![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#261 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
i tu niespodzianka, stosownej notatki w formie DTC nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Ale nie ma , czy nie było, bo teraz juz może jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Junior Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Junior Moderator
|
![]()
instalował to ktoś w s-maxie prefl? u mnie nie działa, brak kalibracji czujnika ciśnienia, jak chcę go skalibrować to niby coś tam robi i "wzorcowanie nie powiodło się, masz nieprawidłowy moduł"
za tydzień zmiana pompy... aha, nie wiem jak w mondeo ale w s-maxie to trzeba się nawyginać trochę żeby to wymienić... |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
W mondeo jest dużo miejsca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Junior Moderator
|
![]()
ok, dzisiaj rozebrałem, podpiałem pod kable swoją starą - funguje, pierwsza liga, tylko immo się świeci ale to detal, podpiąłem na powrót to FB - "siłownik zablokowany" i "brak kalibracji", świeci się ABS i ESP, zrobiłem jej reset module, został tylko brak kalibracji, zapuściłem IDS i... skalibrował, chociaż wczoraj za chińskiego boga nie chciał
poskładałem do kupy i niby działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dziękuję wszystkim za porady zawarte w tym temacie, przenoszę się do wątku o ACC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Junior Moderator
|
![]()
qrna no i nie działa mnie to, rano jadę, błąd ABS/ESP - "siłownik zablokowany - sprawdź masę, plusa, kabelki wtyczki blablabla", po południu jadę, zgaśnie, spalę laczka na ESP - świeci, czasami pomaga reset modułu, czasami nic nie pomaga... Jeden dzień działa drugi nie chce za diabła, zagadka
Czy przyczyną może być lekkie zapowietrzenie hamulców? Czy pompę w ciemno wymieniać na starą? Bład to dokładnie C0020:71-8A -(ABS) - Obwód sterujący silnikiem pompy ABS - Siłownik zablokowany GD120 eyelet - oczko masowe lewy przód od ABS wie ktoś gdzie jest? na podłużnicy pod filtrem może? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() [Regulamin] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży części] [Jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na forum] [Zmiana tytułu tematu] [Zasady zamieszczania ogłoszeń o sprzedaży pojazdu] Ostatnio edytowane przez Speedo ; 29-09-2015 o 21:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Junior Moderator
|
![]()
Naprawdę nikt nic nie podpowie??? Hamulce odpowietrzone, masy nasmarowane, błąd pozostał. Dziwnym jest fakt, że podczas kasowania błędów ABS o ile się da skasować (bo najczęściej nie) ale jak ma się dać to z góry już wiadomo, bo na Convers+ wyskakuje "usterka oświetlenia przedniego" i wtedy udaje się skasować błędy ABS i kontrolki, oczywiście na chwilę, do ponownego przejechania kawałka trasy.
Wspomniana usterka oświetlenia nie ma odzwierciedlenia w żarówkach ani w DTC, znika po przewajhowaniu stacyjką. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]()
jak odpowietrzałeś układ hamulcowy ? może spróbuj odpowietrzyć IDE-sem , może to pomoże
![]() |
#270 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Napisz proszę,czy zakupiona pompa miała ucięte wężyki metalowe,czy był ich brak.Może jakiś syf dostał sie do układu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|