![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#261 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Jeszcze jedna bardzo ważna kwestia,auto(mondeo mk4) po około 3 dobach nie używania przechodzi w stan hmm,nazwijmy to błębokiego uśpienia.Po tym czasie kłopoty z radiem wrócą (miałem to przetrenowane),jakby tego było mało to radio w takim stanie pobiera stale 1,5A,nie muszę chyba dopisywać po jakim czasie z akumulatora robi się złom.
Dlatego warto raz na jakiś czas otworzyć auto jeśli planujemy dłuższy postój. Jeśli chodzi o grzanie to grzejemy tylko okolice pamięci-to w zupełności wystarczy. |
|
|
|
|
|
#262 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Gosia
Model: cmax
Silnik: 2,0tdci
Rocznik: 2008
|
Witam.Przeczytałam posty jednak nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mój FX padł i cały czas świeci mi się wyświetlacz na liczniku. Czy to normalne?
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Tak, padnięty FX wybudza cały czas system. Musisz wyciągnąć bezpiecznik F112, bo rozładuje akumulator.
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
![]() Imię: Gosia
Model: cmax
Silnik: 2,0tdci
|
Dzięki za informacje. Rozumiem że jak odłączę bezpiecznik FX to wyświetlacz licznika będzie gasł.
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDi
|
Zgłosiłem temat w GERMAZ we Wrocławiu. Auto stało dwa dni na serwisie, stwierdzili, że sprawdzili numery seryjne radia i urządzenie nie podlega wymianie. Poprosiłem o podanie tych numerów, stwierdzili, że nie zapisali i jak chcę ten numer mieć, to mam sobie to radio sam demontować. Masakra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#266 |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 disel
|
Mam podobny problem padł FX. Dzwoniłem do wrocka, mam podjechac , sprawdzą i ocenią co dalej?.Poinformuję o załatwieniu problemu.
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
spławią od razu, albo sprawdzą numery radia i spławią.
polski klient nie jest objęty akcją naprawczą. możesz się burzyć i walczyć z FordPolska, moze łaskawie zrobią wyjątek. |
|
|
|
|
|
#268 |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: Ford Focus
Silnik: 1,6 disel
|
Byłem dzisiaj we Wrocławiu z wadliwym FX. Powiedzieli, że w Polsce nie ma możliwości naprawy w ramach TBS nr 15-1052.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . MOŻLIWOŚĆ tylko kraje wymienione w biuletynie. Masakra i to jest UE?
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Napisz do centrali Ford Polska. Czasami się litowali nad polskimi europejczykami.
|
|
|
#270 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Mój FX padł miesiąc temu. Mogłam próbować wymienić w Niemczech, ale nie łapał się do wadliwej serii. Przelutownie i podgrzewanie pamięci nie pomogło. Wysłałem do naprawy w Poznaniu. Po siedmiu dniach otrzymałem sprawne radio i od dwóch tygodni cieszę się jego działaniem.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| blaupunkt , c-max , radio |
|
|