![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#271 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: FOCUS
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: czerwiec 2007
|
No to mnie pocieszyliście.
A cieszyłem się że trafił mi się wszystkomający GEM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodam tylko że mój GEM ten nowy jest na bank z focusa, a nie z kugi
Ostatnio edytowane przez michtat ; 31-10-2013 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#272 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Focusy keyfree też bywały...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to od nabywcy zdobądź jeszcze ten odbiornik centrala do kompletu.
|
|
|
|
#273 |
|
|
Dawka świeżych informacji:
1. PEWNE jest że poliftowy GEM 7M5T... w wersji Bx z klimą manualną nie obsługuje PTC 2. Pewne też że GEM 7M5T... w wersji Jx nie obsługuje centralnego zamka. Po założeniu nowego GEMa PTC u mnie ożyło. Póki co siedzi nowy GEM Jx, ale chyba sprzedam go i kupię niższy. Powiedzcie czy z GEMem Cx lub Dx będzie wszystko ok? Wiem, że Fx byłby najlepszy, ale nie ma nic w dobrej cenie z Fx. Nie będę miał niespodzianek przy Cx lub Dx jak z Jx? Czy te niższe (D lub D) obsłużą PTC? TAK WIĘC MAM DO SPRZEDANIA POLIFTOWY GEM Z SERII JF Chyba że ktoś może chce swój niższy model wymienić na mój JF
Ostatnio edytowane przez michtat ; 01-11-2013 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
Tadeusz to napisał przecież! przedliftowe GEMy nie mają wbudowanego tego odbiornika, a pofiltowe mają - z wyjątkiem właśnie wersji J ja miałem fabrycznie poliftowy wersja B, potem F (chodziło o obsługę czujnika deszczu), a teraz mam właśnie J (chodzi o FordPower) + odbiornik c. zamka - czyli da się zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak wygląda przedliftowy odbiornik c. zamka, który podłączyłem do swojego GEMu wer. J - normalnie on znajdował się na podsufitce w okolicach przedniej górnej lampki oświetlenia kabiny, ale mi było prościej umieścić w okolicach GEMu. Działa bez problemu
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#276 |
|
|
Dzięki Marcin!
Napiszecie jeszcze jak go podłączyć i w które piny w których kostkach? Czy ten odbiornik obojętne jaki kupię z FF mk2? Czy jakiś konkretny będzie działał? Zacznę może od tego gościa co wziąłem tego GEMa J - ten odbiornik od keyfree będzie ok? Ja jutro będę jednak szukał takiego odbiornika, bo szkoda mi jak cholera tego nowego GEMa J zamienić na niższy model
|
|
|
#277 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#278 |
|
|
Dzięki Panowie. Odbiornik już zarezerwowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze tylko prośba o opis gdzie wpiąć się z tym odbiornikiem
|
|
|
#279 |
|
FCP member
|
Czarna, kwadratowa wtyczka wiązki dachowej. Cała filozofia ograniczona do 3 przewodów - w tym jednego z masą. Załączony rysunek numeracji pinów złączki pokazany od strony złącz a nie przewodów!
|
|
|
|
#280 |
|
|
Dzięki WIELKIE!
Patrzyłem teraz to w kostce w pinie 10 mam przewód, pin 6 pusty. Więc pin 6trzeba będzie dołożyć, a do przewodu z pinu 10 trzeba będzie się wpiąć. No i masa i mam nadzieję że misja PTC zakończy się sukcesem
|