![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2721 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
|
Dobrze prawisz. I Ty i ja i każdy wie, że jest coś nie tak. Tam po drodze da sie spieprzyć "pierdylion" rzeczy. Silnik jest ok. Sprawdzałem. To się rzuca bardziej układ napędowy, ale serwisantem swojego auta nie będę. Wsiada gość mówi że ok. Wsiadam ja i coś wali. Nie jestem debilem i wiem jak było wcześniej, a jak jesteraz. Ale ile się można kopać z koniem. Mam odnotowaną wizytę i zgłoszenie usterki. Szczerze, to jestem tak wk%@$ony na to auto, że mam to w nosie. Może jak mi minie złość to się zastanowię...
Powiem więcej. Po tej naprawie zaczęły mi wariować ledy. Rano nie mogą się zdecydować czy świecić czy nie świecić, a jak świecić to w jaki sposób i tak sobie jadę i sobie mrugam, a kierowcy z przeciwka mnie pozdrawiają. Miłe to. Na początku myślałem, że mi się wydaje, ale nie, nie wydaje mi się. Kontrolka świateł zapala się i gaśnie z 5 razy zanim wyjadę z osiedla (jakieś 200 m) Pozdrowienia kierowców też raczej nie są przypadkowe. Strach jechać co ASO bo co jeszcze może się stać? Dzisiaj żona stwierdziła - ' na co ci to nowe auto?. Miałeś poprzednie Mondeo które miało 6 lat i 200 tys i nic się nie psuło" Nawet nie wiem co mam jej odpowiedzieć. Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 25-10-2016 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#2722 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
|
A wchodzili pod samochód przy próbie uruchomienia go? Byłeś przy tym, żeby im powiedzieć - "tak właśnie wali teraz, a przedtem tego nie było"? Bo jeśli to jest słyszalne za każdym razem, ew. ze względnie dużym prawdopodobieństwem, to nie ma co się poddawać, tylko cisnąć. Jeśli będziesz ten samochód kiedyś sprzedawał, to skomplikowana historia serwisowa może utrudnić transakcję. Dlatego lepiej dopchnąć kolanami temat do końca - może wizyta w innym ASO - próba wejścia im na ambicję: "panie, zepsuli, nie umią naprawić, wy na pewno dacie radę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ".
Coś robić trzeba... |
|
|
|
|
|
#2723 |
|
|
Gość wsiadł odpalił z 5 razy, dziwnie na mnie popatrzył i stwierdził, że jest ok i że mogę przyjechać za parę dni to może coś usłyszy. Pod auto nie zaglądał, bo nie miał czasu. Mieli jakąś prezentację Mustangów. Wyszedł jeszcze jeden i stwierdził, że cytuję" panie tutaj jest prawie 200 koni, tu ma się co trzęść, muszą być wibracje"
Najwyraźniej wcześniej miałem 100 koni i dlatego nie trzęsło. Wiecie to jest już chyba ba takim etapie, że jak wchodzę, to się śmieją pewnie i ciągną zapałki, który ma wyjść do tego "zawracajdupy". Nie wiem, ale przydałby się ktoś z tym samym silnikiem dla porównania, bo może mi już odbija. Może ktoś z Was nagra ( o ile to się da nagrać) jak odpala swohe auto. Chodzi mi o to dudnienie. Najlepuej przystawić telefon w okolicę środkowej konsoli koło ASS. Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 25-10-2016 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
ford::average
![]() Imię: Jan
Model: mondeo mk4 / mk5
Silnik: 2.0 TDCI / 1.5 EB
Rocznik: 2008 / 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
|
Cytat:
A LED'y? Hmmm, steruje nimi czujnik, który jest (chyba) w obudowie lusterka na przedniej szybie. Może geniusze grzebali przy tym i coś tam też zdupili. Nie mam jeszcze Mondeo i nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale przyglądałeś się mu od zewnątrz? Czy wygląda tak jak w innym samochodzie? Na niemieckim forum gość chyba zamieszczał nawet informację, jak rozebrać tą obudowę, bo coś tam komuś stukało, mogę ew. poszukać... |
|
|
|
|
|
|
#2726 |
|
ford::average
![]() Imię: Jan
Model: mondeo mk4 / mk5
Silnik: 2.0 TDCI / 1.5 EB
Rocznik: 2008 / 2016
|
Malenstwo ja myślę podobnie jak Stefanb że,czegoś tam nie zamocowali albo im żle "siadło"Trzeba zrobić test 1/2 litra i kieliszki na maskę nowego i Twojego i zobaczyć gdzie się więcej rozlewa. A na poważnie to ja pojechałbym do innego serwisu bo z tego pierwszego gdyby nawet usunęli usterkę to prawdy nie powiedzą jaka była przyczyna.Walcz bo to wciąż nowe autko prosto z salonu .przecież to Oni powinni się wstydzić a nie TYGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2727 |
|
|
Bardziej chodzi o to, że auto było resetowane (odłączony na 3 dni akumulator) i wydaje mi się, że może musi się to wszystko ustawić. Nie wiem. Za dużo tego ustawić, zaadoptować, ułożyć. Co do ledów, to jest kamera, zgadza się.
Sam silnik pracuje ok, bezwibracyjnie. Podczas jazdy też ok. Żadnych luzów nie wyczuwam. Tylko rozruch i gaszenie. Dwumasa? Jedynie na dziurach mam wrażenie jakby zawieszenie było głośniejsze, i gorzej tłumiło, ale to tylko wrażenie. Natomiast dudnienie jest faktem. Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 25-10-2016 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#2728 |
|
|
Jakoś dwumasa do mnie nie przemawia... Bo niby czemu miałby być z nią problem.
Ja bym naprawdę pojechał do innego ASO. Bez nerwów i krzyku, jakie to auto, ten Ford. Po prostu opisałbym im w rzewnych słowach sytuację, niekompetencję konkurencji i poprosił najzwyczajniej w świecie o pomoc - przynajmniej dokładne sprawdzenie i diagnozę (bo mogą się wypierać poprawiania tego po kimś). Pozostaje po prostu liczyć na najzwyklejszą ludzką życzliwość... Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 26-10-2016 o 09:24 |
|
|
|
|
|
#2729 |
|
|
Najbliższy serwis 80 km w jedną stronę. Jestem z Łodzi. U nas jest monopol. Spróbuję jeszcze raz z nimi ruszyć.
|
|
|
|
|
|
#2730 |
|
|
Może jednak warto - do Warszawy nie jest tak daleko, a tu jest kilka ASO. Ja swojego Focusa serwisuję tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - dojazd nie jest tragiczny - przedłużenie autostrady A2, tylko że po północno-wschodniej stronie miasta - poza godzinami szczytu naprawdę nie ma tragedii. Trzeba by wcześniej oczywiście zadzwonić, ustalić termin, itp.
|
|
|
|