Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-04-2016, 19:38   #2731
pawel_l

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Oczywiście kwestia dyskusji ale dla mnie najważniejsze jest żeby można było spojrzec na ekran bez np. obracania głowy. Obsługa telefonu (w sensie obsługi dzwonienia) i tak odbywa się z kierownicy lub ekranu samochodowego, pozostałych czynności (np. pisania SMSów czy poczty i tak teoretycznie nie powinno się robić w czasie jazdy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Gdyby brać pod uwagę tylko wygodę obsługi ręką najlepiej byłoby go zamontować w okolicy otworów na kubki/butelki. Mozna wtedy obsługiwac z łokciem opartym na podłokietniku.

Ostatnio edytowane przez pawel_l ; 08-04-2016 o 19:40
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2016, 20:49   #2732
rzepak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EB 160KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Ostatnio temat z "wadami" zszedł trochę na ceramikę, ale żeby tam nie śmiecić już, mam nadzieję że ten wątek lepiej się do tego nada.

Gdyby ktoś był zainteresowany, efekt powłoki ceramicznej na deep impact blue [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
rzepak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2016, 20:57   #2733
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał pawel_l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdyby brać pod uwagę tylko wygodę obsługi ręką najlepiej byłoby go zamontować w okolicy otworów na kubki/butelki. Mozna wtedy obsługiwac z łokciem opartym na podłokietniku.
No właśnie jak jest przy tunelu środkowym praktycznie nie zdejmuję ręki z podłokietnika i bardzo mi się to podoba.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 08:47   #2734
tomsiw

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015

Ja mam Brodit do Note3 na kratce. Dla mnie idealne miejsce, bo w trakcie jazdy duzo czytam i i psze maili. Wyglada dosyc elegancko ale gdybym z telefonu tylko dzwonil to zadnego uchwytu bym nie montowal - bo co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 09:36   #2735
_vinci_

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016

Dla mnie to będzie jeszcze yanosik plus nawigacja. Miejsce na tunelu także wydaje mi się optymalne ale jakby się nie okazało takie fajne to zamówię sobie jeszcze przystawkę na kratkę bo uchwyt będzie do niej też pasował.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 09:40   #2736
Voldemord

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160KM AT
Rocznik: 03.2016

Nawigacja fabryczna nie jest taka zła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zwłaszcza, że nienawidzę montować czegokolwiek co psuje mi ogólny obraz wnętrza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Voldemord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 09:45   #2737
_vinci_

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016

Jak mi bedzie uchwyt cokolwiek psuć to go zdejme Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fabrycznej navi nie chciałem więc innego wyboru raczej nie mam. Dodatkowo aktywny uchwyt to jest to czego poszukiwalem. No i zasilanie jest jakby dla niego wymyślone. Myślę, że będę z niego zadowolony i już się nie mogę doczekać kuriera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 11:53   #2738
olek.tbg

Panowie, pytanie z cyklu głupich, ale...

Co ile tys kilometrów zmieniacie olej ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bo zmiana co 30 tysięcy kilometrów średnio wzbudza moje zaufanie

Silnik 2.0 diesel - olej 0w30 Castrola
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 12:30   #2739
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał olek.tbg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, pytanie z cyklu głupich, ale...

Co ile tys kilometrów zmieniacie olej ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bo zmiana co 30 tysięcy kilometrów średnio wzbudza moje zaufanie

Silnik 2.0 diesel - olej 0w30 Castrola
co 15 kkm. A pytanie jedno z mądrzejszych...
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2016, 12:44   #2740
olek.tbg

Pytam, bo szukałem tego ostatnio w instrukcji/książce serwisowej auta , i coś mi się ta liczba wydawała za duża...

Zadzwoniłem też do ASO spytać się o cenę zmiany oleju i jak często zalecają wymieniać, odpowiedź : co 30 tysięcy...

I tutaj zaskoczenie, bo co chwilę widzę artykuły o olejach long life, że to bujda i nic zdrowego dla silnika, a tutaj ford zaleca ich stosowanie

Co do ceny - u Was też wołają za zmianę oleju 700-800zł w ASO ? Mam u nich koła, więc tak czy inaczej muszę podjechać ale teraz się zastanawiam, czy olej zmieniać u nich czy nie...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania