieczny za pomoc |
|
|
|
![]() |
|
|
|