![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2661 | |||
ford::amateur
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo MK5 Vignale
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak mając auto na gwarancji, chyba mam prawo być sceptyczny i dopytywać się o szczegóły? No chyba, że nie mam..hmm? Ludzie w ASO też nie są palcem robieni, wiedzą że przerobienie 203 na 240 jest szybkie, proste i przyjemne, i że ludzie to robią. Dlatego staram się zrozumieć, jak to możliwe, że po przyjechaniu (na gwarancji) z jakimś problemem do ASO, Panowie podpinają mi komputer i nie mówią "przykro mi, ale z powodu nieautoryzowanej ingerencji w oprogramowanie samochodu, Pana gwarancja straciła ważność"? Po prostu nie ogarniam tego.... Możecie mówić, że to oryginalne, że z serwerów Forda i że sam prezes Forda trzymał oryginalny interfejs Forda w ręku jak samochód był upgrade'owany, ale jak nie było to ustalone/zrobione w ASO, dlaczego miałoby to nie wpłynąć na moją gwarancję? Jedyną odpowiedzią na to pytanie mogłyby być, skrajna niekompetencja ludzi w ASO lub posmarowanie komu trzeba, żeby przymknął oko. Cytat:
WTF, brak filtra paliwa?! Czy Ford założył, że paliwo lane do naszych baków będzie wstępnie przez nas ręcznie filtrowane? Przecież każde paliwo, z każdej stacji może mieć jakieś zanieczyszczenia. A tak wysilone obecnie silniki, tym bardziej są podatne na takie rzeczy. To nie wolnossący diesel, co pojedzie na wszystkim. Mega, mega dziwne. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
![]()
A jaki interes ma ASO, żebyś stracił gwarancję? Taki, żebyś poszedł robić auto w innym serwisie???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2663 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
![]() Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2664 |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]()
Tu masz jak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moja zabawa z nawigacjami Moje mody we własnym aucie - C+/Tempomat/ACC/BLISS/CTA/CHIP/SYNC2>SYNC3 LOGA stacji Radiowych w SYNC3 bez wymiany ACMa ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez artur1970 ; 23-05-2017 o 19:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2665 | |
|
![]() Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2666 |
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
![]()
Te pacany nie wiedzą jak olej w skrzyni spr. a co dopiero jaki soft siedzi czy ma literkę d czy e
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2667 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
1. Gwarantem jest FoMoCo a nie żadne ASO. ASO to niezależny przedsiębiorca płacący stosowną franczyzę za umieszczenie logo Ford na budynku i zmuszony stosownymi zapisami umowy do stosowania restrykcyjnych procedur naprawczych. W interesie ASO jest zarobienie pieniędzy - możliwie dużych pieniędzy bo posługiwanie się logo Ford sporo kosztuje... 2. ASO jako niezależny przedsiębiorca, nie będący żadnym gwarantem na dokładnie ujemną (bo nawet nie zerową...) motywację przy manipulowaniu uprawnieniami gwarancyjnymi - Ford nie da mu żadnej premii ani bonusa za "zdjęcie" gwarancji, tylko nie zapłaci po prostu za naprawę... A do tego ASO (niezależny przedsiębiorca nastawiony na zysk...) straci jeszcze klienta (czyli Ciebie)... No chyba, że dalej do niego będziesz jeździł odpłatnie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3. Ford nie ma wdrożonych dokładnie żadnych procedur weryfikacyjnych czy auto ma jakieś "manipulacje" jak to nazywasz czy nie - dopóki nie "przegniesz" i nie zgłosisz na gwarancji usterki np. zamontowanego własnoręcznie chińskiego zestawu multimedialnego... Wtedy system zgłoszeniowy awarii Forda rzeczywiście zaczyna się gotować i zaczynają być problemy... 4. Przy zachowaniu zdrowego rozsądku w zgłoszeniach i używaniu oryginalnych podzespołów pies z kulawą nogą nie interesuje się różnicami w aktualnej i fabrycznej kompletacji Twojego auta. Po prostu nikt nie ma w tym interesu. Każdy stara się jak umie byś był jego zadowolonym klientem. Twoje zadowolenie generuje ich (ASO i Forda) zysk. Miłego "ogarniania" podstaw ekonomii...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 13-05-2017 o 10:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2668 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2669 | |
|
![]() Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2670 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-07-2010
Model: Mondeo Mk V
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
Natomiast rzeczywistosc niestety zgrzyta. ASO tak stara się o klientow, że slyszy się opinie tych ostatnich: "Te pacany nie wiedzą jak olej w skrzyni spr. a co dopiero jaki soft siedzi" i jeszcze inne epitety. Zwykle w pelni zasluzone. Ba, gdy byłem w salonie żeby obejrzec i zamowic*auto to ich starania o moje zadowolenie były gorsze niz starania ekspedientki w byle sklepie ze szmatami. Moze to dlatego, ze spodnie czy bluzka to paredziesiat czy pareset zlotych a auto to ponad 100 tysiecy... tylko, że to chyba odwrotnie być powinno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie |
|
|